Рецепт: Тарт зі смородиновим курдом у швейцарській меренгу с пошаговыми фотография как приготовить Тарт зі смородиновим курдом у швейцарській меренгу

Тарт зі смородиновим курдом у швейцарській меренгу

Червона смородина (або порічка) – одна з моїх улюблених ягід! Желе, яке я приготувала в літній сезон, вже добігло кінця … настав час взятися за заморожування! Я з радістю виявила, що є ще запаси цієї ягоди, а отже можна приготувати десерт, який відрізнятиметься благородною кислинкою, яскравим кольором і, звісно, контрастними в смаку! Частуйтесь!

Інгредієнти

Для смородинового курда

  • 400 грам Червона смородина (свіжа чи заморожена)
  • 100 мл Вода
  • 150 грам Цукор
  • 3коробочки Кардамон
  • 2 шт. Яєчний жовток
  • 3 шт. Яйце
  • 30 грам Крохмаль кукурудзяний
  • 30 грам Масло вершкове

Для пісочної основи

  • 100 грам Масло вершкове
  • 250 грам Борошно пшеничне
  • 50 грам Борошно мигдальне (або мелений мигдаль)
  • 1 дрібка Сіль (дрібнокристалічна)
  • 100 грам Цукрова пудра
  • 1 шт. Яйце
  • 1 шт. Яєчний жовток

Для швейцарської меренги

  • 3 шт. Яєчні білки
  • 180 грам Цукор

Кроки приготування

Крок 1

Приготуємо начинку для тарта – курд із червоної смородини. По суті курд є заварним кремом на підставі соку ягід.
Нам знадобляться самі ягоди, цукор, кукурудзяний (!!!) крохмаль, коробочки кардамону та яйця з яєчними жовтками. Білки (2 шт.) ми поки що відкладаємо в холодильник, вони знадобляться нам у фіналі збирання тарта для швейцарської меренги.

Рецепт: Тарт зі смородиновим курдом у швейцарській меренгу с пошаговыми фотография как приготовить Тарт зі смородиновим курдом у швейцарській меренгу

Шаг 2

Смородину обриваємо з гілочок і складаємо у каструлю з товстим дном чи сотейник. Додаємо воду та коробочки кардамону для додаткового аромату. Ставимо на вогонь і доводимо до кипіння. Варимо 5 хвилин, щоб ягоди стали м’якими та могли легко віддати свої соки.

Рецепт: Тарт зі смородиновим курдом у швейцарській меренгу с пошаговыми фотография как приготовить Тарт зі смородиновим курдом у швейцарській меренгу

Крок 3

Отриману масу перетираємо через сито, щоб позбавитися кісточок і шкірки. Очищену кашку з|із| червоної смородини знову ставимо на вогонь і прогріваємо.

Рецепт: Тарт зі смородиновим курдом у швейцарській меренгу с пошаговыми фотография как приготовить Тарт зі смородиновим курдом у швейцарській меренгу

Крок 4

З’єднуємо яйця з яєчними жовтками, додаємо цукор і збиваємо масу віночком до однорідності та легкої піни.

Рецепт: Тарт зі смородиновим курдом у швейцарській меренгу с пошаговыми фотография как приготовить Тарт зі смородиновим курдом у швейцарській меренгу

Крок 5

Додаємо кукурудзяний крохмаль до яєчної суміші і знову добре перемішуємо, щоб позбутися грудочок. Повинні отримати гладку та однорідну масу. Тонким цівком вливаємо сік червоної смородини при постійному помішуванні. Добиваємося однорідної консистенції та повертаємо масу в сотейник.

Рецепт: Тарт зі смородиновим курдом у швейцарській меренгу с пошаговыми фотография как приготовить Тарт зі смородиновим курдом у швейцарській меренгу

Крок 6

Повертаємо сотейник на середній вогонь і варимо масу до загусання. Після появи першого «булька» потрібно тримати на вогні ще 35-40 секунд, щоб заварити кукурудзяний крохмаль і позбавитися його присмаку. Дуже активно заважайте масу віночком, щоб уникнути пригорання.
Забираємо сотейник з вогню та вводимо кубики холодного вершкового масла. перемішуємо, щоб маса ввібрала олію і стала однорідною та блискучою.

Рецепт: Тарт зі смородиновим курдом у швейцарській меренгу с пошаговыми фотография как приготовить Тарт зі смородиновим курдом у швейцарській меренгу

Крок 7

Перекладаємо смородиновий курд у чисту мисочку і накриваємо харчовою плівкою «в контакт», щоб на поверхні курда не утворилася завітрена скоринка. Забираємо в прохолодне місце до повного остигання.

Рецепт: Тарт зі смородиновим курдом у швейцарській меренгу с пошаговыми фотография как приготовить Тарт зі смородиновим курдом у швейцарській меренгу

Крок 8

Тепер займемося приготуванням тіста для пісочної основи тарта та тарталеток. Для цього нам знадобиться борошно пшеничне, борошно мигдальне (або змолоти самостійно смажений мигдаль у кавомолці!!!), цукрова пудра, яйця, холодне вершкове масло та дрібнокристалічна сіль.

Рецепт: Тарт зі смородиновим курдом у швейцарській меренгу с пошаговыми фотография как приготовить Тарт зі смородиновим курдом у швейцарській меренгу

Крок 9

З’єднуємо в сухій мисці просіяне борошно пшеничне з мигдальною крихтою, цукровою пудрою і щіпкою солі. Все перемішуємо вінчиком, щоб інгредієнти рівномірно розподілилися у борошні. Додаємо кубики холодного вершкового масла|мастила| і перетираємо руками в масляну крихту.

Рецепт: Тарт зі смородиновим курдом у швейцарській меренгу с пошаговыми фотография как приготовить Тарт зі смородиновим курдом у швейцарській меренгу

Крок 10

Додаємо яйце та яєчний жовток. Білок знову прибираємо в холодильник до двох наявних, які залишилися від смородинового курда.

Рецепт: Тарт зі смородиновим курдом у швейцарській меренгу с пошаговыми фотография как приготовить Тарт зі смородиновим курдом у швейцарській меренгу

Крок 11

Дуже швидко збираємо тісто в кулю та обертаємо харчовою плівкою. Забираємо в холодильник на 30 хвилин, щоб тісто відпочило і борошно почало виділяти клейковину.

Рецепт: Тарт зі смородиновим курдом у швейцарській меренгу с пошаговыми фотография как приготовить Тарт зі смородиновим курдом у швейцарській меренгу

Крок 12

Із зазначеної кількості інгредієнтів можна приготувати один великий тарт діаметром 24-26 см або трохи менше.
Розкочуємо тісто, що відпочило і остигло, між двома листами пергаменту в пласт товщиною 3-4 мм.

Рецепт: Тарт зі смородиновим курдом у швейцарській меренгу с пошаговыми фотография как приготовить Тарт зі смородиновим курдом у швейцарській меренгу

Крок 13

Викладаємо тісто, формуючи борти у формах для тарта. Надлишки тіста акуратно зрізаємо ножем.

Рецепт: Тарт зі смородиновим курдом у швейцарській меренгу с пошаговыми фотография как приготовить Тарт зі смородиновим курдом у швейцарській меренгу

Крок 14

У мене вийшло 4 форми: 2 з них з дном і 2 без дна (кондитерські кільця). Ті форми, що з дном, необхідно заповнити кондитерським вантажем. У моєму випадку це квасоля. Прокладаємо форми зім’ятим пергаментом і насипаємо вантаж. Для форм, що залишилися без дна не потрібно використовувати вантаж, тому як деформація дна в них виключена. не забуваємо робити проколи вилкою.
Рецепт: Тарт зі смородиновим курдом у швейцарській меренгу с пошаговыми фотография как приготовить Тарт зі смородиновим курдом у швейцарській меренгу

Крок 15

Випікаємо основи для тарта у духовці, розігрітій до 180 градусів протягом 10 хвилин. Потім прибираємо кондитерський вантаж і продовжуємо випікати протягом 10-15 хвилин. Тісто має підрум’янитися.
Охолоджені основи для тартів і тарталеток легко витягуються з форм.

Рецепт: Тарт зі смородиновим курдом у швейцарській меренгу с пошаговыми фотография как приготовить Тарт зі смородиновим курдом у швейцарській меренгу

Крок 16

Наповнюємо пісочні основи вже охолодженим смородиновим курдом.

Рецепт: Тарт зі смородиновим курдом у швейцарській меренгу с пошаговыми фотография как приготовить Тарт зі смородиновим курдом у швейцарській меренгу

Крок 17

Для декору я використала повітряну швейцарську меренгу. Для цього беремо три яєчні білки, що залишилися, і з’єднуємо їх з цукром у вогнетривкій мисці. Встановлюємо її на парову баню та прогріваємо при постійному помішуванні до 55 градусів. Потім знімаємо миску з парової бані та збиваємо білкову масу міксером до повного остигання та щільних стійких піків.

Рецепт: Тарт зі смородиновим курдом у швейцарській меренгу с пошаговыми фотография как приготовить Тарт зі смородиновим курдом у швейцарській меренгу

Крок 18

Наповнюємо отриманою меренгою кондитерський мішок із фігурною насадкою та декоруємо тарти зі смородиновим курдом.

Рецепт: Тарт зі смородиновим курдом у швейцарській меренгу с пошаговыми фотография как приготовить Тарт зі смородиновим курдом у швейцарській меренгу

Крок 19

Дуже ошатно виглядає обпалена меренга. Для цього можна використовувати кондитерський пальник або відправити готові тарти під гриль на кілька хвилин. Будьте обережні і стежте за меренгою, щоб вона не згоріла!
Рецепт: Тарт зі смородиновим курдом у швейцарській меренгу с пошаговыми фотография как приготовить Тарт зі смородиновим курдом у швейцарській меренгу

Крок 20

Тарт виходить дуже яскравий та надзвичайно смачний.
Смачного!!!

Рецепт: Тарт зі смородиновим курдом у швейцарській меренгу с пошаговыми фотография как приготовить Тарт зі смородиновим курдом у швейцарській меренгу