Інгредієнти
-
200 мл 33% Вершки
-
300 г Сир Маскарпонеабо аналог - вершковий крем-сир
-
4 шт. Яєчні жовтки
-
100 г Цукор
-
25 г Вода
-
10 шт. Савоярдіпечиво
-
150 мл Кава (заварна)заварне Еспресо
-
40 мл Ром темнийабо коньяк
-
2 ст. л. Какао-порошок
-
2 ст. л. Шоколад чорнийстружка
-
7 г Желатинякщо десерт готуємо у вигляді торта для нарізування
Як готувати Тірамісу “Новорічна казка”
Тірамісу (Tiramisù) – класичний італійський десерт, один із найпопулярніших у всьому світі!
У перекладі з італійської – “підбадьори мене”. Адже в його складі є кава з алкоголем і какао-порошок із шоколадом! Тірамісу належить до досить молодих десертів. Перші публікації про нього з’явилися в 30-ті роки минулого століття…
Варіацій на тему тірамісу досить багато і сказати про те, який рецепт є класичним і оригінальним складно! Швидше за все тут кожен для себе робить вибір. Я, наприклад, противник вживання і використання в їжу сирих яєць!
Тому мій варіант – заварювання жовтків на водяній бані та їх знезараження! Мабуть, цей момент є найскладнішим у всьому процесі приготування цього казкового десерту!
І другий момент – очікування! Адже в холодильнику десерт має провести 8 годин!!!
Для мене тірамісу чомусь є зимовим десертом і дуже новорічним! Тому з радістю ділюся з Вами своїм рецептом напередодні свят.
Translated with www.DeepL.com/Translator (free version)
Тірамісу “Новорічна казка”: Покроковий рецепт
1
Виконано
|
|
2
Виконано
|
|
3
Виконано
|
|
4
Виконано
|
|
5
Виконано
|
|
6
Виконано
|
|
7
Виконано
|
Десерт Тірамісу можна оформити в келиху або у вигляді торта! Я обрала варіант у вигляді торта. Залежно від вибору варіанту оформлення змінюватиметься трохи й технологія. Якщо десерт готуємо в келиху, то немає сенсу використовувати загущувач - желатин! Варіант Тірамісу у вигляді торта, який надалі потрібно нарізати на порційні шматочки, що мають тримати свою форму і водночас залишатися ніжним, потрібно використовувати невелику кількість желюючої речовини. Замочуємо желатин у воді кімнатної температури (співвідношення (1:5) для набухання. У готову кремову масу вводимо вже розпущений желатин (будь-яким зручним способом - на водяній бані або в мікрохвильовій печі, не доводячи до кипіння) перед тим, як втручатися у збиті вершки!!! Беремо відповідну форму і вистилаємо її харчовою плівкою. Дно викладаємо кремом шаром в 1 см. Потім викладаємо печиво Савоярді, попередньо зануривши його на 2 секунди в каву з коньяком (або ромом). Укладаємо печиво дуже акуратно - не вдавлюючи в крем. |
8
Виконано
|
|
9
Виконано
|
|
10
Виконано
|
|
11
Виконано
|
|
12
Виконано
|
Можна оформити тірамісу і в іншому варіанті, у вигляді круглого торта в обрамленні печива савоярді. Обирайте свій варіант. Якщо вирішите приготувати у вигляді торта, то кількість печива Савоярді потрібно буде збільшити до необхідної кількості, щоб викласти його по краю форми. Для форми 22 см кількість інгредієнтів потрібно збільшити у 2 рази! |