0 0
Тірамісу “Новорічна казка”

Поділіться ним у своїй соціальній мережі:

Або ви можете просто скопіювати і поділитися цим посиланням

Інгредієнти

Відрегулюйте порції:
200 мл 33% Вершки
300 г Сир Маскарпоне або аналог - вершковий крем-сир
4 шт. Яєчні жовтки
100 г Цукор
25 г Вода
10 шт. Савоярді печиво
150 мл Кава (заварна) заварне Еспресо
40 мл Ром темний або коньяк
2 ст. л. Какао-порошок
2 ст. л. Шоколад чорний стружка
7 г Желатин якщо десерт готуємо у вигляді торта для нарізування

Додайте в закладки

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Тірамісу “Новорічна казка”

Особливості:
    Кухня:

    Інгредієнти

    Як готувати Тірамісу “Новорічна казка”

    Поділитися

    Тірамісу (Tiramisù) – класичний італійський десерт, один із найпопулярніших у всьому світі!

    У перекладі з італійської – “підбадьори мене”. Адже в його складі є кава з алкоголем і какао-порошок із шоколадом! Тірамісу належить до досить молодих десертів. Перші публікації про нього з’явилися в 30-ті роки минулого століття…

    Варіацій на тему тірамісу досить багато і сказати про те, який рецепт є класичним і оригінальним складно! Швидше за все тут кожен для себе робить вибір. Я, наприклад, противник вживання і використання в їжу сирих яєць!

    Тому мій варіант – заварювання жовтків на водяній бані та їх знезараження! Мабуть, цей момент є найскладнішим у всьому процесі приготування цього казкового десерту!

    І другий момент – очікування! Адже в холодильнику десерт має провести 8 годин!!!

    Для мене тірамісу чомусь є зимовим десертом і дуже новорічним! Тому з радістю ділюся з Вами своїм рецептом напередодні свят.

    Translated with www.DeepL.com/Translator (free version)

    Тірамісу “Новорічна казка”: Покроковий рецепт

    1
    Виконано

    Підготуємо інгредієнти для крему: крем-сир Маскарпоне, вершки не нижче 30% жирності, яєчні жовтки та цукор. Зараз ринок пропонує багато аналогів італійського вершкового сиру, тому обирайте цей інгредієнт зі своїх уподобань.

    2
    Виконано

    Відокремлюємо жовтки від білків. Білки прибираємо в холодильник - вони нам не знадобляться. Використовуйте їх для інших десертів (зефір, десерт Павлова, безе, Ангельський бісквіт, макарони тощо.) Беремо вогнетривку мисочку, додаємо до жовтків цукор і 25 мл води.

    3
    Виконано

    Попередньо ставимо воду на вогонь і доводимо до повільного кипіння, встановлюємо вогнетривку мисочку на каструлю, щоб її дно не торкалося киплячої води. Акуратно збиваємо жовтки на паровій бані й доводимо масу до 84 градусів. Не перегріваємо, бо жовтки можуть згорнутися!

    4
    Виконано

    Маса збільшуватиметься в об'ємі та білітиме. Цукор має повністю розчинитися!!! Залишаємо до повного охолодження.

    5
    Виконано

    Тим часом збиваємо вершки до стійких пік. Намагаємося не перебити вершки в масло!!! Підмішуємо в остиглу жовткову масу крем-сир Маскарпоне і збиті вершки. Акуратно перемішуємо вінчиком до однорідності.

    6
    Виконано

    Зваримо міцну каву Еспресо з 1 ч.л. цукру. Охолоджуємо. Додаємо до кави коньяк або темний ром. Підготуємо бісквітне печиво Савоярді або Дамський пальчик. Його можна придбати готовим у магазині або приготувати самостійно за моїм рецептом - Савоярді.

    7
    Виконано

    Десерт Тірамісу можна оформити в келиху або у вигляді торта! Я обрала варіант у вигляді торта. Залежно від вибору варіанту оформлення змінюватиметься трохи й технологія. Якщо десерт готуємо в келиху, то немає сенсу використовувати загущувач - желатин! Варіант Тірамісу у вигляді торта, який надалі потрібно нарізати на порційні шматочки, що мають тримати свою форму і водночас залишатися ніжним, потрібно використовувати невелику кількість желюючої речовини. Замочуємо желатин у воді кімнатної температури (співвідношення (1:5) для набухання. У готову кремову масу вводимо вже розпущений желатин (будь-яким зручним способом - на водяній бані або в мікрохвильовій печі, не доводячи до кипіння) перед тим, як втручатися у збиті вершки!!! Беремо відповідну форму і вистилаємо її харчовою плівкою. Дно викладаємо кремом шаром в 1 см. Потім викладаємо печиво Савоярді, попередньо зануривши його на 2 секунди в каву з коньяком (або ромом). Укладаємо печиво дуже акуратно - не вдавлюючи в крем.

    8
    Виконано

    Потім знову покриваємо бісквітне печиво шаром крему. Викладаємо ще один шар печива і знову покриваємо кремом. У мене у форму помістилося 2 шари печива. Орієнтуйтеся на свою форму та її розміри.

    9
    Виконано

    Розмір моєї форми 11*21 см біля основи і 7 см глибиною. Відправляємо форму в холодильник на 6-8 годин, а краще на ніч! Крем має загуснути, а бісквітне печиво Савоярді добре просочитися. Застиглий десерт викладаємо у форму для подачі та прибираємо харчову плівку.

    10
    Виконано

    Добре притрушуємо поверхню торта Тірамісу какао-порошком, декоруємо стружкою шоколаду і зернами кави (за бажанням).

    11
    Виконано

    Ось так виглядає розріз нашого Тірамісу! Ну ось чим не "Новорічна казка"? Приємного чаювання і з прийдешнім Новим роком!!!

    12
    Виконано

    Можна оформити тірамісу і в іншому варіанті, у вигляді круглого торта в обрамленні печива савоярді. Обирайте свій варіант. Якщо вирішите приготувати у вигляді торта, то кількість печива Савоярді потрібно буде збільшити до необхідної кількості, щоб викласти його по краю форми. Для форми 22 см кількість інгредієнтів потрібно збільшити у 2 рази!

    Андрей

    Салат из авокадо, клубники и брынзы. Рецепт от Ирины Рудневской
    попередній
    Салат з авокадо з полуницею та бринзою
    Карпаччо из свеклы с козьим сыром, кедровым орехом и рукколой
    наступний
    Карпаччо з буряка з козячим сиром, руколою та кедровими горішками
    Салат из авокадо, клубники и брынзы. Рецепт от Ирины Рудневской
    попередній
    Салат з авокадо з полуницею та бринзою
    Карпаччо из свеклы с козьим сыром, кедровым орехом и рукколой
    наступний
    Карпаччо з буряка з козячим сиром, руколою та кедровими горішками

    Додайте свій коментар