Торт “Чорний ліс”/ “Шварцвальд”

Рецепт: Торт "Чорний ліс"/ "Шварцвальд" с пошаговыми фотография как приготовить Торт "Чорний ліс"/ "Шварцвальд"

Торт «Шварцвальд» у нас більш відомий під назвою «Чорний ліс». Звідки така дивна назва? Існує кілька версій виникнення цього німецького десерту, які можна почути у дрімучих шварцвальдських лісах. Мені ж подобається лише одна з них, яку я вам зараз і розповім. У глибинці, в невеликих сілах Шварвальдського лісу, ще в 19 столітті, святковим вбранням багатьох молодих жінок виступав комплект із чорної сукні з білою блузою і капелюшком з кількома червоними бубончиками. Як бачите, все це дуже нагадує шоколадний бісквіт з білою пеленою вершків і червоною вишнею з шоколадною стружкою в декорі. до чаклунства випікання…. Почнемо?

Інгредієнти

Для бісквіту

  • 5 шт. Яйце куряче (1 сорт)
  • 165 грам Цукор (дрібнокристалічний)
  • 140 грам Борошно пшеничне
  • 25 грам Какао-порошок

Для сиропу (просочування)

  • 150 мл Вода
  • 150 грам Цукор
  • 25 мл Лікер (вишневий (за бажанням))

Для вишневого компоте

  • 400 грам Вишня (без кісточки (свіжа чи заморожена))
  • 50 грам Цукор
  • 25 грам Лікер (вишневий)
  • 30 грам Крохмаль кукурудзяний

Для шоколадного крему

  • 350 мл Вершки (не менше 30%)
  • 100 грам Шоколад чорний

Для вершкового крему та декору

  • 250 мл Вершки (не менше 30% або кондитерський крем для збивання)
  • 30 грам Цукрова пудра
  • 100 грам Шоколад чорний
  • 1 жменя Вишні
  • М’ята (за бажанням)

Кроки приготування

Крок 1

Готувати цей неймовірно смачний десерт рекомендую у два етапи! На першому етапі – з вечора, наприклад, я випікаю бісквіт, варю цукровий сироп для просочення бісквіту і вишневому компоте, а також готую шоколадний крем. Але почнемо з бісквіту. Існує кілька варіацій рецепту бісквіту, але вони без винятку є шоколадними. Тому я пропоную не вигадувати велосипед із збиванням окремо жовтків і білків, як полюбляють це демонструвати французький кондитери, а оптимізувати процес наступним чином: яйця збиваємо з цукром (бажано дрібнокристалічним, щоб напевно розчинився!!!) міксером на максимальній швидкості доти, доки маса не побіліє і не збільшиться в обсязі приблизно 3-4 рази. З моїм міксером на це йде 5 хвилин, але ви орієнтуйтесь на свій міксер та його потужність! У разі краще перестаратися, ніж добити яйця. переживати не варто, у такому варіанті їх перебити у вас немає жодних шансів. Тож працюємо, друзі! Чи досягли потрібної консистенції? Прекрасно! Відкладаємо міксер і беремо до рук силіконову лопаточку. У три прийоми просіюємо на збиті яйця борошно з какао-порошком і дуже акуратно помішуємо лопаткою складними рухами. І, так, ніякого розпушувача! Не знущайтеся з бісквіту! Але не перестарайтеся з помішуванням – чим більше ви заважатимете, тим рідше ставатиме тісто! Тому постарайтеся робити якнайменше рухів. Дно рознімної форми вистилаємо пергаментом і змащуємо вершковим маслом. Викладаємо тісто та мінімально розрівнюємо! У процесі випікання все рівномірно розпливеться і розподілиться формою. Вказана кількість інгредієнтів розрахована на форму 20-22 см. Відправляємо форму до духовки, розігріту до 180 градусів на 40-45 хвилин. Тут все як завжди – духовку не відкривати в процесі випікання і готовність перевіряти вже не раніше 35 хвилин дерев’яною шпажкою. Вона має виходити з бісквіту сухий. Готовий бісквіт перевертаємо на решітку та повністю його остуджуємо. На наступному етапі – вже вранці, наприклад, розрізаємо бісквіт на три коржі.

Рецепт: Торт "Чорний ліс"/ "Шварцвальд" с пошаговыми фотография как приготовить Торт "Чорний ліс"/ "Шварцвальд"

Шаг 2

Вишневе компоте… що за звір такий? В принципі, це варені фрукти чи ягоди. У нашому випадку це вишневий прошарок торта. Вишню викладаємо в сотейник (якщо використовуєте заморожування, то особливої ​​потреби в попередньому розморожуванні та очікуванні я не бачу). Додаємо лікер (можна замінити сухим червоним вином – теж виходить дуже ароматно та смачно!!!) та цукор. Ставимо на повільний вогонь і доводимо до кипіння. Кукурудзяний крохмаль розбавляємо в 50 мл холодної води та додаємо до вишні. У жодному разі не робимо заміну на картопляний крохмаль, інакше ви отримаєте не прозоре місиво з яскраво вираженим картопляним присмаком! Не експериментуйте! Знову доводимо до кипіння при постійному помішуванні і відставляємо до охолодження.
Рецепт: Торт "Чорний ліс"/ "Шварцвальд" с пошаговыми фотография как приготовить Торт "Чорний ліс"/ "Шварцвальд"

Крок 3

Цукровий сироп для просочення. Тут усе просто. Сотейник – цукор – вода! Доводимо до кипіння та повного розчинення цукру та знімаємо з вогню. Додаємо вишневий лікер. Залишаємо до повного охолодження.

Рецепт: Торт "Чорний ліс"/ "Шварцвальд" с пошаговыми фотография как приготовить Торт "Чорний ліс"/ "Шварцвальд"

Крок 4

Шоколадний крем. Використовуємо шоколад з какао не менше 70%! Це важливо для отримання тієї самої гіркуватості в кремі та його кольорі! Рубаємо або ламаємо на дрібні шматочки. Відміряємо необхідну кількість вершків та прогріваємо до 80 градусів. Як побачите клуби серпанків над поверхнею вершків – вони вже досягли потрібної температури. Переливаємо гарячі вершки в миску з шоколадом і при постійному помішуванні доводимо до розчинення шоколаду і отримання однорідної консистенції. Перекладаємо у зручну форму та прибираємо в холодильник до повного остигання. На цьому наш перший етап підготовки добігає кінця! Можна спокійно вирушати спати, якщо ви так само, як і я проводитимете ці маніпуляції з вечора.

Рецепт: Торт "Чорний ліс"/ "Шварцвальд" с пошаговыми фотография как приготовить Торт "Чорний ліс"/ "Шварцвальд"

Крок 5

Починаємо другий етап приготування торта – збирання! Виймаємо з холодильника шоколадний крем і добре збиваємо його міксером до отримання пишної маси. Для збирання я використовую кулінарне кільце, але це зовсім не обов’язково! Крем густий та торт чудово збирається і без підручних засобів! На низ страви викладаємо трохи шоколадного крему, щоб закріпити торт на підставці. Потім укладаємо перший корж бісквіту і добре просочуємо його цукровим сиропом. Потім щедро змащуємо половиною шоколадного крему. Поверх крему рівномірно розкладаємо половину вишневого компоте! Приблизно це виглядає так:

Рецепт: Торт "Чорний ліс"/ "Шварцвальд" с пошаговыми фотография как приготовить Торт "Чорний ліс"/ "Шварцвальд"

Крок 6

Накриваємо другим коржем і проробляємо ту ж процедуру із цукровим сиропом, залишками шоколадного крему та вишневого компоте. Накриваємо третім коржем (попередньо просоченим цукровим сиропом) та акуратно притискаємо, щоб торт вийшов рівним і красивим. Промазуємо шви, щоб отримати такий результат:

Рецепт: Торт "Чорний ліс"/ "Шварцвальд" с пошаговыми фотография как приготовить Торт "Чорний ліс"/ "Шварцвальд"

Крок 7

Тепер настав час вершкового білого крему! Збиваємо холодні вершки із цукровою пудрою до стійких пік. І тут, увага, будьте обережними і не перебийте вершки в масло – це раз! По-друге, я рекомендувала б таки використовувати загусник для вершків, якщо торт вимагає додаткового транспортування і ви не збираєтеся його з’їдати протягом години. Із закріплювачем вершки довго триматимуть форму, а отже зовнішній вигляд торта не постраждає з плином часу! Акуратно наносимо густий вершковий крем на боки та верх торта. Намагаємося це робити акуратно та красиво!

Рецепт: Торт "Чорний ліс"/ "Шварцвальд" с пошаговыми фотография как приготовить Торт "Чорний ліс"/ "Шварцвальд"

Крок 8

Залишок вершкового крему можна красиво відсадити на поверхню торта у вигляді ось таких ось чарочних “ялинок”, використовуючи кулінарний мішок з фігурною насадкою.

Рецепт: Торт "Чорний ліс"/ "Шварцвальд" с пошаговыми фотография как приготовить Торт "Чорний ліс"/ "Шварцвальд"

Крок 9

Для декору використовуємо вишню та шоколад. За допомогою овочечистки я отримую шоколадну стружку і вже використовую її за своїм бажанням, розсудом і скільки вже вистачить фантазії.

Рецепт: Торт "Чорний ліс"/ "Шварцвальд" с пошаговыми фотография как приготовить Торт "Чорний ліс"/ "Шварцвальд"

Крок 10

А ось і розріз торта …. Частуйтеся! Приємного чаювання!!!

Рецепт: Торт "Чорний ліс"/ "Шварцвальд" с пошаговыми фотография как приготовить Торт "Чорний ліс"/ "Шварцвальд"