0 0
Торт “Чорний ліс”/”Шварцвальд”

Поділіться ним у своїй соціальній мережі:

Або ви можете просто скопіювати і поділитися цим посиланням

Інгредієнти

Відрегулюйте порції:
Для бісквіта
5 шт. Яйце куряче
165 г Цукор дрібнокристалічний
140 г Борошно пшеничне
25 г Какао-порошок
Для сиропу (просочення)
150 мл Вода
150 г Цукор
25 мл Вишневий лікер за бажанням
Для вишневого компоту
400 г Вишня без кісточки, свіжа або заморожена
50 г Цукор
25 мл Вишневий лікер
30 г Крохмаль кукурудзяний
Для шоколадного крему
350 мл 30% Вершки
100 г Шоколад чорний
Для вершкового крему та декору
250 мл 30% Вершки не менше 30% або кондитерський крем для збивання
30 г Цукрова пудра
100 г Шоколад чорний
1 жменя Вишня
за бажанням М'ята

Додайте в закладки

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Торт “Чорний ліс”/”Шварцвальд”

Особливості:
  • Рецепт у мультиварці

Інгредієнти

  • Для бісквіта

  • Для сиропу (просочення)

  • Для вишневого компоту

  • Для шоколадного крему

  • Для вершкового крему та декору

Як готувати Торт “Чорний ліс”/”Шварцвальд”

Поділитися

Торт Шварцвальд у нас більш відомий під назвою Чорний ліс.

Звідки така дивна назва? Існує кілька версій виникнення цього німецького десерту, які можна почути в дрімучих шварцвальдських лісах. Мені ж подобається тільки одна з них, яку я вам зараз і розповім. У глибинці, в невеликих селах Шварвальдського лісу, ще в 19 столітті, святковим вбранням багатьох молодих жінок виступав комплект із чорної сукні з білою блузою і капелюшком із кількома червоними бубончиками.

Як бачите, все це дуже нагадує шоколадний бісквіт з білосніжною пеленою вершків і червоною вишнею з шоколадною стружкою в декорі… Увесь цей тандем доповнює неймовірно ароматне просочення сиропом з вишневою горілкою (шнапсом), що виготовлялося за унікальним рецептом торта Шварцвальда.
Пропоную перейти до чарівництва випікання…. Почнемо?

Торт “Чорний ліс”/”Шварцвальд”: Покроковий рецепт

1
Виконано

Готувати цей неймовірно смачний десерт рекомендую в два етапи! На першому етапі - з вечора, наприклад, я випікаю бісквіт, варю цукровий сироп для просочення бісквіта і вишневий компот, а також готую шоколадний крем. Але почнемо з бісквіта. Існує кілька варіацій рецепта бісквіта, але всі вони без винятку є шоколадними. Тому я пропоную не вигадувати велосипед зі збиванням окремо жовтків і білків, як люблять це демонструвати французькі кондитери, а оптимізувати процес наступним чином: яйця збиваємо з цукром (бажано дрібнокристалічним, щоб напевно розчинився!!!) міксером на максимальній швидкості доти, доки маса не побіліє і не збільшиться в об'ємі приблизно в 3-4 рази. З моїм міксером на це йде 5 хвилин, але ви орієнтуйтеся на свій міксер і його потужність! У цьому разі краще перестаратися, ніж не добити яйця. переживати не варто, у такому варіанті їх перебити у вас немає жодних шансів. Тож працюємо, друзі! Досягли потрібної консистенції? Чудово! Відкладаємо міксер і беремо в руки силіконову лопаточку. У три прийоми просіваємо на збиті яйця борошно з какао-порошком і дуже акуратно помішуємо лопаткою складними рухами. І, так, ніякого розпушувача!!! Не знущайтеся над бісквітом! Але не перестарайтеся з помішуванням - чим більше ви будете мішати, тим рідшим ставатиме тісто! Тому постарайтеся робити якомога менше рухів. Дно роз'ємної форми вистилаємо пергаментом і змащуємо вершковим маслом. Викладаємо тісто і мінімально розрівнюємо! У процесі випікання все рівномірно розпливеться і розподілиться по формі. Зазначена кількість інгредієнтів розрахована на форму 20-22 см. Відправляємо форму в духовку, розігріту до 170 градусів на 40-45 хвилин. Тут все як завжди - духовку не відкривати в процесі випікання і готовність уже перевіряти не раніше 35 хвилини дерев'яною шпажкою. Вона повинна виходити з бісквіта сухою. Готовий бісквіт перевертаємо на решітку і повністю його охолоджуємо. На наступному етапі - вже вранці, наприклад, розрізаємо бісквіт на три коржі.

2
Виконано

Вишневе компоте... що за звір такий? У принципі, це варені фрукти або ягоди. У нашому випадку це вишневий прошарок торта. Вишню викладаємо в сотейник (якщо використовуєте заморозку, то особливої необхідності в попередньому розморожуванні й очікуванні я не бачу). Додаємо лікер (можна замінити сухим червоним вином - теж виходить дуже ароматно і смачно!!!) і цукор. Ставимо на повільний вогонь і доводимо до кипіння. Кукурудзяний крохмаль розбавляємо в 50 мл холодної води і додаємо до вишні. У жодному разі не робимо заміну на картопляний крохмаль, інакше ви отримаєте непрозоре місиво з яскраво вираженим картопляним присмаком! Не експериментуйте! Знову доводимо до кипіння за постійного помішування і відставляємо до повного охолодження.

3
Виконано

Цукровий сироп для просочення. Тут усе просто. Сотейник - цукор - вода! Доводимо до кипіння і повного розчинення цукру і знімаємо з вогню. Додаємо вишневий лікер. Залишаємо до повного охолодження.

4
Виконано

Шоколадний крем. Використовуємо шоколад з наявністю какао не менше 70%!!! Це важливо для отримання тієї самої гіркуватості в кремі і його кольорі! Рубаємо або ламаємо на дрібні шматочки. Відміряємо необхідну кількість вершків і прогріваємо до 80 градусів. Як побачите клуби димки над поверхнею вершків - вони вже досягли потрібної температури. Переливаємо гарячі вершки в миску з шоколадом і за постійного помішування доводимо до повного розчинення шоколаду та отримання однорідної консистенції. Перекладаємо в зручну форму і прибираємо в холодильник до повного охолодження. На цьому наш перший етап підготовки добігає кінця! Можна спокійно вирушати спати, якщо ви так само як і я будете проводити ці маніпуляції з вечора.

5
Виконано

Починаємо другий етап приготування торта - складання! Дістаємо з холодильника шоколадний крем і добре збиваємо його міксером до отримання пишної маси. Для складання я використовую кулінарне кільце, але це зовсім не обов'язково! Крем густий і торт чудово збирається і без підручних засобів! На низ блюда викладаємо трохи шоколадного крему, щоб закріпити торт на підставці. Потім укладаємо перший корж бісквіта і добре просочуємо його цукровим сиропом. Потім щедро змащуємо половиною шоколадного крему. Поверх крему рівномірно розкладаємо половину вишневого компоте! Приблизно це виглядає ось так:

6
Виконано

Накриваємо другим коржем і проробляємо ту саму процедуру з цукровим сиропом, залишками шоколадного крему і вишневого компоте. Накриваємо третім коржем (попередньо просоченим цукровим сиропом) і акуратно притискаємо, щоб торт вийшов рівним і красивим. Промазуємо шви, щоб отримати ось такий результат:

7
Виконано

Тепер настав час вершкового білосніжного крему! Збиваємо холодні вершки з цукровою пудрою до стійких пік. І тут, увага, будьте обережні і не перебийте вершки в масло - це раз! По-друге, я б рекомендувала таки використати загущувач для вершків, якщо торт потребує додаткового транспортування і ви не збираєтесь його з'їдати протягом години. Із закріплювачем вершки будуть довго тримати форму, а значить зовнішній вигляд торта не постраждає з плином часу! Акуратно наносимо густий вершковий крем на боки і верх торта. Намагаємося це робити акуратно і красиво!

8
Виконано

Залишок вершкового крему можна красиво відсадити на поверхню торта у вигляді ось таких ось рюшечних "ялинок", використовуючи кулінарний мішок з фігурною насадкою.

9
Виконано

Для декору використовуємо вишню і шоколад. За допомогою овочечистки я отримую шоколадну стружку і вже використовую її за своїм бажанням, розсудом і на скільки вже вистачить фантазії.

10
Виконано

А ось і розрізик торта.... Пригощайтеся! Приємного чаювання!!!

Андрей

Салат зеленый с креветкой, черри и фетой - Baziliks.com.ua
попередній
Зелений салат із креветками, черрі та фетою
Соус песто с кедровым и миндальным орехом - Ирина Рудневская
наступний
Соус Песто
Салат зеленый с креветкой, черри и фетой - Baziliks.com.ua
попередній
Зелений салат із креветками, черрі та фетою
Соус песто с кедровым и миндальным орехом - Ирина Рудневская
наступний
Соус Песто

Додайте свій коментар