0 0
Торт “Ностальгія” апельсин, ягоди, карамель.

Поділіться ним у своїй соціальній мережі:

Або ви можете просто скопіювати і поділитися цим посиланням

Інгредієнти

Відрегулюйте порції:
Для шоколадного бісквіта
6 шт. Яйце куряче
210 г Цукор
180 г Борошно пшеничне
30 г Какао-порошок
Для крему
450 г Кисломолочний сир
200 г Масло вершкове
1 шт. Апельсин
100 г Цукрова пудра
малина і чорниця для декору Ягоди
для декору М'ята
для декору Карамель

Додайте в закладки

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Торт “Ностальгія” апельсин, ягоди, карамель.

Особливості:
  • Рецепт у мультиварці

Інгредієнти

  • Для шоколадного бісквіта

  • Для крему

Як готувати Торт “Ностальгія” апельсин, ягоди, карамель.

Поділитися

Варіант цього торта я пам’ятаю з глибокого дитинства, коли моя мама бралася за його виконання. Процедура супроводжувалася цілою низкою цікавих і незрозумілих на той момент магічних дійств. Збивалися яйця з цукром віночком вручну протягом 20-25 хвилин (добре, що в наш час з’явилися потужні міксери!!!) і випікався бісквіт у Чудо-пічці!

Хто ще пам’ятає цей агрегат? Під час його випікання суворо на суворо заборонялося голосно розмовляти і, не дай Боже, чимось гриміти! УСЕ!!! Нічого не вийде і бісквіт не підніметься!

Я покажу вам свою інтерпретацію цього бісквіта. Почнемо?

Торт “Ностальгія” апельсин, ягоди, карамель.: Покроковий рецепт

1
Виконано

Зберемо продукти для бісквіта: яйця, цукор, борошно та какао-порошок! Є одне золоте правило: кількість цукру та борошна має бути однаковою. Оскільки ми з вами готуємо шоколадний бісквіт, то додаємо какао-порошок, що в сумі з борошном дає ту саму кількість, що й цукру. Якщо хочете отримати звичайний білий бісквіт, то збільшуємо кількість борошна на вагу какао-порошку (або просто беремо таку саму кількість борошна, як і цукру). Запам'ятайте це правило!!! Воно працює практично у всіх бісквітах.

2
Виконано

Борошно просіваємо з какао-порошком і добре перемішуємо вінчиком, щоб рівномірно все розподілилося в сухій масі.

3
Виконано

Яйця з'єднуємо з цукром і збиваємо міксером на великих обертах.

4
Виконано

Повинні отримати пухнасту посвітлілу масу, яка збільшиться в об'ємі в 2,5 раза! Орієнтуйтеся на потужність свого міксера. У мене на це йде 5 хвилин!

5
Виконано

Тепер беремо силіконову лопаточку і потроху просіваємо суху складову на поверхню яєчної суміші. Складаючими рухами, дуже акуратно і не поспішаючи, перемішуємо нашу масу, періодично додаючи суху складову, поки вона не закінчиться. Викладаємо в роз'ємну форму, попередньо змащену вершковим маслом, щоб бісквіту було легше ковзати і підніматися під час випікання. Дно форми я застеляю пергаментним папером. Наповнюємо форму не більше ніж на половину - бісквіт сильно збільшиться в об'ємі. Але коли ми його виймаємо з духовки - він опускається до рівня бортів роз'ємної форми - не переживайте! Так і має бути! Відправляємо форму з тістом у розігріту до 170 градусів духовку на 40-45 хвилин! Готовність бісквіта перевіряємо не раніше, ніж через 35 хвилин. Духовку під час випікання не відкриваємо, бо від різниці температур бісквіт осяде!!! Усі знають як перевіряти готовність бісквіта? Так-так-так! Дерев'яну лучину встромляємо в самий центр бісквіта. Вона повинна виходити сухою і без залишків сирого тіста! Готовий бісквіт охолоджуємо трохи в роз'ємній формі, потім перекладаємо на решітку до повного охолодження. Не забуваємо зняти пергамент!

6
Виконано

Приготуємо крем. З'єднуємо в мисці домашній м'який сир (краще брати кремовий, не круп'янистий!!!) і розм'якшене вершкове масло не менше 80% жирності.

7
Виконано

Знімаємо цедру з апельсина і видавлюємо сік у сир. Додаємо цукрову пудру! У цьому разі не рекомендую робити заміну на цукор, бо він не встигне розчинитися в кремі і його крупинки можуть хрустіти на зубах!

8
Виконано

Ручним блендером добре збиваємо масу до гладкого кремового стану.

9
Виконано

Остиглий бісквіт розрізаємо вздовж на 2 коржі.

10
Виконано

Цей бісквіт із сирно-вершковим кремом не потребує додаткових просочень, тому збираємо торт одразу ж на блюді, в якому плануємо його подавати. На нижній корж викладаємо половину крему. Я розкладаю трохи ягід малинки (вдавлюючи в крем), щоб освіжити смак тортика. Можна замінити будь-якими іншими ягодами або просто пропустити цей момент! Укладаємо другий корж і розподіляємо по його поверхні другу половину крему. Декорувати можете на свій розсуд. У сезон ягід я намагаюся їх використовувати по максимуму!

11
Виконано

Приємного апетиту!!!

Андрей

Как приготовить Вишневый соус бальзамик - Ирина Рудневская
попередній
Вишневий соус бальзамік
Теплый салат из тыквы с козьим сыром. Пошаговый рецепт.
наступний
Теплий салат із гарбуза з козячим сиром
Как приготовить Вишневый соус бальзамик - Ирина Рудневская
попередній
Вишневий соус бальзамік
Теплый салат из тыквы с козьим сыром. Пошаговый рецепт.
наступний
Теплий салат із гарбуза з козячим сиром

Додайте свій коментар