Інгредієнти
-
Для шоколадного бісквіта
-
6 шт. Яйце куряче
-
210 г Цукор
-
180 г Борошно пшеничне
-
30 г Какао-порошок
-
Для крему
-
450 г Кисломолочний сир
-
200 г Масло вершкове
-
1 шт. Апельсин
-
100 г Цукрова пудра
-
малина і чорниця для декору Ягоди
-
для декору М'ята
-
для декору Карамель
Як готувати Торт “Ностальгія” апельсин, ягоди, карамель.
Варіант цього торта я пам’ятаю з глибокого дитинства, коли моя мама бралася за його виконання. Процедура супроводжувалася цілою низкою цікавих і незрозумілих на той момент магічних дійств. Збивалися яйця з цукром віночком вручну протягом 20-25 хвилин (добре, що в наш час з’явилися потужні міксери!!!) і випікався бісквіт у Чудо-пічці!
Хто ще пам’ятає цей агрегат? Під час його випікання суворо на суворо заборонялося голосно розмовляти і, не дай Боже, чимось гриміти! УСЕ!!! Нічого не вийде і бісквіт не підніметься!
Я покажу вам свою інтерпретацію цього бісквіта. Почнемо?
Торт “Ностальгія” апельсин, ягоди, карамель.: Покроковий рецепт
1
Виконано
|
Зберемо продукти для бісквіта: яйця, цукор, борошно та какао-порошок! Є одне золоте правило: кількість цукру та борошна має бути однаковою. Оскільки ми з вами готуємо шоколадний бісквіт, то додаємо какао-порошок, що в сумі з борошном дає ту саму кількість, що й цукру. Якщо хочете отримати звичайний білий бісквіт, то збільшуємо кількість борошна на вагу какао-порошку (або просто беремо таку саму кількість борошна, як і цукру). Запам'ятайте це правило!!! Воно працює практично у всіх бісквітах. |
2
Виконано
|
|
3
Виконано
|
|
4
Виконано
|
|
5
Виконано
|
Тепер беремо силіконову лопаточку і потроху просіваємо суху складову на поверхню яєчної суміші. Складаючими рухами, дуже акуратно і не поспішаючи, перемішуємо нашу масу, періодично додаючи суху складову, поки вона не закінчиться. Викладаємо в роз'ємну форму, попередньо змащену вершковим маслом, щоб бісквіту було легше ковзати і підніматися під час випікання. Дно форми я застеляю пергаментним папером. Наповнюємо форму не більше ніж на половину - бісквіт сильно збільшиться в об'ємі. Але коли ми його виймаємо з духовки - він опускається до рівня бортів роз'ємної форми - не переживайте! Так і має бути! Відправляємо форму з тістом у розігріту до 170 градусів духовку на 40-45 хвилин! Готовність бісквіта перевіряємо не раніше, ніж через 35 хвилин. Духовку під час випікання не відкриваємо, бо від різниці температур бісквіт осяде!!! Усі знають як перевіряти готовність бісквіта? Так-так-так! Дерев'яну лучину встромляємо в самий центр бісквіта. Вона повинна виходити сухою і без залишків сирого тіста! Готовий бісквіт охолоджуємо трохи в роз'ємній формі, потім перекладаємо на решітку до повного охолодження. Не забуваємо зняти пергамент! |
6
Виконано
|
|
7
Виконано
|
|
8
Виконано
|
|
9
Виконано
|
|
10
Виконано
|
Цей бісквіт із сирно-вершковим кремом не потребує додаткових просочень, тому збираємо торт одразу ж на блюді, в якому плануємо його подавати. На нижній корж викладаємо половину крему. Я розкладаю трохи ягід малинки (вдавлюючи в крем), щоб освіжити смак тортика. Можна замінити будь-якими іншими ягодами або просто пропустити цей момент! Укладаємо другий корж і розподіляємо по його поверхні другу половину крему. Декорувати можете на свій розсуд. У сезон ягід я намагаюся їх використовувати по максимуму! |
11
Виконано
|
Приємного апетиту!!! |