Торт «Ностальгія»

Рецепт: Торт «Ностальгія» с пошаговыми фотография как приготовить Торт «Ностальгія»

Варіант цього торта я пам’ятаю з дитинства, коли моя мама бралася за його виконання.
Процедура супроводжувалося цілою низкою цікавих і незрозумілих на той момент магічних дійств. Збивалися яйця з цукром віночком вручну протягом 20-25 хвилин (добре, що в наш час з’явилися потужні міксери!) і випікався бісквіт у Чудо-пічці! Хто ще пам’ятає цей агрегат? Під час його випікання суворо заборонялося голосно розмовляти і, не дай Боже, чимось гриміти! ВСІ!!! Нічого не вийде і бісквіт не підніметься!

Я покажу вам інтерпретацію цього бісквіту. Почнемо?

Інгредієнти

Для шоколадного бісквіту

  • 6 шт. Яйце
  • 210 грам Цукор
  • 180 грам Борошно пшеничне
  • 30 грам Какао-порошок

Для крему

  • 450 грам Сир (кремової консистенції)
  • 200 грам Олія вершкове
  • 1 шт. Апельсин (сік та цедра)
  • 100 грам Цукрова пудра
  • Ягоди малини та чорниці (для декору)
  • М’ята (для декору)
  • Карамель (для декору (за бажанням!))

Кроки приготування

Крок 1

Зберемо продукти для бісквіту: яйця, цукор, борошно та какао-порошок! Є одне золоте правило: кількість цукру та борошна мають бути однаковими. Так як ми з вами готуємо шоколадний бісквіт, то додаємо какао-порошок, що в сумі з борошном дає таку ж кількість, що й цукру. Якщо хочете отримати звичайний білий бісквіт, то збільшуємо кількість борошна на вагу какао-порошку (або просто беремо таку кількість борошна, як і цукру). Запам’ятайте це правило! Воно працює практично у всіх бісквітах.

Рецепт: Торт «Ностальгія» с пошаговыми фотография как приготовить Торт «Ностальгія»

Шаг 2

Борошно просіюємо з какао-порошком і добре перемішуємо віночком, щоб все рівно розподілилося в сухій масі.

Рецепт: Торт «Ностальгія» с пошаговыми фотография как приготовить Торт «Ностальгія»

Крок 3

Яйця з’єднуємо з цукром та збиваємо міксером на великих обертах.

Рецепт: Торт «Ностальгія» с пошаговыми фотография как приготовить Торт «Ностальгія»

Крок 4

Повинні отримати пухнасту масу, що посвітліла, яка збільшиться в обсязі в 2,5 рази! Орієнтуйтесь на потужність свого міксера. У мене на це йде 5 хвилин!

Рецепт: Торт «Ностальгія» с пошаговыми фотография как приготовить Торт «Ностальгія»

Крок 5

Тепер беремо силіконову лопаточку і потроху просіваємо суху складову на поверхню яєчної суміші. Складними рухами, дуже акуратно і не поспішаючи, перемішуємо нашу масу, періодично додаючи суху складову, доки вона не закінчиться. Викладаємо в роз’ємну форму, попередньо змащену вершковим маслом, щоб бісквіт було легше ковзати і підніматися під час випікання. Дно форми я застеляю пергаментним папером. Наповнюємо форму не більше ніж на половину – бісквіт сильно збільшиться в об’ємі. Але коли ми його виймаємо з духовки – він опускається до рівня бортів роз’ємної форми – не переживайте! Так і має бути! Відправляємо форму з тестом у розігріту до 170 градусів духовку на 45-50 хвилин! Готовність бісквіту перевіряємо не раніше ніж через 35 хвилин. Духовку під час випікання не відкриваємо, бо від різниці температур бісквіт осяде! Усі знають як перевіряти готовність бісквіту? Так Так Так! Дерев’яну скіпку встромляємо в центр бісквіту. Вона повинна виходити сухою та без залишків сирого тіста! Готовий бісквіт остудити трохи в роз’ємній формі, потім перекладаємо на грати до повного остигання. Не забуваймо зняти пергамент!

Рецепт: Торт «Ностальгія» с пошаговыми фотография как приготовить Торт «Ностальгія»

Крок 6

Приготуємо крем. З’єднуємо в мисці домашній м’який сир (краще брати кремовий, не крупинчастий!) і розм’якшене вершкове масло не менше 80% жирності.

Рецепт: Торт «Ностальгія» с пошаговыми фотография как приготовить Торт «Ностальгія»

Крок 7

Знімаємо цедру з апельсина та видавлюємо сік у сир. Додаємо цукрову пудру! В даному випадку не рекомендую робити заміну на цукор, тому що він не встигне розчинитися в кремі і його крупинки можуть хрумтіти на зубах!

Рецепт: Торт «Ностальгія» с пошаговыми фотография как приготовить Торт «Ностальгія»

Крок 8

Ручним блендером добре збиваємо масу до гладкого кремового стану.

Рецепт: Торт «Ностальгія» с пошаговыми фотография как приготовить Торт «Ностальгія»

Крок 9

Остиглий бісквіт розрізаємо вздовж на 2 коржі.

Рецепт: Торт «Ностальгія» с пошаговыми фотография как приготовить Торт «Ностальгія»

Крок 10

Цей бісквіт із сирно-вершковим кремом не вимагає додаткових просочень, тому збираємо торт відразу ж у блюді, в якому плануємо його подавати. На нижній корж викладаємо половину крему. Я розкладаю трохи ягід малинки (вдавлюючи крем), щоб освіжити смак тортика. Можна замінити будь-якими іншими ягодами чи просто пропустити цей момент! Укладаємо другий корж і розподіляємо на його поверхні другу половину крему. Декорувати можете на власний розсуд. У сезон ягід я намагаюся їх використати по максимуму!

Рецепт: Торт «Ностальгія» с пошаговыми фотография как приготовить Торт «Ностальгія»

Крок 11

Смачного!!!

Рецепт: Торт «Ностальгія» с пошаговыми фотография как приготовить Торт «Ностальгія»