Стаття: Карпаччо з буряка з козячим сиром, руколою та кедровими горішками

Моя стаття в глянцевому журналі CosmoLady №10 за жовтень 2017 у рубриці Life “Територія смаку”
Ірина Рудневська
Фуд-стиліст
Кулінарний експерт
Фуд-блогер
Резидент Творчого об’єднання кулінарної громадськості “Шеф Group”
Осінь золота – прекрасна пора… Але ось навчилася любити її я зовсім недавно, напевно, це приходить з певним віком. Адже це чудовий час для підбиття підсумків, змін і грандіозного планування… Але в цей період наші емоції та настрій підвладні дощовій нестабільній погоді й часто залишають бажати кращого. З такою ситуацією досить легко впоратися самостійно, адже осіння депресія – це ніяка не хвороба, а неврівноважений психічний стан, пов’язаний зі зниженням життєвої активності…
Усе це легко повернути назад і регулювати настрій, роблячи своє життя радісним, яскравим і насиченим! Почати потрібно з найдрібнішого – внести зміни у свій щоденний раціон харчування, включивши до нього продукти, що мають антистресовий ефект. І тоді ніяка осіння хандра нам не страшна!
Ми всі вже досить розумні в певному віці, адже знаходимо час для відвідування всіляких майстер-класів і лекцій про особистісне зростання і про те, як правильно поводитися в різних нестандартних ситуаціях і за будь-яких погодних умов. Володіємо інформацією про те, як уникнути нудьги в осінньо-зимовий період, адже багато всього можна почерпнути в доступних джерелах. Але все-таки через індивідуальність рецепт у кожного з нас свій. У моєму варіанті це неймовірно смачна, корисна і, головне, красива їжа!
Яскраві фарби милують око і є одним з ефективних способів поліпшення настрою! Мій вибір – дуже смачна і корисна закуска – карпаччо з буряка з козячим сиром, руколою і кедровими горішками! Чи не правда вона гарна? Усі інгредієнти, які входять до закуски, є неймовірно корисними, натуральними і допомагають нашому мозку виробляти гормон радості в організмі – серотонін і ендорфін!
Буряк – основа карпаччо і найяскравіший акцент закуски. Він стимулює кровообіг, покращує надходження кисню в мозок і, як наслідок, покращує самопочуття та піднімає настрій!
Кедрові горішки насичені жирними кислотами Омега-3, які стимулюють роботу головного мозку та сприяють усуненню будь-яких симптомів депресії.
Зелень руколи актуальна цілий рік. Це джерело магнію, дефіцит якого призводить до відчуття втоми і загальної апатії. А отже, потрібно привчити себе до правила включати в щоденний раціон пучок свіжої соковитої зелені, що гарантує гарний настрій і відмінне здоров’я.
Козячий сир, яким я прикрасила найулюбленішу осінню закуску, не потребує особливого представлення. Адже всі знають про його неймовірну користь для організму загалом і тим паче в період осінньої хандри. Кальцій, білок і вітамін D, що входять до його складу, сприяють виникненню почуття задоволення і розслаблення.
Як бачите, запропонований мною карпаччо однозначно корисний, безперечно, яскравий і до того ж є антистресовим. І час все-таки оголосити справжній бій осінній нудьзі!
Безліч оригінальних рецептів корисних вітамінних салатів можна знайти на моєму персональному кулінарному сайті www.baziliks.com.ua
Смачної вам осені та стабільного настрою!
Ваша Ірина