1 0
Соус ожиновий до м’яса або сиру

Поділіться ним у своїй соціальній мережі:

Або ви можете просто скопіювати і поділитися цим посиланням

Інгредієнти

200 г Ожина
100 г Вино червоне сухе
40 г Цукор тростинний можна використовувати звичайний білий
1 паличка Кориця
1 зірочка Бадьян
6 коробочок Кардамон
3 бутони Гвоздика
1 щіпка Мускатний горіх (тертий)
3 горошки Перець духмяний
2 гілочки Розмарин
1 скибочка Імбир корінь розміром із фалангу великого пальця
0,5 шт. Перець чилі
за смаком Сіль

Додайте в закладки

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Соус ожиновий до м’яса або сиру

Особливості:
  • Без глютену

Інгредієнти

Як готувати Соус ожиновий до м’яса або сиру

Поділитися

Ви, напевно, вже помітили мою пристрасть до різних соусів і дивних поєднань? Так ось цей пряний соус до м’яса і сриру з ожини з тієї ж опери. У пошуках малини я натрапила в холодильнику на забутий пакунок з ожиною… в голові промайнув мільйон думок про НЬОГО… цей соус зі своїм неймовірним смаком народився за частки секунди і вже за кілька хвилин я його створила! Цього разу соус перевершив мої очікування і виявився ще яскравішим і смачнішим, ніж я собі його уявила і намалювала. Тому я із задоволенням ділюся з вами своїм відкриттям!

Соус ожиновий до м’яса або сиру: Покроковий рецепт

1
Виконано

Ось набір, який я використовувала для свого пряного ожинового соусу. Відразу ж хочу сказати про те, що кулінарія - це свого роду філософія, тому не варто зациклюватися на певному наборі спецій, який я вказала в рецепті. Творіть свої поєднання! Повірте, що ваші шедеври будуть не менш смачними! Це я до чого? Якщо у вашому арсеналі не виявилося бодяну, кориці чи мускатного горіха, то не варто відмовляти собі в задоволенні спробувати цей неймовірний соус! Творіть свій смак і нехай все буде смачно!!!
Але зроблю важливий акцент на тому, що всі прянощі мають бути в паличці, коробочці, бутоні тощо, тобто ціленькими! Мелені спеції зіпсують смак і колір соусу. Це важливий момент, яким не варто нехтувати!

2
Виконано

У сотейник викладаємо ожину (у мене заморозка), заливаємо вином і додаємо прянощі, цукор і дрібку солі для балансу смаку. Ставимо на вогонь і доводимо до кипіння.

3
Виконано

Мені захотілося ще аромату розмарину з його оригінальним холодком, тому я його додала на етапі кипіння соусу.
Уварюємо соус у 3 рази на середньому вогні. Не забуваємо періодично помішувати!

4
Виконано

Щоб позбутися кісточок ожини і видалити прянощі, які ми використовували, я скористалася ситом. Акуратно перетираємо соус.

5
Виконано

Переливаємо його в соусник і залишаємо до повного охолодження. Тепер соус можна подавати до столу! Він неймовірно прикрасить будь-який шматок жирної свинини і розкриє смак улюбленого сиру!
Зберігаємо в скляній банці в холодильнику протягом місяця (якщо у вас це вдасться, тому що вже дуже швидко він закінчується)!
Приємного апетиту і смачних вам експериментів!

Андрей

Черничный пирог с творогом (А-ля Чизкейк) Рецепт от Ирины Рудневской
попередній
Чорничний пиріг із сиром (А-ля Чізкейк)
Клубничный тарт с заварным кремом
наступний
Полуничний тарт із заварним кремом
Черничный пирог с творогом (А-ля Чизкейк) Рецепт от Ирины Рудневской
попередній
Чорничний пиріг із сиром (А-ля Чізкейк)
Клубничный тарт с заварным кремом
наступний
Полуничний тарт із заварним кремом

Додайте свій коментар