0 0
Теплий салат зі стейка з авокадо

Поділіться ним у своїй соціальній мережі:

Або ви можете просто скопіювати і поділитися цим посиланням

Інгредієнти

Відрегулюйте порції:
400 г Яловичина (вирізка)
1 шт. Авокадо
1 жменя Рукола
1 зубчик Часник
3 ст. л. Олія оливкова
1 ст. л. Вустерський соус
3 гілочки Петрушка
0,5 шт. Лимон
1 щіпка Сіль морська
1 щіпка Перець чорний (мелений)

Додайте в закладки

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Теплий салат зі стейка з авокадо

Особливості:
  • Без глютену

Інгредієнти

Як готувати Теплий салат зі стейка з авокадо

Поділитися

Теплі салати – окрема тема в моїй Кулінарній книзі! Коли настають холоди, хочеться зігріватися не тільки теплим ароматним чаєм і какао, а й їжею, яка обов’язково має стати ситною, з приємною гостринкою і зігріваючою, вже не такою легкою та хрусткою, як спекотного літа, правда? Ось і в мене так! Тому пропоную любителям м’яса і стейків із кров’ю неймовірно смачну закуску – теплий салат зі стейка з авокадо! По-перше, це красиво! По-друге, це корисно, бо стейк готуватимемо на сковороді-гриль із мінімальною кількістю оливкової олії! І, по-третє, це ще й шалено смачно!!! Перевіримо?

Теплий салат зі стейка з авокадо: Покроковий рецепт

1
Виконано

Найпершим етапом підготовки інгредієнтів до теплого салату з авокадо є, звичайно ж, сам стейк! Отже, якщо ви купили найсвіжіше м'ясо на ринку, яке так пахне ще молочком, то запасіться терпінням! Адже салат ви зможете покуштувати не раніше, ніж через 2 дні! Звичайно ж, для особливо нетерплячих можна і скоротити ці рамки до 2-х годин, але справжнє задоволення гурмани правильно приготованих стейків зможуть отримати, тільки пройшовши і витримавши всю технологію роботи з м'ясом!
Отже, м'якоть яловичини слід посолити і поперчити з усіх боків, загорнути в пергамент і прибрати в холодильник на 2 доби! Не хвилюйтесь, воно там не зіпсується, а тільки правильно вилежаться і буде готове до подальшої роботи з ним!

2
Виконано

Після двох днів, проведених у холодильнику, м'ясо трохи змінить свій вигляд і структуру - так і має бути!
Змащуємо стейк оливковою олією з усіх боків за допомогою кулінарного пензля і відправляємо на розігріту сковороду гриль!

3
Виконано

Тим часом підготуємо й інші інгредієнти, які будемо використовувати в салаті!
Авокадо розрізаємо вздовж навпіл, витягуємо кісточку і чистимо. Нарізаємо сегментами і скроплюємо лимонним соком, щоб авокадо не потемніло і яскраво виглядало у страві!

4
Виконано

Підрум'янюємо стейк по 2 хвилини з кожного боку (включно з бічними).

5
Виконано

Перекладаємо стейк на фольгу і герметично укутуємо, залишаємо на 10 хвилин, щоб стейк відпочив!

6
Виконано

Підготуємо порційну подачу страви! На тарілку викладаємо "подушку" з руколи або улюбленого міксу салатів. Нарізаємо скибочками відпочилий стейк і розкладаємо на тарілці.

7
Виконано

Приємного апетиту!!!

У тарілку з руколою і стейком відправляємо авокадо. Збризкуємо скибочки стейка вустерським соусом і потім увесь салат оливковою олією. Тремо на дрібній тертці невелику кількість цедри лимона і зубчик часнику для тонкого аромату! Прикрашаємо листочками петрушки!
Теплий салат зі стейка з авокадо готовий і можна відразу ж подавати до столу!

Андрей

Салат с белыми грибами и овощами. Рецепт от Ирины Рудневской
попередній
Салат із запечених овочів із білими грибами
Бездрожжевая Паска / Пасхальный кулич
наступний
Бездріжджова Паска / Великодній куліч
Салат с белыми грибами и овощами. Рецепт от Ирины Рудневской
попередній
Салат із запечених овочів із білими грибами
Бездрожжевая Паска / Пасхальный кулич
наступний
Бездріжджова Паска / Великодній куліч

Додайте свій коментар