0 0
Салат із карамельною грушею та блакитним сиром

Поділіться ним у своїй соціальній мережі:

Або ви можете просто скопіювати і поділитися цим посиланням

Інгредієнти

Відрегулюйте порції:
75 г Салат мікс
1 шт. Груша
2 ст. л. Цукор
75 г Сир блакитний
1 жменя Волоський горіх
2 ст. л. Олія оливкова
2 ст. л. Сік лимона
1 ст. л. Гірчиця французька
1 ст. л. Мед

Додайте в закладки

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Салат із карамельною грушею та блакитним сиром

Інгредієнти

Як готувати Салат із карамельною грушею та блакитним сиром

Поділитися

Салат із карамельною грушею і блакитним сиром уже став класикою!

Не уявляю застілля без такого улюбленого багатьма моїми рідними салатика… Готується він дуже швидко і з такою ж швидкістю змітається зі столу! Чудово підходить для романтичної вечері, тому беріть на озброєння перед святом усіх Закоханих!

Впевнена, що і на вашому столі він займе гідне місце!

Салат із карамельною грушею та блакитним сиром: Покроковий рецепт

1
Виконано

Підготуємо мікс із листя салату, грушу та блакитний сир. Листя салату добре миємо та сушимо у спеціальному пристрої або паперовими рушниками.

2
Виконано

У гарячу пательню насипаємо цукор і додаємо 1 ст.л. води. Топимо цукор до стану карамелі, акуратно похитуючи сковорідкою, щоб карамель розплавилася рівномірно і не згоріла до темного стану, щоб груші в результаті не гірчили

3
Виконано

Груші можна чистити, а можна залишати зі шкіркою. Мені більше подобається другий варіант! Тим паче, що зі шкіркою груші гарантовано не розваляться під час карамелізації. Розрізаємо на 8 сегментів і викладаємо їх у розпечену карамель. Припускаємо їх по 2-3 хвилини з кожного боку і відставляємо, щоб вони повністю охололи.

4
Виконано

Тим часом приготуємо заправку. Для цього я змішую в баночці оливкову олію, мед, сік свіжовичавленого лимона і французьку гірчицю в зернах. Закриваю баночку і добре струшую кілька разів, щоб отримати заправку в стані емульсії. До речі, ця заправка добре зберігається в холодильнику протягом кількох тижнів! Тому сміливо можете змішувати інгредієнти у великих кількостях і використовувати соус на вимогу.

5
Виконано

Приємного апетиту!!!

На порційну тарілку або сервірувальне блюдо викладаємо "подушку" з салатного міксу. Потім красиво викладаємо остиглі карамельні груші та брусочки блакитного сиру (можна просто розкришити його руками). Потім посипаємо підсушеними на сухій сковороді волоськими горіхами. Дуже смачно використовувати в цьому салаті кеш'ю.
Поливаємо щедро заправкою й одразу ж подаємо до столу!

Андрей

Тарт с грушей, карамельным заварным кремом и меренгой
попередній
Тарт із грушею, карамельним заварним кремом і меренгою
Тарт с лимонным курдом и швейцарской меренгой
наступний
Тарт із лимонним курдом і швейцарською меренгою
Тарт с грушей, карамельным заварным кремом и меренгой
попередній
Тарт із грушею, карамельним заварним кремом і меренгою
Тарт с лимонным курдом и швейцарской меренгой
наступний
Тарт із лимонним курдом і швейцарською меренгою

Додайте свій коментар