0 0
Теплий салат із печінки з карамелізованою грушею

Поділіться ним у своїй соціальній мережі:

Або ви можете просто скопіювати і поділитися цим посиланням

Інгредієнти

Відрегулюйте порції:
400 г Куряча печінка
1 шт. Груша
1 жменя Родзинки (світлі)
80 г Салат мікс
1 шт. Апельсиновий сік
3 гілочки Чебрець
75 г Сир фета або м'який козячий сир за бажанням
2 ст. л. Олія оливкова
1 ст. л. Масло вершкове
1 ст. л. Цукор
1 щіпка Сіль
1 щіпка Перець чорний (мелений)

Додайте в закладки

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Теплий салат із печінки з карамелізованою грушею

Особливості:
  • Без глютену

Інгредієнти

Як готувати Теплий салат із печінки з карамелізованою грушею

Поділитися

Поєднання курячої печінки та груші вже давно нікого не дивує і стало майже класикою. Цей салат є одним з найулюбленіших у нашій сім’ї і я, раптом, виявила, що досі не поділилася його рецептом на сторінках своєї кулінарної книги. Тому терміново виправляю це непорозуміння – не можна приховувати таке смачне поєднання від своїх дорогих читачів! Приготуйтеся читати і запам’ятовувати, а потім терміново вставати і готувати! Адже після першого приготування він стане частим гостем на вашому столі!

Теплий салат із печінки з карамелізованою грушею: Покроковий рецепт

1
Виконано

Підготуємо необхідні інгредієнти. Вибираємо свіжу печінку темного відтінку та без зелених вкраплень. Якщо помітили такі ділянки - це жовч! Терміново викидайте цей шматочок, бо він зіпсує смак усієї партії печінки - вона стане гірчити в салаті!
Мікс салатів обирайте на свій розсуд - це абсолютно не принципово! Головне, щоб вам подобався цей набір!

2
Виконано

На пательню наливаємо невелику кількість рослинної (в ідеалі - оливкової) олії і кидаємо гілочки чебрецю, щоб вони активно почали виділяти свої ефірні олії в олію і тим самим її ароматизувати! Тепер викладаємо підготовлені половинки курячої печінки в один шар, щоб вони підрум'янилися, а не пропарилися!
Готуємо по 3 хвилини з кожного боку!
Якщо ви звернете увагу на фото цього кроку, то побачите, що в сковорідці у мене лежить скибочка лимона! Цей трюк я давно використовую для того, щоб під час підсмажування печінка не вистрілювала гарячою олією, і в такий спосіб тримаю в чистоті територію навколо пательні й унеможливлюю опік киплячою олією!

3
Виконано

Тепер займемося грушами. Чистити їх я не рекомендую, щоб не отримати карамелізовану грушеву кашу в салаті! Видаляємо серцевину і розрізаємо на 8 частин. В іншій пательні прогріваємо вершкове масло з краплею оливкової олії, додаємо цукор і дрібку солі. Розкладаємо груші та додаємо родзинки. Трохи зменшуємо вогонь і підрум'янюємо груші з двох боків.

4
Виконано

Повертаємося до сковороди з курячою печінкою. Перекладаємо готову печінку в тарілочку, а на ще теплу сковорідку видавлюємо сік апельсина. Доводимо його до кипіння. Додаємо трохи оливкової олії та перемішуємо. Заправка до салату готова.

5
Виконано

Тепер збираємо салат на порційній тарілці. Викладаємо "подушку" з міксу салатів, на якій гарно укладаємо шматочки теплої печінки і карамелізованої груші, чергуючи їх між собою. Посипаємо родзинками і скибочками фети. Поливаємо апельсиновою заправкою.

Андрей

Тыквенный соус чатни с корицей и чили - Ирина Рудневская
попередній
Гарбузовий чатні з корицею та чилі
Финский сливочный суп с морской рыбой от Ирины Рудневской
наступний
Фінський вершковий суп із морською рибою
Тыквенный соус чатни с корицей и чили - Ирина Рудневская
попередній
Гарбузовий чатні з корицею та чилі
Финский сливочный суп с морской рыбой от Ирины Рудневской
наступний
Фінський вершковий суп із морською рибою

Додайте свій коментар