Інгредієнти
-
400 г Куряча печінка
-
1 шт. Груша
-
1 жменя Родзинки (світлі)
-
80 г Салат мікс
-
1 шт. Апельсиновий сік
-
3 гілочки Чебрець
-
75 г Сир фетаабо м'який козячий сир за бажанням
-
2 ст. л. Олія оливкова
-
1 ст. л. Масло вершкове
-
1 ст. л. Цукор
-
1 щіпка Сіль
-
1 щіпка Перець чорний (мелений)
Як готувати Теплий салат із печінки з карамелізованою грушею
Поєднання курячої печінки та груші вже давно нікого не дивує і стало майже класикою. Цей салат є одним з найулюбленіших у нашій сім’ї і я, раптом, виявила, що досі не поділилася його рецептом на сторінках своєї кулінарної книги. Тому терміново виправляю це непорозуміння – не можна приховувати таке смачне поєднання від своїх дорогих читачів! Приготуйтеся читати і запам’ятовувати, а потім терміново вставати і готувати! Адже після першого приготування він стане частим гостем на вашому столі!
Теплий салат із печінки з карамелізованою грушею: Покроковий рецепт
1
Виконано
|
Підготуємо необхідні інгредієнти. Вибираємо свіжу печінку темного відтінку та без зелених вкраплень. Якщо помітили такі ділянки - це жовч! Терміново викидайте цей шматочок, бо він зіпсує смак усієї партії печінки - вона стане гірчити в салаті! |
2
Виконано
|
На пательню наливаємо невелику кількість рослинної (в ідеалі - оливкової) олії і кидаємо гілочки чебрецю, щоб вони активно почали виділяти свої ефірні олії в олію і тим самим її ароматизувати! Тепер викладаємо підготовлені половинки курячої печінки в один шар, щоб вони підрум'янилися, а не пропарилися! |
3
Виконано
|
Тепер займемося грушами. Чистити їх я не рекомендую, щоб не отримати карамелізовану грушеву кашу в салаті! Видаляємо серцевину і розрізаємо на 8 частин. В іншій пательні прогріваємо вершкове масло з краплею оливкової олії, додаємо цукор і дрібку солі. Розкладаємо груші та додаємо родзинки. Трохи зменшуємо вогонь і підрум'янюємо груші з двох боків. |
4
Виконано
|
|
5
Виконано
|