https://baziliks.com.ua
  • Логінг
  • Зареєструватися
  • Головна
  • Новини
  • Категорії рецептів
  • Пошук за інгредієнтами
  • UA
  • ru
  • Головна
  • Новини
  • Категорії рецептів
  • Пошук за інгредієнтами
  • UA
  • ru
  • Головна
  • Новини
  • Суперфуд сучасності у швидких сніданках. Насіння чіа

Суперфуд сучасності у швидких сніданках. Насіння чіа

Опубліковано на Вер 1st, 2018
до Ирина Рудневская
Категорії:
  • Новини
Суперфуд сучасності у швидких сніданках. Насіння чіа

Моя стаття в глянцевому журналі CosmoLady №10 за вересень 2018 у рубриці Life “Територія смаку”

Ірина Рудневська
фуд-продюсер проекту “Все буде смачно” на СТБ
фуд-стиліст
кулінарний консультант
фуд-блогер
резидент Творчого об’єднання кулінарної громадськості “Шеф Group”
член Асоціації шеф-кухарів України
Mrs. Food Expert World Open Ukraine 2018
“I Віце-місіс Земля Україна 2018”

Суперфуд сучасності у швидких сніданках. Насіння чіа
Вересень для багатьох стає досить складним переломним періодом, коли добігають кінця неспішні прогулянки до річки чи озера, а ритм життя різко набирає обертів. З’являється складний режим з ранковою біганиною в зборах до дитячого садка і школи. Природно, в такому круговороті складно щось не упустити, тому запорукою успішного дня є правильно організований сніданок! Харчова індустрія не стоїть на місці. На допомогу нам з’являються все нові й нові інгредієнти, які здатні полегшити наше життя і максимально скоротити час їх приготування.

Насіння Чіа (англ. Chia seeds) – плоди шавлії іспанської – ростуть у Латинській і Південній Америці. Виявляється, що його корисні властивості були відомі ще древнім ацтекам, які активно використовували його у своєму раціоні. На сьогодні відомо, що насіння чіа містить величезну кількість вітамінів і мінералів, які розганяють метаболізм і плавно призводять до нормалізації ваги, а відповідно і схуднення.

Насіння чіа можна додавати до багатьох улюблених і вже знайомих нам страв: каші, пудинги, сир, йогурт, яєчню або омлет, макарони, супи, овочеві заправки, млинцеве тісто, випічка тощо. У деяких випадках це насіння здатне стати повноцінною заміною яєць у тісті для веганів (1 ч. л. насіння чіа, замочене в 3 ст. л. води, замінює 1 яйце). До того ж насіння має ще й желюючий ефект, з успіхом замінюючи крохмаль або агар-агар у соусах, десертах і пудингах.

Я пропоную починати з найпростішого і готувати нічний чіа-пудинг. Для цього вам знадобиться всього якихось 5 хвилин перед сном, щоб залити молоком, йогуртом або кефіром 2 ст.л. насіння чіа. Саме ця кількість насіння є середньодобовою нормою для дорослого організму. Для отримання різноманітних смаків цілком доречним є використання чаю матча або какао-порошку. Відправляємо їх у холодильник, а вранці прикрашаємо пудинг улюбленими ягодами, фруктами, гранолою або мюслі, горіхами, шоколадом і медом, отримуємо корисний і смачний сніданок. А якщо використовувати кокосове або мигдальне молоко, то цілком ваш сніданок стане веганським.

Насіння чіа також можна замочувати в соку або воді, експериментуючи зі смаковими добавками. Як відомо, воно здатне поглинути в 12 разів більше рідини своєї ваги, перетворюючи її на стабільний кисіль. І тут відкривається величезне поле для діяльності вашої фантазії.

Пам’ятайте, що кулінарія – це кухонна філософія. Не бійтеся експериментів, вони призводять до відкриття нових страв і справжніх кулінарних шедеврів. Грайте зі смаком і отримуйте свої унікальні рецепти ранкової гармонії.

Величезну кількість рецептів смачних і корисних сніданків з використанням насіння чіа ви знайдете на сторінках мого персонального кулінарного блогу www.baziliks.com.ua

Неспішних, корисних і казково приємних вересневих сніданків!

Ваша Ірина

  • космоледи
  • насіння
  • стаття
  • суперфуд
  • чіа

Ирина Рудневская

Для меня процесс приготовления пищи всегда был завораживающим и увлекательным. Мне кажется, что с самых юных лет я вникала в тонкости и нюансы кулинарии сначала с любимой бабушкой, а потом закрепляла и погружалась все глубже со своей Крестной и родной тетей Леной.

Додайте свій коментар Скасувати відповідь

Зоомагазин Wild Whiskers

Популярні рецепти за добу

  • Теплый салат из печени с карамелизированной грушей. РецептТеплий салат із печінки з карамелізованою грушею Поєднання курячої печінки та груші вже давно нікого не дивує…
  • DSC1570Салат із карамельною грушею та блакитним сиром Салат із карамельною грушею і блакитним сиром уже став класикою!…
  • Как приготовить Салат из авокадо и курицы - Ирина РудневскаяСалат із куркою та авокадо Обожнюю легкі салати з великою кількістю зелені та екзотичними фруктами.…
  • Тарт Дары лета с вишней, смородиной и малиной.Тарт Дари літа з вишнею, смородиною та малиною. Історія виникнення тарта з ягодами дуже проста - в холодильнику…
  • Тарт со смородиновым курдом в швейцарской меренгеТарт зі смородиновим курдом у швейцарській мерензі Рецепт тарта зі смородиною (або порічка) - одна з моїх…

Категорії рецептів

Випічка

Випічка

Десерти

Десерти

Пироги

Пироги

Салати

Салати

Соління на зиму

Соління на зиму

Соуси

Соуси

Супи

Супи

Тарти

Тарти

Торти

Торти

Популярна кухня

Абхазія

Абхазія

Австрія

Австрія

Америка

Америка

Англія

Англія

Болгарія

Болгарія

Великобританія

Великобританія

Голандія

Голандія

Греція

Греція

Популярні мітки

Готуємо разом День народження Тірамісу авокадо апельсин блакитний буряк бісквіт вишня гарбуз глянець гриби груша десерт заварний капрезе карамель козячий космоледи крем кулич куліч курд курка м'ясо м'ята малина меренга новини овочі паска пасха пиріг полуниця рецепт риба сир смородина соус стаття сыр тарт теплый фінський шоколад

Підпишись

Мітки

Борошно пшеничне Ванільний цукор Вершки Вода Картопля Кинза Крохмаль кукурудзяний Лимон М'ята Масло вершкове Масло оливковое Мед Молоко Морква Мята Овсяные хлопья Олія оливкова Олія рослинна Перець солодкий Перець чилі Перець чорний (мелений) Петрушка Помидор Помидор черри Розпушувач Рукола Салат микс Салат мікс Свинина Сметана Сыр пармезан Сыр твердый Сік лимона Сік лимона Сіль Сіль дрібнокристалічна Сіль морська Цибуля ріпчаста Цукор Цукор Цукор Цукрова пудра Часник Яйце куряче Яєчні жовтки

Популярні за 7 днів

  • Теплый салат из печени с карамелизированной грушей. РецептТеплий салат із печінки з карамелізованою грушею
  • DSC1570Салат із карамельною грушею та блакитним сиром
  • Тарт с грушей, карамельным заварным кремом и меренгойТарт із грушею, карамельним заварним кремом і меренгою
  • Салат из куриных сердечек/желудков по-корейски. Рецепт от Ирины РудневскойСалат із курячих сердечок/шлуночків по-корейськи
  • Рецепт пирога. Баноффи пай (Banoffee pie) от Ирины РудневскойБаноффі пай (Banoffee pie)
  • Торт Шварцвальд у нас более известен под названием Черный лес.Торт “Чорний ліс”/”Шварцвальд”
  • Тарт с лаймом «Мохито» чудесно освежает и наполняет энергией не хуже, чем одноименный напиток в знойный летний день.Тарт із лаймом “Мохіто”
  • Пряный клюквенный соус к мясу или рыбе. Простой рецепт от Ирины РудневскойПряний журавлинний соус до м’яса або риби

Популярна кухня

Абхазія

Абхазія

Австрія

Австрія

Америка

Америка

Англія

Англія

Болгарія

Болгарія

Великобританія

Великобританія

Голандія

Голандія

Греція

Греція

Грузія

Грузія

Естонія

Естонія

Індія

Індія

Іспанія

Іспанія

Популярні категорії

Випічка

Випічка

Десерти

Десерти

Новини

Новини

Пироги

Пироги

Салати

Салати

Соління на зиму

Соління на зиму

Соуси

Соуси

Супи

Супи

  • Условия обслуживания
  • Політика конфіденційності
  • По вопросам рекламы

Усі права на матеріали, розміщені на сайті www.baziliks.com.ua охороняються відповідно до законодавства України. Використання матеріалів baziliks.com.ua без письмового дозволу Адміністрації сайту забороняється. При передруку та цитуванні статей обов'язкове зазначення посилання на джерело, а для Інтернет-ресурсів - пряме гіперпосилання, не закрите для індексації пошуковими системами.