Антипасто у барвах італійської осені

Моя стаття в глянцевому журналі CosmoLady №10 за жовтень 2018 у рубриці Life “Територія смаку”
Ірина Рудневська
фуд-продюсер проекту “Все буде смачно” на СТБ
фуд-стиліст
кулінарний консультант
фуд-блогер
резидент Творчого об’єднання кулінарної громадськості “Шеф Group”
член Асоціації шеф-кухарів України
Mrs. Food Expert World Open Ukraine 2018
“I Віце-місіс Земля Україна 2018”
Восени особливо хочеться нових яскравих фарб, емоцій, змін і подорожей. Тому пропоную цього разу вирушити в чудову Італію і познайомитися з особливостями її модернової кухні, злегка доторкнувшись до прекрасних традицій
Італія – країна красивих емоцій і почуттів, країна, просякнута романтичним коханням, зі своїми чарівними чудесами і натхненням, країна смачного вина і довгих темпераментних розмов! У всьому цьому має бути присутній певний шарм і вишуканість. Свій неповторний характер і колорит італійці чудово підносять у національній кухні.
Антипасто (італ. antipasto, мн. antipasti) – класична італійська закуска, яка традиційно подається повсюдно. Вона може бути як холодною, так і гарячою. Склад антипасто – це настрій, який залежно від пори року, регіону та смакових уподобань може видозмінюватися, змінюватися і наповнюватися, набуваючи різних форм.
Мої улюблені дари осені – інжир і груша – неодмінно присутні в складі антипасто в прекрасному обрамленні пармської шинки, хамону або прошутто! Обов’язковою умовою є і наявність всіляких соусів, які доповнюють закуску і змушують грати смакові рецептори дзвінкими переливами. Склад соусу також змінюється від простого до складного, починаючи з меду і закінчуючи песто різноманітної палітри. Багатогранні італійські сири – ще один необхідний інгредієнт, без якого не можна уявити кухню Італії апріорі. А тут фантазія безмежна, використовуйте сири від м’яких сортів до шляхетного пармезану, козячі та коров’ячі. У цьому випадку неможливо переборщити! І звісно ж, оливкова олія і хрустка зелень руколи або будь-якого іншого салату. Унікальним наповненням антипасто можуть бути овочі. Застосовуйте їх як у свіжому вигляді, так і запечені на грилі. В’ялені томати… Якщо ви любите їх так само, як я, то успіх в оформленні італійських закусок вам забезпечений!
Чудової подорожі в гастрономічний світ Італії, дорогі мої!
Величезну кількість рецептів різноманітних закусок у модерновому виконанні з використанням нових технологій ви знайдете на сторінках мого персонального кулінарного блогу www.baziliks.com.ua
Яскравих фарб і романтичного настрою!
Ваша Ірина