Десерт “Сент-Оноре” з Ladurée на власній кухні (публікація в глянці)

Моя публікація в глянцевому журналі для жінок CosmoLady #9, вересень, 2016
Рубрика “Територія смаку”
Франція… Романтичний Париж… легендарна кондитерська Ladurée… Десерт “Сент Оноре”…
Саме такі асоціації у мене виникають при вигляді цього неймовірного десерту.
Звісно ж, у Парижі існує величезна кількість різноманітних пекарень і кондитерських, але якраз пафосна Ladurée викликає особливий трепет. Слава про Ladurée вже давно вийшла за межі Парижа і зайняла свої стійкі позиції в усьому світі.
Спробувавши один раз десерт у Ladurée, ти закохуєшся в нього остаточно і безповоротно! Так сталося і зі мною… Десерт “Сент Оноре”, який так люблять парижани дарувати своїм коханим на День св. Валентина, зайняв особливе місце в моєму серці. Зрозуміло, я не переставала про нього думати і після повернення додому, тепер було моєю метою відтворити ці неймовірні ласощі на своїй кухні! І, треба сказати, на сьогоднішній день я готую цей десерт на День усіх закоханих, до того ж у цей день народився ще й мій улюблений синочок. Тепер від мене чекають на цей десерт не тільки коханий чоловік, а й діти! Впевнена, що французький прованс оселиться на вашій кухні і не лише у Валентинів день! Повірте, повертатися до цього вишуканого та неймовірного десерту хочеться протягом року знов і знов…
На перший погляд здається, що повторити це неможливо! Але, коли входиш у суть, проникаєш у саме серце і душу цих ласощів, розбираючи кожну нотку в структурі крему і тіста, починає змальовуватися картинка, все стає на місця в моїй кулінарній душі…
Ясна річ! Два види тіста – заварне, як для еклерів (ще одна французька любов, але про це наступного разу!), і неймовірно розсипчасте пісочне! Так-так! Нехай вас не лякає це поєднання, воно цілком доречне, як виявилося! Далі йде крем… Його тут теж два види – ніжний заварний (Сrème patissière) і збиті вершки (Crème chantilly). Але і це ще не все! Прованс, він має відчуватися в кожному елементі! Тому глазур, якою вкриті невеличкі еклерчики в десерті, і пофарбована в неймовірно ніжний лавандовий колір! А в самому серці десерту, під хмарою крему, ховається чорнично-лавандовий мармелад! Адже насправді все окремо ми вже давно вміємо робити, і це не спричиняє якихось складнощів, тож лишилося лише зібрати цей десерт і здивувати всіх своїм шедевром із французького кондитерського бутика Ladurée.
Однак якщо захочеться спростити цей десерт, але не упустити шарму та величі “Сент-Оноре”, то приготуйте його у вигляді торта.
Мої знання і набутий досвід я постаралася детально викласти в покрокових інструкціях до рецепта Десерту “Сент-Оноре”.
Смачних вам чаювань і більше романтики в душі!!!
З любов’ю, Ірина