Гра кольору та чари новорічного застілля

Моя стаття в глянцевому журналі CosmoLady №12-1 за грудень 2018-січень 2019 у рубриці Life “Територія смаку”
Ірина Рудневська
фуд-продюсер проекту “Все буде смачно” на СТБ
фуд-стиліст
кулінарний експерт і консультант
фуд-блогер
резидент Творчого об’єднання кулінарної громадськості “Шеф Group”
член Асоціації шеф-кухарів України
Mrs. Food Expert World Open Ukraine 2018
“I Віце-місіс Земля Україна 2018”
Напередодні новорічних свят заведено говорити про те, що ж рік прийдешній нам обіцяє і як правильно його зустріти, щоб задобрити милу істоту – символ майбутнього року – амбітну, темпераментну та енергійну Жовту Земляну Свиню…
Щоб дотриматися кулінарних вподобань священної і гордої Свині, необхідно знати її пристрасті та уподобання в їжі. Зі шкільної лави, казок і особистих спостережень ми знаємо про те, що Свиня любить жолуді, чи не так? Але мало хто здогадується, що неймовірними ласощами для неї є апельсини та мандарини, сир, риба, гриби та горіхи. Подбайте про те, щоб ці інгредієнти були присутні не лише на святковому столі, а й деякі з них у декорі вашого приміщення, наповнюючи його неймовірним ароматом, знайомим із дитинства. Для цього можна досить легко приготувати чіпси з улюблених цитрусових. Візьміть лимон, лайм, апельсин або грейпфрут і висушіть їх у духовці за температури 70 градусів протягом 2-3 годин, періодично перевертаючи. Не забуваємо попередньо тонко нарізати їх поперечними слайсами у 2-3 мм і посипати сіллю для запуску процесу дегідратації та цукровою пудрою – для смаку. Такими чіпсами цілком можна ароматизувати приміщення, заповнивши ними декоративні ємності зі свічками, або прикрасити святковий стіл, використовуючи в декорі. Так само чинимо з горіхами, розкладаючи їх у найпотаємніші місця свого житла.
А тепер що стосується меню новорічного столу… Як не дивно це звучить, але Жовта Земляна Свиня не терпить приготування нашвидкуруч. Вона є неймовірним гурманом, естетом і чистюлею. Тому господиням доведеться проявити весь свій талант і включити фантазію, щоб впоратися із завданням і задобрити цю тварину. На столі має бути достаток страв і всіляких ласощів, приготованих власноруч. Ніяких напівфабрикатів у новорічну ніч!
Природно, наявність яскравих салатів не обговорюється. На сьогодні полиці супермаркетів рясніють своєю різноманітністю. А отже, настала пора подивитися на звичні вже страви з погляду модернової подачі, тим самим здивувавши гостей своїм художнім талантом. І тут я із задоволенням приходжу вам на допомогу і на прикладі знайомого салату капрезе показую, як це зробити. Головне – наявність томатів різного кольору і форми. Це однозначно стане вашим козирем в оформленні та подачі новорічних страв. Сир моцарелу залишаємо в первозданному вигляді кулі, що символізує світанок і процвітання. І нехай кожен гість насолодитися веселкою у своїй тарілці. Насіння чіа, неймовірно корисне своїми якостями, вам на допомогу! Не забуваємо про мікрогрін, який так широко пропагується фахівцями зі здорового та корисного харчування. І звичний салат у новому виконанні готовий! Просимо всіх до столу!
Величезну кількість рецептів різноманітних салатів, закусок і десертів для новорічного застілля ви знайдете на сторінках мого персонального кулінарного сайту www.baziliks.com.ua
Яскравих емоцій і новорічного чаклунства!
Ваша Ірина