Ідеальний сніданок у східному стилі

Восени особливо важливо стежити за своїм здоров’ям, а значить, починати свій день потрібно зі смачного і корисного сніданку! З настанням холодів – у міжсезоння – потреба організму змінюється, тому літній легкий сніданок пора змінити на більш калорійний і, головне, гарячий! Такий раціон здатен забезпечити організм енергією, якої вистачало б для зміцнення імунітету та його нормального функціонування.
Ідеальним осіннім сніданком можна вважати яєчню із сезонними овочами, приготовану в сковородах Polaris серій CANTO і GENIO. Як відомо, яйця – джерело повноцінного білка і жиророзчинних кислот, а сезонні овочі забезпечать кишечник необхідною кількістю клітковини! А це означає, що з таким сніданком організм отримає достатню кількість вітамінів і мінералів, які здатні забезпечити активність процесів мислення та відсутність голоду протягом тривалого періоду!
Шакшука – дуже смачна та корисна страва, ідеальне рішення для повноцінного сніданку! Батьківщиною шакшуки вважається Туніс (Північна Африка). У перекладі з берберської мови “шакшука” означає “суміш”. Вихідці з Тунісу, Марокко, Лівану привезли до Ізраїлю цю страву і назвали її “чакчука”! Тепер ізраїльтяни вважають чакчуку свого роду національною гордістю! Рецептів цих ласощів існує величезна кількість – у кожному домі свої секрети і тонкощі! Незмінним є основа страви – яєчня на овочевій подушці! Обов’язковими інгредієнтами цієї самої подушки є помідори, солодкий перець і чилі! Але залежно від вашого настрою та вподобань можна урізноманітнити овочеву основу й іншими овочами, наприклад, баклажаном, цукіні та навіть гарбузом!
Подається шакшука з ізраїльською пітою або білим хлібом, хумусом, і посідає центральне місце на столі! Це робить сніданок ще більш калорійним і поживним! Звичайно ж, назвати цей сніданок швидким не можна, тому існують деякі тонкощі, які використовують поціновувачі шакшуки для прискорення процесу. Основа з овочів – матбуха – готується заздалегідь у великій кількості, а потім використовується щоранку порційно в сковородах вже з яйцями, як завершальний етап приготування страви!
Оригінальний рецепт із покроковими інструкціями та фотографіями ви знайдете на персональному кулінарному сайті www.baziliks.com.ua.
Смачного, теплого і корисного вам осіннього сніданку
Ваша Ірина