Кавова мелодія осені…

Рубрика “Територія смаку” в глянцевому журналі CosmoLady #10, 2016
Ідеальна осінь – це теплий картатий плед, джазова музика, улюблені книжки і, звісно ж, ароматна свіжозварена кава, що бадьорить! Запахи мелених кавових зерен, свіжої випічки і сторінок нової книжки визнані найсмачнішими на світі. А кава – головний напій осені для ліричних, мрійливих натур…
Прекрасна кава, приготована в кавоварці Polaris PMC1516E, – основний інгредієнт популярного в усьому світі італійського десерту тірамісу. Цей багатошаровий класичний десерт виходить неймовірно повітряним і ніжним, з підбадьорливим і розбурхуючим ефектом, завдяки ідеальному еспресо. Головна перевага цих ласощів – гра смаку, побудована на контрасті і дивовижному поєднанні солодкуватого вершкового крему з маскарпоне і гіркуватого смаку ароматної кави!
Дослівний переклад назви цього десерту звучить як “піднеси мене” або “підніми мене вгору” і це неспроста! Адже варто спробувати тірамісу, лише злегка пригубивши його, можна відчути себе на хмарах блаженства. Італійські вельможі зналися на десертах, тому куштували ці ласощі безпосередньо перед любовними побаченнями.
Існує досить велика кількість легенд, пов’язаних із виникненням цього десерту, але в кожній з них незмінним є склад – печиво савоярді, яєчні жовтки і вершковий сир маскарпоне. Хоча в наш час уже з’явилося багато інтерпретацій на тему тірамісу, де печиво савоярді замінюють бісквітом, а сир маскарпоне – сиром або вершками. Але все це ніяк не відповідає оригінальній класиці, на якій я наполягаю, якщо ви вирішили зануритися у світ фантазій і відчуттів з неймовірним і справжнісіньким італійським смаком тірамісу.
Тірамісу – це особлива казка, це неймовірна пригода, це щасливий випадок, який з’явиться у вашому житті і залишиться в ньому назавжди незабутнім смаком і вибухом емоцій та відчуттів.
Оригінальний рецепт із покроковими інструкціями та фотографіями ви знайдете на персональному кулінарному сайті www.baziliks.com.ua.
Смачного і теплого вам осіннього настрою
Ваша Ірина