Шоколадна насолода. Тарт із цільнозернового борошна з шоколадом і ягодами

Моя стаття в глянцевому журналі CosmoLady №9 за вересень 2017 у рубриці Life “Територія смаку”
Ірина Рудневська
Фуд-стиліст
Кулінарний експерт
Фуд-блогер
Резидент Творчого об’єднання кулінарної громадськості “Шеф Group”
Шоколад розбурхує смакові рецептори ласунів, супроводжуючи нас життям із самого дитинства. Дефіцит гормону щастя відчувається в організмі з віком, коли ми намагаємося стримати свої апетити на користь ідеальної фігури. Але ніхто не стане сперечатися з тим фактом, що ми все-таки відчуваємо дитячий захват від зустрічі з тортами, цукерками або іншими ласощами, знайомими з дитинства!
А отже, шоколаду бути в нашому житті, ось тільки потрібно придумати деякі лазівки в глибини рецепта, щоб зробити десерт якомога легшим, але залишивши при цьому шарм і неповторний смак шоколаду, знайомого і такого звичного.
Широкий асортимент тартів на сьогодні шокує дієтологів і вражає ласунів! Але справжню шоколадну насолоду можна отримати вже тільки милуючись цими неймовірними ласощами! Поспішаю заспокоїти шанувальників здорового способу життя – в основі тарта пісочне рубане тісто з цільнозернового борошна в поєднанні з найніжнішою шоколадною начинкою і свіжими ягодами.
А чи знаєте ви, що деякі сорти шоколаду містять вітаміни групи А і В, а також мінеральні речовини – залізо, кальцій і калій – більше, ніж у склянці йогурту, скибочці сиру або середньому яблуці? Є й інший момент, до складу шоколаду входять такі компоненти, які за своєю дією дуже схожі з марихуаною. Ось тільки для досягнення мінімального ефекту необхідно з’їсти близько 6 кг шоколаду!
Виходячи з перерахованих вище фактів можна зробити висновок про те, що шоколад у невеликій кількості здатний знижувати вироблення гормону стресу і значно покращувати настрій! Так навіщо ж відмовляти собі в задоволенні поласувати шматочком щастя?
Тепер повернемося до основи тарта – пісочного рубленого тіста. У його складі мінімальна кількість цукру та цільнозернове борошно, яке славиться своїми корисними якостями. Звичайно ж, його необхідно розбавити пшеничним борошном високої якості у співвідношенні 1:1 для досягнення бажаного результату. Тісто розкочується в дуже тонкий пласт, щоб тільки створити основу для нашої шоколадної начинки – кошик. Залежно від наявних форм можна приготувати тарт будь-якого розміру – кілька порційних або один великий для цілої компанії ласунів!
Приготувати основу тарта можна за кілька днів і зберігати в герметичній упаковці. Залежно від наповнення тарти можуть бути як десертом, так і основною стравою! А це дає можливість творити та експериментувати з різними начинками: заварний крем, лимонний курд, ягідний кулі, солоні сирні начинки, риба і навіть овочі! Комбінуйте свої варіанти начинок зі збитими вершками, ягодами, меренгами і нехай кожен день стане смачною та корисною казкою!
Решту тонкощів та нюансів приготування тартів із пісочного тіста з різноманітними наповнювачами описано в оригінальних рецептах із покроковими інструкціями та яскравими фотографіями на моєму персональному кулінарному сайті www.baziliks.com.ua
Смачного, шоколадно-ягідного вам літа!
Ваша Ірина