Зелений салат із креветками. Весняний раціон

Моя стаття в глянцевому журналі CosmoLady №3 березень 2017 у рубриці Life “Територія смаку”
Ніжне сонечко з раннього ранку сором’язливо зазирає в наші вікна, грайливо підморгує і ласкаво посміхається, обіцяючи ранню весну, швидке тепло і гучні трелі птахів! Наші пернаті друзі обов’язково повернуться з теплих країн, і закрутиться все в зеленому хороводі з новою силою!
Весна – час пробудження всього живого в природі, і ці чудеса трапляються з нами щороку, змушуючи все сильніше вірити в те, що вони існують!
У нашому організмі зі зміною сезонів так само відбуваються зміни, до яких ми маємо бути готові. Зимові холоди відступають, Масляна вже відгриміла, а попереду – прекрасне жіноче свято, до якого хочеться бути готовим у всеозброєнні. Адже справжні люблячі чоловіки просто зобов’язані влаштувати весняну романтичну казку і неодмінно зі щасливим кінцем! Пам’ятаєте, як у казці: “…і жили вони довго і щасливо…”? Якось так!
Дуже хочеться, щоб до букетів тюльпанів і мімоз, посмішок, компліментів і чудових подарунків, додалася ще й смачна романтична вечеря. А якщо вона буде приготована власноруч, то обов’язково стане справжнім шедевром, який підкорить, здивує і, головне, смачно нагодує кохану Жінку.
Зелений салат із креветками, помідорами чері та перепелиними яйцями, присмачений неймовірно смачним дрессінгом, стане саме тим завершальним штрихом і кульмінаційним моментом весняного свята. Адже він містить у собі весь набір корисних для організму вітамінів і мікроелементів, які так необхідні в сезон весняного авітамінозу. А білки, що містяться в морепродуктах і перепелиних яйцях, забезпечать організм йодом, фосфором, кальцієм і ненасиченими жирними кислотами, що дають необхідну енергію. До того ж не забуваємо про те, що самі креветки є одним із найсильніших афродизіаків, а без нього, як відомо, не обходиться жодна романтична вечеря!
Отже, для кулінарного чаклунства знадобиться зовсім небагато: жменю мікс салату, помідори чері, перепелині яйця, м’який сир фета, волоські горіхи та креветки, які сміливо можна замінити морським коктейлем! Глибоких знань і високих кулінарних здібностей не знадобиться і для приготування ароматного дресингу – заправки до нашого салату. Для цього необхідно змішати оливкову олію з соєвим соусом, лимонним соком і французькою гірчицею в рівних пропорціях. Потім просто струсити дресинг. Термообробці ми піддаємо тільки креветки або морський коктейль. Їх необхідно очистити і підрум’янити на сковороді гриль по одній хвилині з кожного боку. Тепер залишилося тільки акуратно змішати всі інгредієнти, прикрасити креветками гриль і полити вже готовим дрессингом. Не забуваємо посипати салат рубаними волоськими горіхами! Зелений салат із креветками, помідорами чері та перепелиними яйцями готовий і його можна сміливо подавати до столу!
Решта тонкощів і нюансів описані в оригінальному рецепті з покроковими інструкціями та яскравими фотографіями на персональному кулінарному сайті www.baziliks.com.ua.
Теплого, сонячного і ласкавого вам березня!
Ваша Ірина