https://baziliks.com.ua
  • Логінг
  • Зареєструватися
  • Головна
  • Новини
  • Категорії рецептів
  • Пошук за інгредієнтами
  • UA
  • ru
  • Головна
  • Новини
  • Категорії рецептів
  • Пошук за інгредієнтами
  • UA
  • ru
  • Головна
  • Новини
  • Гюльбешекер. Рожевий настрій, або Аромат літа

Гюльбешекер. Рожевий настрій, або Аромат літа

Опубліковано на Чер 8th, 2018
до Ирина Рудневская
Категорії:
  • Новини
Гюльбешекер. Рожевий настрій, або Аромат літа

Моя стаття в глянцевому журналі CosmoLady №6 за червень 2018 у рубриці Life “Територія смаку”

Ірина Рудневська
фуд-продюсер проекту “Все буде смачно” на СТБ
фуд-стиліст
кулінарний експерт і консультант
фуд-блогер
резидент Творчого об’єднання кулінарної громадськості “Шеф Group”
член Асоціації шеф-кухарів України
Mrs. Food Expert World Open Ukraine 2018
“I Віце-місіс Земля Україна 2018”

Гюльбешекер. Рожевий настрій, або Аромат літа
Рожевий настрій, рожеві окуляри, рожеве вино, рожеве варення або варення з пелюсток чайної троянди… Саме ці дамські ласощі під назвою “гюльбешекер” доступні до приготування на самому початку літа – красиві, ароматні, неймовірно корисні!

Гюльбешекер – романтична назва варення з пелюсток троянд в осетинській і турецькій кухні. Ця співзвучна назва варення і сам рецепт зустрічаються в книзі Р. Н. Гюнтекіна “Пташка співоча”. Пам’ятаєте серіал за цією книгою “Корольок – пташка співоча”? Звичайно ж, мною рецепт був випробуваний і доопрацьований з урахуванням моїх знань і смакових уподобань. У результаті вийшов дивовижний десерт, яким можна балувати себе цілий рік, якщо встигнути подбати про це на початку червня. Період цвітіння чайної троянди не надто довгий.

Повинна вас попередити, що не всі троянди однаково смачні. Тому необхідно відшукати саме дамаську троянду, або шипшину в народі, і тільки потім починати експерименти. Звісно, троянди з квіткових бутіків нам не підходять, оскільки вони проходять спеціальну біохімічну обробку, після чого стають абсолютно непридатними в гастрономії. Зате такими пелюстками можна наповнити ванну, декорувати спальню або оформити красиву зону для романтичної вечері, наприклад.

Отже, переконалися в тому, що вибрали правильний кущ троянд, і починаємо збирати пелюстки. Нам потрібні квітучі троянди, які повністю розпустилися, а не в бутонах. Саме такі троянди чудово підійдуть для нашого варення, а смак у нього вийде абсолютно правильним. Кущ троянд цвіте досить довго, тому збирати пелюстки можна протягом кількох днів, а потім зварити варення одним махом. Для того щоб аромат із пелюсток не випаровувався за час зберігання, можна складати пелюстки в zip-пакет або герметичний контейнер і зберігати в холодильнику. Коли ви назбирали потрібну кількість пелюсток, приступаємо до роботи – магічного дійства варіння “приворотного” зілля. Для цього необхідно додатково запастися цукром і лимоном.

Консистенцію джему або варення ми без зусиль створимо за допомогою секретного інгредієнта – пектину. Зараз його легко і просто замовити в будь-якому кондитерському інтернет-магазині або купити у великому маркеті. Але він не є обов’язковим інгредієнтом, адже в далекі часи його ще не існувало, і варення було досить рідким, як цукровий сироп. Однак із пектином ми скоротимо час уварювання сиропу, щоб наше варення було корисним і мало лікувальні властивості.

Аромат варенню надають ефірні олії, що містяться в чайній троянді. А отже, що ароматніше варення, то воно корисніше! Адже ефірні трояндові олії мають протигрибкові та антибактеріальні властивості. Отже, продукт із пелюсток троянд є ще й антисептиком, який допомагає швидше загоювати рани на яснах і слизовій оболонці рота, захищає слизову шлунково-кишкового тракту. Таке варення з пелюсток троянд показано навіть немовлятам у мінімальній кількості для лікування і профілактики молочниці, ларингіту і фарингіту. Тому баночка таких ароматних ласощів може бути справжнім подарунком для новонародженого!

Решту тонкощів і нюансів приготування варення з пелюсток чайних троянд (і не тільки!) описано в оригінальних рецептах із покроковими інструкціями та яскравими фотографіями на моєму персональному кулінарному сайті www.baziliks.com.ua

Ароматного і корисного вам червня!

Ваша Ірина

  • варення
  • гюльбешекер
  • пелюстки
  • рожеве варення
  • стаття
  • троянда
  • чайна

Ирина Рудневская

Для меня процесс приготовления пищи всегда был завораживающим и увлекательным. Мне кажется, что с самых юных лет я вникала в тонкости и нюансы кулинарии сначала с любимой бабушкой, а потом закрепляла и погружалась все глубже со своей Крестной и родной тетей Леной.

Додайте свій коментар Скасувати відповідь

Зоомагазин Wild Whiskers

Популярні рецепти за добу

  • Ткемали – традиционный грузинский соус. Рецепт от Ирины РудневскойСоус Ткемалі, ідеальний до м’яса Ткемалі - традиційний грузинський соус, який подають до риби, будь-якого…
  • Салат из авокадо, клубники и брынзы. Рецепт от Ирины РудневскойСалат з авокадо з полуницею та бринзою Будучи в Одесі днями, я відвідала центральний ринок - Привоз...…
  • Рецепт Тирамису «Новогодняя сказка»Тірамісу “Новорічна казка” Тірамісу (Tiramisù) - класичний італійський десерт, один із найпопулярніших у…
  • Торт Шварцвальд у нас более известен под названием Черный лес.Торт “Чорний ліс”/”Шварцвальд” Торт Шварцвальд у нас більш відомий під назвою Чорний ліс.…
  • Тыквенный крем-суп с восточными нотками от Ирины РудневскойГарбузовий крем-суп, пряний зі східними нотками Про корисні властивості гарбуза відомо вже кілька століть. Гарбуз однаково…

Категорії рецептів

Випічка

Випічка

Десерти

Десерти

Пироги

Пироги

Салати

Салати

Соління на зиму

Соління на зиму

Соуси

Соуси

Супи

Супи

Тарти

Тарти

Торти

Торти

Популярна кухня

Абхазія

Абхазія

Австрія

Австрія

Америка

Америка

Англія

Англія

Болгарія

Болгарія

Великобританія

Великобританія

Голандія

Голандія

Греція

Греція

Популярні мітки

Готуємо разом День народження Тірамісу авокадо апельсин блакитний буряк бісквіт вишня гарбуз глянець гриби груша десерт заварний капрезе карамель козячий космоледи крем кулич куліч курд курка м'ясо м'ята малина меренга новини овочі паска пасха пиріг полуниця рецепт риба сир смородина соус стаття сыр тарт теплый фінський шоколад

Підпишись

Мітки

Борошно пшеничне Ванільний цукор Вершки Вода Картопля Кинза Крохмаль кукурудзяний Лимон М'ята Масло вершкове Масло оливковое Мед Молоко Морква Мята Овсяные хлопья Олія оливкова Олія рослинна Перець солодкий Перець чилі Перець чорний (мелений) Петрушка Помидор Помидор черри Розпушувач Рукола Салат микс Салат мікс Свинина Сметана Сыр пармезан Сыр твердый Сік лимона Сік лимона Сіль Сіль дрібнокристалічна Сіль морська Цибуля ріпчаста Цукор Цукор Цукор Цукрова пудра Часник Яйце куряче Яєчні жовтки

Популярні за 7 днів

  • Теплый салат из печени с карамелизированной грушей. РецептТеплий салат із печінки з карамелізованою грушею
  • DSC1570Салат із карамельною грушею та блакитним сиром
  • Черничный пирог с творогом (А-ля Чизкейк) Рецепт от Ирины РудневскойЧорничний пиріг із сиром (А-ля Чізкейк)
  • Тарт с лаймом «Мохито» чудесно освежает и наполняет энергией не хуже, чем одноименный напиток в знойный летний день.Тарт із лаймом “Мохіто”
  • Салат из куриных сердечек/желудков по-корейски. Рецепт от Ирины РудневскойСалат із курячих сердечок/шлуночків по-корейськи
  • Рецепт Тирамису «Новогодняя сказка»Тірамісу “Новорічна казка”
  • Тарт с лимонным курдом и швейцарской меренгойТарт із лимонним курдом і швейцарською меренгою
  • Соус к мясу и сыру из Ежевики от Ирины РудневскойСоус ожиновий до м’яса або сиру

Популярна кухня

Абхазія

Абхазія

Австрія

Австрія

Америка

Америка

Англія

Англія

Болгарія

Болгарія

Великобританія

Великобританія

Голандія

Голандія

Греція

Греція

Грузія

Грузія

Естонія

Естонія

Індія

Індія

Іспанія

Іспанія

Популярні категорії

Випічка

Випічка

Десерти

Десерти

Новини

Новини

Пироги

Пироги

Салати

Салати

Соління на зиму

Соління на зиму

Соуси

Соуси

Супи

Супи

  • Условия обслуживания
  • Політика конфіденційності
  • По вопросам рекламы

Усі права на матеріали, розміщені на сайті www.baziliks.com.ua охороняються відповідно до законодавства України. Використання матеріалів baziliks.com.ua без письмового дозволу Адміністрації сайту забороняється. При передруку та цитуванні статей обов'язкове зазначення посилання на джерело, а для Інтернет-ресурсів - пряме гіперпосилання, не закрите для індексації пошуковими системами.