0 0
Чорничний пиріг із сиром (А-ля Чізкейк)

Поділіться ним у своїй соціальній мережі:

Або ви можете просто скопіювати і поділитися цим посиланням

Інгредієнти

Відрегулюйте порції:
150 г Масло вершкове або маргарин
250 г Цукор 75 у пісочну основу, 150 у сирну начинку, 25 у чорниці
3 шт. Яйце куряче
2 щіпки Сіль
250 г Борошно пшеничне
3 ст. л. Крохмаль кукурудзяний
0,5 ч. л. Розпушувач для тіста
250 г Чорниця свіжої або заморозки
500 г Кисломолочний сир
50 г Сметана або кефір

Додайте в закладки

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Чорничний пиріг із сиром (А-ля Чізкейк)

Особливості:
  • Рецепт у мультиварці

Інгредієнти

Як готувати Чорничний пиріг із сиром (А-ля Чізкейк)

Поділитися

Найулюбленіший пиріг моєї донечки та її Хрещеної! Дуже смачний і корисний варіант для літнього десерту в сезон чорниць. Хоча ми його готуємо цілий рік, використовуючи заморожену ягоду – різниці немає! Готую я цей десерт у мультиварці – дуже вдалий варіант для підтримання потрібного вологого середовища, щоб сирна начинка не тріснула в процесі випікання. Але цілком можна приготувати його і в духовці, але не забуваємо ставити форму на водяну баню: загортаємо нашу форму з пирогом фольгою і розміщуємо у великому деку з водою. Випікаємо в такому положенні! Решта рекомендацій залишаються незмінними!
Пригощайтеся!

Чорничний пиріг із сиром (А-ля Чізкейк): Покроковий рецепт

1
Виконано

Підготуємо необхідні інгредієнти: масло дістанемо з холодильника заздалегідь, щоб воно трохи відтануло.

2
Виконано

Жовтки відокремлюємо від білків, додаємо їх до відталого вершкового масла з 75 г цукру і добре все розтираємо ложкою.

3
Виконано

В окремій мисочці з'єднуємо борошно, сіль і розпушувач. Підсипаємо до яєчно-вершкової маси і розтираємо ложкою до отримання великої крихти.

4
Виконано

Чашу мультиварки змащуємо вершковим маслом і висипаємо туди отриману крихту. Руками починаємо формувати основу нашого пирога: дно і бортики. Щоб тісто не липнуло до рук, трохи притрушуємо його борошном (за потреби!!!). Прибираємо чашу мультиварки в холодильник на 30-40 хвилин. Тісто трохи застигне і буде добре тримати форму в процесі випікання.

5
Виконано

Приготуємо сирну начинку. З'єднуємо сир, 150 г цукру, 2 ст. л. крохмалю, сметану (або кефір) і дрібку солі в мисочці. Занурювальним блендером добре все пюрируємо до утворення однорідної кремової маси.

6
Виконано

Окремо збиваємо білки до стійких пік і акуратно підмішуємо до перетертої сирної маси.

7
Виконано

Силіконовою лопаткою мішаємо складними рухами, намагаючись не пошкодити легкість білків. Отримуємо дуже ніжну та пишну начинку.

8
Виконано

Чорниці перебираємо, миємо і злегка підсушуємо на паперовому рушнику. Якщо використовуєте заморозку (як я), то немає потреби в її повному розморожуванні - вона стече соком! Можна використовувати напів-розморожені ягоди!

9
Виконано

Дістаємо з холодильника чашу мультиварки з пісочною основою і розподіляємо чорниці по дну! Притрушуємо чорницю цукром, що залишився, і крохмалем (по 1 ст.л.). Це допоможе стабілізувати начинку і наш пиріг не протікатиме, залишаючись красивим і соковитим всередині!

10
Виконано

Покриваємо чорницю повітряною сирною начинкою і рівненько розподіляємо силіконовою лопаткою.

11
Виконано

Якщо є бажання, то можна прикрасити поверхню пирога малюнками із соку чорниці. Капаєте кілька крапельок на поверхню і малюєте зубочисткою візерунки.

12
Виконано

Відправляємо чашу в мультиварку і вмикаємо режим ВИПІЧКА на 1 годину 15 хвилин! У процесі випікання мультиварку відкривати не рекомендую, щоб пиріг не опав від перепаду температур. Якщо випікаєте в духовці, то ставите температуру 160 градусів! Не забуваємо про водяну баню (я писала про це в передмові до рецепта!!!).

13
Виконано

Після звукового сигналу і завершення програми даємо пирогу повністю охолонути в чаші мультиварки і тільки потім його витягаємо за допомогою чаші для приготування на пару. Опускаємо її на пиріг і перевертаємо чашу. Потім накриваємо дно пирога тарілкою і перевертаємо його назад уже на тарілку! Готовий і остиглий пиріг можна декорувати свіжою чорницею і листочками м'яти.

14
Виконано

Приємного апетиту!

Ирина Рудневская

Для меня процесс приготовления пищи всегда был завораживающим и увлекательным. Мне кажется, что с самых юных лет я вникала в тонкости и нюансы кулинарии сначала с любимой бабушкой, а потом закрепляла и погружалась все глубже со своей Крестной и родной тетей Леной.

Салат из цветной пасты, моцареллы, брокколи Пошаговый Рецепт
попередній
Салат із цвітної пасти з моцарелою та броколі
Соус к мясу и сыру из Ежевики от Ирины Рудневской
наступний
Соус ожиновий до м’яса або сиру
Салат из цветной пасты, моцареллы, брокколи Пошаговый Рецепт
попередній
Салат із цвітної пасти з моцарелою та броколі
Соус к мясу и сыру из Ежевики от Ирины Рудневской
наступний
Соус ожиновий до м’яса або сиру

Додайте свій коментар