Інгредієнти
-
150 г Масло вершковеабо маргарин
-
250 г Цукор75 у пісочну основу, 150 у сирну начинку, 25 у чорниці
-
3 шт. Яйце куряче
-
2 щіпки Сіль
-
250 г Борошно пшеничне
-
3 ст. л. Крохмаль кукурудзяний
-
0,5 ч. л. Розпушувачдля тіста
-
250 г Чорницясвіжої або заморозки
-
500 г Кисломолочний сир
-
50 г Сметанаабо кефір
Як готувати Чорничний пиріг із сиром (А-ля Чізкейк)
Найулюбленіший пиріг моєї донечки та її Хрещеної! Дуже смачний і корисний варіант для літнього десерту в сезон чорниць. Хоча ми його готуємо цілий рік, використовуючи заморожену ягоду – різниці немає! Готую я цей десерт у мультиварці – дуже вдалий варіант для підтримання потрібного вологого середовища, щоб сирна начинка не тріснула в процесі випікання. Але цілком можна приготувати його і в духовці, але не забуваємо ставити форму на водяну баню: загортаємо нашу форму з пирогом фольгою і розміщуємо у великому деку з водою. Випікаємо в такому положенні! Решта рекомендацій залишаються незмінними!
Пригощайтеся!
Чорничний пиріг із сиром (А-ля Чізкейк): Покроковий рецепт
1
Виконано
|
|
2
Виконано
|
|
3
Виконано
|
|
4
Виконано
|
Чашу мультиварки змащуємо вершковим маслом і висипаємо туди отриману крихту. Руками починаємо формувати основу нашого пирога: дно і бортики. Щоб тісто не липнуло до рук, трохи притрушуємо його борошном (за потреби!!!). Прибираємо чашу мультиварки в холодильник на 30-40 хвилин. Тісто трохи застигне і буде добре тримати форму в процесі випікання. |
5
Виконано
|
|
6
Виконано
|
|
7
Виконано
|
|
8
Виконано
|
|
9
Виконано
|
|
10
Виконано
|
|
11
Виконано
|
|
12
Виконано
|
Відправляємо чашу в мультиварку і вмикаємо режим ВИПІЧКА на 1 годину 15 хвилин! У процесі випікання мультиварку відкривати не рекомендую, щоб пиріг не опав від перепаду температур. Якщо випікаєте в духовці, то ставите температуру 160 градусів! Не забуваємо про водяну баню (я писала про це в передмові до рецепта!!!). |
13
Виконано
|
Після звукового сигналу і завершення програми даємо пирогу повністю охолонути в чаші мультиварки і тільки потім його витягаємо за допомогою чаші для приготування на пару. Опускаємо її на пиріг і перевертаємо чашу. Потім накриваємо дно пирога тарілкою і перевертаємо його назад уже на тарілку! Готовий і остиглий пиріг можна декорувати свіжою чорницею і листочками м'яти. |
14
Виконано
|
Приємного апетиту! |