0 0
Тарт зі смородиновим курдом у швейцарській мерензі

Поділіться ним у своїй соціальній мережі:

Або ви можете просто скопіювати і поділитися цим посиланням

Інгредієнти

Відрегулюйте порції:
Для смородинового курду
400 г Смородина (червона) свіжа або заморожена
100 мл Вода
150 г Цукор
3 коробочки Кардамон
2 шт. Яєчні жовтки
3 шт. Яйце куряче
30 г Крохмаль кукурудзяний
30 г Масло вершкове
Для пісочної основи
100 г Масло вершкове
250 г Борошно пшеничне
50 г Борошно мигдальне або мелений мигдаль
1 щіпка Сіль дрібнокристалічна
100 г Цукрова пудра
1 шт. Яйце куряче
1 шт. Яєчні жовтки
Для швейцарської меренги
3 шт. Яєчні білки
180 г Цукор

Додайте в закладки

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Тарт зі смородиновим курдом у швейцарській мерензі

Особливості:
    Кухня:

    Інгредієнти

    • Для смородинового курду

    • Для пісочної основи

    • Для швейцарської меренги

    Як готувати Тарт зі смородиновим курдом у швейцарській мерензі

    Поділитися

    Рецепт тарта зі смородиною (або порічка) – одна з моїх найулюбленіших ягід!

    Желе, яке я приготувала в літній сезон, уже добігло кінця… настав час взятися за заморозку! Я з радістю виявила, що є ще запаси цієї ягоди, а отже, можна приготувати десерт, який вирізнятиметься шляхетною кислинкою, яскравим кольором і, звісно ж, контрастними у смаку! Пригощайтеся!

    Тарт зі смородиновим курдом у швейцарській мерензі: Покроковий рецепт

    1
    Виконано

    Приготуємо начинку для тарта - курд із червоної смородини. По суті своїй курд є заварним кремом на основі соку ягід.
    Нам знадобляться самі ягоди, цукор, кукурудзяний (!!!) крохмаль, коробочки кардамону і яйця з яєчними жовтками. Білки (2 шт.) ми поки відкладаємо в холодильник, вони знадобляться нам у фіналі складання тарта для швейцарської меренги.

    2
    Виконано

    Смородину обриваємо з гілочок і складаємо в каструлю з товстим дном або сотейник. Додаємо воду та коробочки кардамону для додаткового аромату. Ставимо на вогонь і доводимо до кипіння. Варимо 5 хвилин, щоб ягоди стали м'якими і могли легко віддати свої соки.

    3
    Виконано

    Отриману масу перетираємо через сито, щоб позбутися кісточок і шкірки. Очищену кашку з червоної смородини знову ставимо на вогонь і прогріваємо.

    4
    Виконано

    З'єднуємо яйця з яєчними жовтками, додаємо цукор і збиваємо масу віночком до однорідності та легкої піни.

    5
    Виконано

    Додаємо кукурудзяний крохмаль до яєчної суміші та знову добре перемішуємо, щоб позбутися грудочок. Маємо отримати гладку й однорідну масу. Тонкою цівкою вливаємо сік червоної смородини при постійному помішуванні. Домагаємося однорідної консистенції та повертаємо масу в сотейник.

    6
    Виконано

    Повертаємо сотейник на середній вогонь і варимо масу до загустіння. Після появи першого "булька" потрібно тримати на вогні ще 35-40 секунд, щоб заварити кукурудзяний крохмаль і позбутися його присмаку. Дуже активно мішайте масу вінчиком, щоб уникнути пригорання.
    Прибираємо сотейник з вогню і вводимо кубики холодного вершкового масла. перемішуємо, щоб маса ввібрала масло і стала однорідною та блискучою.

    7
    Виконано

    Перекладаємо смородиновий курд у чисту мисочку і накриваємо харчовою плівкою "в контакт", щоб на поверхні курду не утворилася завітрена скоринка. Прибираємо в прохолодне місце до повного охолодження.

    8
    Виконано

    Тепер займемося приготуванням тіста для пісочної основи тарта і тарталеток. Для цього нам знадобиться борошно пшеничне, борошно мигдальне (або змолоти самостійно смажений мигдаль у кавомолці!!!), цукрова пудра, яйця, холодне вершкове масло та дрібнокристалічна сіль.

    9
    Виконано

    З'єднуємо в сухій мисочці просіяне борошно пшеничне з мигдальною крихтою, цукровою пудрою та дрібкою солі. Усе перемішуємо вінчиком, щоб інгредієнти рівномірно розподілилися в борошні. Додаємо кубики холодного вершкового масла і перетираємо руками в масляну крихту.

    10
    Виконано

    Додаємо яйце і яєчний жовток. Білок знову прибираємо в холодильник до вже двох наявних, які залишилися від смородинового курду.

    11
    Виконано

    Дуже швидко збираємо тісто в кулю й обертаємо харчовою плівкою. Прибираємо в холодильник на 30 хвилин, щоб тісто відпочило і борошно почало виділяти клейковину.

    12
    Виконано

    Із зазначеної кількості інгредієнтів можна приготувати один великий тарт діаметром 24-26 см або кілька по-менше.
    Розкачуємо відпочиле й остигле тісто між двома аркушами пергаменту в пласт завтовшки 3-4 мм.

    13
    Виконано

    Викладаємо тісто, формуючи борти у формах для тарта. Надлишки тіста акуратно зрізаємо ножем.

    14
    Виконано

    У мене вийшло 4 форми: 2 з них із дном і 2 - без дна (кондитерські кільця). Ті форми, які з дном, необхідно заповнити кондитерським вантажем. У моєму випадку це квасоля. Прокладаємо форми зім'ятим пергаментом і насипаємо вантаж. Для решти форм без дна не потрібно використовувати вантаж, бо деформація дна в них виключена. не забуваємо робити проколи виделкою.

    15
    Виконано

    Випікаємо основи для тарта в духовці, розігрітій до 180 градусів протягом 10 хвилин. Потім прибираємо кондитерський вантаж і продовжуємо випікати ще протягом 10-15 хвилин. Тісто має підрум'янитися.
    Остиглі основи для тартів і тарталеток легко витягуються з форм.

    16
    Виконано

    Наповнюємо пісочні основи вже остиглим смородиновим курдом.

    17
    Виконано

    Для декору я використовувала повітряну швейцарську меренгу. Для цього беремо три яєчні білки, що залишилися, і з'єднуємо їх із цукром у вогнетривкій мисочці. Встановлюємо її на парову баню і прогріваємо при постійному помішуванні до 55 градусів. Потім знімаємо миску з парової бані і збиваємо білкову масу міксером до повного охолодження і щільних стійких піків.

    18
    Виконано

    Наповнюємо отриманою меренгою кондитерський мішок із фігурною насадкою і декоруємо тарти зі смородиновим курдом.

    19
    Виконано

    Дуже ошатний вигляд має обпалена меренга. Для цього можна використовувати кондитерський пальник або відправити готові тарти під гриль на кілька хвилин. Будьте акуратні та стежте за меренгою, щоб вона не згоріла!

    20
    Виконано

    Приємного апетиту!!!

    Тарт виходить дуже яскравий і надзвичайно смачний.

    Андрей

    Шоколадный тарт с малиной
    попередній
    Шоколадний тарт із малиною
    Восточный Суп Шурпа из баранины. Лайт версия рецепта от Ирины Рудневской
    наступний
    Шурпа з баранини, східний суп
    Шоколадный тарт с малиной
    попередній
    Шоколадний тарт із малиною
    Восточный Суп Шурпа из баранины. Лайт версия рецепта от Ирины Рудневской
    наступний
    Шурпа з баранини, східний суп

    Додайте свій коментар