Інгредієнти
-
Для смородинового курду
-
400 г Смородина (червона)свіжа або заморожена
-
100 мл Вода
-
150 г Цукор
-
3 коробочки Кардамон
-
2 шт. Яєчні жовтки
-
3 шт. Яйце куряче
-
30 г Крохмаль кукурудзяний
-
30 г Масло вершкове
-
Для пісочної основи
-
100 г Масло вершкове
-
250 г Борошно пшеничне
-
50 г Борошно мигдальнеабо мелений мигдаль
-
1 щіпка Сіль дрібнокристалічна
-
100 г Цукрова пудра
-
1 шт. Яйце куряче
-
1 шт. Яєчні жовтки
-
Для швейцарської меренги
-
3 шт. Яєчні білки
-
180 г Цукор
Як готувати Тарт зі смородиновим курдом у швейцарській мерензі
Рецепт тарта зі смородиною (або порічка) – одна з моїх найулюбленіших ягід!
Желе, яке я приготувала в літній сезон, уже добігло кінця… настав час взятися за заморозку! Я з радістю виявила, що є ще запаси цієї ягоди, а отже, можна приготувати десерт, який вирізнятиметься шляхетною кислинкою, яскравим кольором і, звісно ж, контрастними у смаку! Пригощайтеся!
Тарт зі смородиновим курдом у швейцарській мерензі: Покроковий рецепт
1
Виконано
|
Приготуємо начинку для тарта - курд із червоної смородини. По суті своїй курд є заварним кремом на основі соку ягід. |
2
Виконано
|
|
3
Виконано
|
|
4
Виконано
|
|
5
Виконано
|
|
6
Виконано
|
Повертаємо сотейник на середній вогонь і варимо масу до загустіння. Після появи першого "булька" потрібно тримати на вогні ще 35-40 секунд, щоб заварити кукурудзяний крохмаль і позбутися його присмаку. Дуже активно мішайте масу вінчиком, щоб уникнути пригорання. |
7
Виконано
|
|
8
Виконано
|
|
9
Виконано
|
|
10
Виконано
|
|
11
Виконано
|
|
12
Виконано
|
|
13
Виконано
|
|
14
Виконано
|
У мене вийшло 4 форми: 2 з них із дном і 2 - без дна (кондитерські кільця). Ті форми, які з дном, необхідно заповнити кондитерським вантажем. У моєму випадку це квасоля. Прокладаємо форми зім'ятим пергаментом і насипаємо вантаж. Для решти форм без дна не потрібно використовувати вантаж, бо деформація дна в них виключена. не забуваємо робити проколи виделкою. |
15
Виконано
|
|
16
Виконано
|
|
17
Виконано
|
Для декору я використовувала повітряну швейцарську меренгу. Для цього беремо три яєчні білки, що залишилися, і з'єднуємо їх із цукром у вогнетривкій мисочці. Встановлюємо її на парову баню і прогріваємо при постійному помішуванні до 55 градусів. Потім знімаємо миску з парової бані і збиваємо білкову масу міксером до повного охолодження і щільних стійких піків. |
18
Виконано
|
|
19
Виконано
|
|
20
Виконано
|
Приємного апетиту!!! |