Інгредієнти
-
Для пісочної основи
-
250 г Борошно пшеничне
-
40 г Цукрова пудра
-
1 шт. Яйце куряче
-
1 шт. Яєчні жовтки
-
125 г Масло вершкове
-
1 щіпка Сіль дрібнокристалічна
-
Для заварного крему
-
300 мл Молоко
-
60 г Цукор
-
3 шт. Яєчні жовтки
-
50 г Масло вершкове
-
50 г Шоколад білий
-
20 г Борошно пшеничне
-
20 г Крохмаль кукурудзяний
-
Для начинки
-
500 г Полуниця
-
1 пакетик Желе для торта
Як готувати Полуничний тарт із заварним кремом
Що тут сказати про полуничний тарт? Це якраз той випадок, коли не потрібні слова, а потрібно брати і робити цей рецепт тарта з полуничною начинкою і заварним кремом!
Бери і пробуй! Впевнена, що результат перевершить усі ваші очікування!!!
Полуничний тарт із заварним кремом: Покроковий рецепт
1
Виконано
|
|
2
Виконано
|
У мисці з'єднуємо борошно з цукровою пудрою та сіллю. Усе добре перемішуємо вінчиком. Якщо використовуємо кухонний комбайн, то перемішуємо в ньому насадкою лопатка! Додаємо холодні кубики вершкового масла і перемішуємо на режимі Пульс або вручну до утворення вершково-борошняної крихти! Якщо працюємо руками, то робимо цю процедуру дуже швидко, щоб масло не розтануло від тепла рук!!! |
3
Виконано
|
|
4
Виконано
|
|
5
Виконано
|
|
6
Виконано
|
|
7
Виконано
|
Додаємо кукурудзяний крохмаль і борошно, знову перемішуємо до однорідного стану! Не рекомендую робити заміну на картопляний крохмаль, бо він буде сильно відчуватися в десерті! Більшу половину гарячого молока наливаємо в яєчну суміш і активно перемішуємо вінчиком, щоб жовтки не згорнулися! Доводимо до однорідного стану і переливаємо в сотейник до молока, що залишилося, і варимо за постійного помішування на повільному вогні до загусання і закипання маси (появи першого "ПУФФ"). З цього моменту заварюємо крем ще 45-60 секунд при активному помішуванні, щоб не підгорів, і прибираємо з вогню. Додаємо холодне вершкове масло, нарізане кубиками і добре перемішуємо до однорідності та гладкості. |
8
Виконано
|
|
9
Виконано
|
Отримуємо блискучий і густий заварний крем. Перекладаємо його в мисочку і, накривши харчовою плівкою так, щоб вона торкалася поверхні крему (таким чином ми унеможливимо появу скоринки на поверхні крему), ставимо його в холодильник до моменту його використання. Можна крем перекласти в кондитерський рукав із насадкою №12 і теж відправити в холодильник! |
10
Виконано
|
|
11
Виконано
|
|
12
Виконано
|
Вмикаємо духовку на 180 градусів. Пергамент добре пом'яти, щоб він став м'яким і гнучким. Розкладаємо поверх тіста і висипаємо квасолю, горох, рис або інший кондитерський вантаж. Відправляємо в духовку на 15 хвилин! Потім прибираємо вантаж і знову відправляємо в духовку на 15 хвилин, щоб пісочна основа добре підрум'янилася! |
13
Виконано
|
|
14
Виконано
|
Приготуємо желе для торта так як написано на упаковці! Я використовувала желе від Dr.Oetker. Якщо Ви плануєте подати тарт для великої компанії і не зберігатимете його в холодильнику, то крок із желе можна пропустити! Цей трюк ми використовуємо для того, щоб зберегти свіжим зовнішній вигляд тарта на добу в холодильнику! Тоді полуниця не буде виглядати обвітреною!!! |
15
Виконано
|
|
16
Виконано
|
|
17
Виконано
|
|
18
Виконано
|
Приємного апетиту!!! |