0 0
Полуничний тарт із заварним кремом

Поділіться ним у своїй соціальній мережі:

Або ви можете просто скопіювати і поділитися цим посиланням

Інгредієнти

Відрегулюйте порції:
Для пісочної основи
250 г Борошно пшеничне
40 г Цукрова пудра
1 шт. Яйце куряче
1 шт. Яєчні жовтки
125 г Масло вершкове
1 щіпка Сіль дрібнокристалічна
Для заварного крему
300 мл Молоко
60 г Цукор
3 шт. Яєчні жовтки
50 г Масло вершкове
50 г Шоколад білий
20 г Борошно пшеничне
20 г Крохмаль кукурудзяний
Для начинки
500 г Полуниця
1 пакетик Желе для торта

Додайте в закладки

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Полуничний тарт із заварним кремом

Особливості:
    Кухня:

    Інгредієнти

    • Для пісочної основи

    • Для заварного крему

    • Для начинки

    Як готувати Полуничний тарт із заварним кремом

    Поділитися

    Що тут сказати про полуничний тарт? Це якраз той випадок, коли не потрібні слова, а потрібно брати і робити цей рецепт тарта з полуничною начинкою і заварним кремом!

    Бери і пробуй! Впевнена, що результат перевершить усі ваші очікування!!!

    Полуничний тарт із заварним кремом: Покроковий рецепт

    1
    Виконано

    Приготуємо пісочну основу для нашого десерту. Усі інгредієнти обов'язково мають бути холодними!!! Це запорука правильного пісочного тіста!

    2
    Виконано

    У мисці з'єднуємо борошно з цукровою пудрою та сіллю. Усе добре перемішуємо вінчиком. Якщо використовуємо кухонний комбайн, то перемішуємо в ньому насадкою лопатка! Додаємо холодні кубики вершкового масла і перемішуємо на режимі Пульс або вручну до утворення вершково-борошняної крихти! Якщо працюємо руками, то робимо цю процедуру дуже швидко, щоб масло не розтануло від тепла рук!!!

    3
    Виконано

    Додаємо в крихту яйце і жовток, швидко замішуємо тісто!

    4
    Виконано

    Місити довго тісто не потрібно! Інакше його можна перегріти теплом своїх рук і тоді пісочна основа вийде дуже твердою, не буде розсипчастою! Тому швидко збираємо тісто в кулю і, обернувши харчовою плівкою, відправляємо в холодильник на 1 годину.

    5
    Виконано

    Тим часом приготуємо заварний крем для нашого тарта.
    Молоко з половиною цукру ставимо наливаємо в сотейник і ставимо на середній вогонь, доводимо до кипіння.

    6
    Виконано

    Жовтки з'єднуємо з цукром, що залишився, і добре перемішуємо вінчиком.

    7
    Виконано

    Додаємо кукурудзяний крохмаль і борошно, знову перемішуємо до однорідного стану! Не рекомендую робити заміну на картопляний крохмаль, бо він буде сильно відчуватися в десерті! Більшу половину гарячого молока наливаємо в яєчну суміш і активно перемішуємо вінчиком, щоб жовтки не згорнулися! Доводимо до однорідного стану і переливаємо в сотейник до молока, що залишилося, і варимо за постійного помішування на повільному вогні до загусання і закипання маси (появи першого "ПУФФ"). З цього моменту заварюємо крем ще 45-60 секунд при активному помішуванні, щоб не підгорів, і прибираємо з вогню. Додаємо холодне вершкове масло, нарізане кубиками і добре перемішуємо до однорідності та гладкості.

    8
    Виконано

    Тепер додаємо білий шоколад. Він добре тане в теплій масі... Перемішуємо віночком або силіконовою лопаткою до повного об'єднання.

    9
    Виконано

    Отримуємо блискучий і густий заварний крем. Перекладаємо його в мисочку і, накривши харчовою плівкою так, щоб вона торкалася поверхні крему (таким чином ми унеможливимо появу скоринки на поверхні крему), ставимо його в холодильник до моменту його використання. Можна крем перекласти в кондитерський рукав із насадкою №12 і теж відправити в холодильник!

    10
    Виконано

    Тісто дістаємо з холодильника і між двох аркушів пергаменту розкачуємо завтовшки 3 мм. Форму для тарта (у мене діаметр 26 см) нічим не змащуємо! Викладаємо акуратно тісто (переносимо тісто за допомогою качалки).

    11
    Виконано

    Обвислі залишки тіста прибираємо, прокатавши по бортикам качалкою. Прибираємо форму з тістом у холодильник на 30 хвилин!!!

    12
    Виконано

    Вмикаємо духовку на 180 градусів. Пергамент добре пом'яти, щоб він став м'яким і гнучким. Розкладаємо поверх тіста і висипаємо квасолю, горох, рис або інший кондитерський вантаж. Відправляємо в духовку на 15 хвилин! Потім прибираємо вантаж і знову відправляємо в духовку на 15 хвилин, щоб пісочна основа добре підрум'янилася!

    13
    Виконано

    Полуницю вимиваємо в друшляку під проточною водою і сушимо на паперовому рушнику.

    14
    Виконано

    Приготуємо желе для торта так як написано на упаковці! Я використовувала желе від Dr.Oetker. Якщо Ви плануєте подати тарт для великої компанії і не зберігатимете його в холодильнику, то крок із желе можна пропустити! Цей трюк ми використовуємо для того, щоб зберегти свіжим зовнішній вигляд тарта на добу в холодильнику! Тоді полуниця не буде виглядати обвітреною!!!

    15
    Виконано

    Готову основу для тарта повністю охолоджуємо та виймаємо з форми. Укладаємо на блюдо для подачі. Тут ми його і будемо повністю формувати!

    16
    Виконано

    Наповнюємо пісочну основу заварним кремом. Можна його просто розподілити ложкою... мені подобається це робити за допомогою кондитерської насадки.

    17
    Виконано

    Полуницю очищаємо від плодоніжок і нарізаємо вздовж на 3-4 сегменти. Красиво укладаємо полуницю поверх заварного крему. Наш тарт готовий!!!

    18
    Виконано

    Приємного апетиту!!!

    Якщо використовуєте желе, то заливаєте його поверх розкладеної полуниці і прибираєте в холодильник до повного застигання!

    Андрей

    Соус к мясу и сыру из Ежевики от Ирины Рудневской
    попередній
    Соус ожиновий до м’яса або сиру
    Салат Капрезе из микса томатов с моцареллой и семенами чиа
    наступний
    Капрезе, салат із міксу томатів із моцарелою та насінням чіа
    Соус к мясу и сыру из Ежевики от Ирины Рудневской
    попередній
    Соус ожиновий до м’яса або сиру
    Салат Капрезе из микса томатов с моцареллой и семенами чиа
    наступний
    Капрезе, салат із міксу томатів із моцарелою та насінням чіа

    Додайте свій коментар