Тапіока в безглютенових десертах

Моя стаття в глянцевому журналі CosmoLady №2 за лютий 2019 у рубриці Life “Територія смаку”
Ірина Рудневська
фуд-продюсер, фуд-стиліст
кулінарний експерт і консультант
фуд-блогер
Відгриміли новорічні та різдвяні свята з їхніми неймовірними застіллями з різноманітних ласощів. Тепер же у багатьох з нас на порядку денному гостро стоїть питання про те, як же повернути себе до нормальної ваги за мінімальних зусиль. І тут на допомогу приходить новомодна дієта, якою захоплюються світові зірки і “прості смертні”…
Безглютенову дієту розробили спочатку для людей, які страждають на непереносимість глютену, а також для алергіків. Але згодом виявилося, що вона сприяє досить швидкому зниженню ваги й очищенню організму загалом. При цьому немає необхідності вести точний розрахунок калорій і виснажувати себе голодом і тренуваннями. Звісно, я не закликаю виключити спорт зі свого життя, але й не варто радикально змінювати свій нормальний ритм.
Отже, для того, щоб увійти в режим дієти, потрібно вилучити зі свого раціону продукти, що містять глютен: хлібобулочні та макаронні вироби з пшениці, крупи з клейковиною (кус-кус, манка, вівсяні пластівці та ін.), консерви, чай у пакетиках і сублімовану каву, напівфабрикати, фаст-фуд, ковбасні вироби, морозиво, цукерки, майонез і кетчуп. Для того щоб знати напевно склад продукту, уважно читайте склад на упаковці.
Але не варто впадати в паніку після списку перерахованих продуктів! Адже стільки всього дозволеного до вживання залишилося: картопля, молочні продукти, горіхи, насіння, натуральні риба та м’ясо, гречка, рис, кукурудза, пшоно, цільнозерновий хліб, яйця, мед, овочі, фрукти, зелень, какао тощо.
Ба більше, є навіть десерти, які я рекомендую до вживання в період дієти, щоб підвищувати свій настрій і збільшувати кількість ендорфіну, а значить продовжувати радіти життю в задоволення!
Десерти ми будемо готувати з тапіоки (маніокове саго). Це кульки з крохмалистого продукту, одержуваного з коренів маніок. Виростає таке диво природи в Південній Америці і зараз вже культивується в багатьох тропічних районах Землі. Страви з тапіоки є висококалорійними і мають високий ступінь засвоюваності. Она практически не содержит жиров и белков, а так же глютена, о чем мы говорили выше. К тому же прозрачные жемчужины тапиоки в готовом виде практически не имеют вкуса, потому могут служить основой многих блюд и примут вкус используемых приправ и специй.
Пудинг из тапиоки готовится проще простого! Главное в этом технологическом процессе – не забыть замочить крупинки тапиоки (саго) на ночь в воде или молоке. В моем случае я использую молоко, в нем же и довожу тапиоку утром до готовности. Еще теплым раскладываем пудинг в порционные креманочки или бокалы, добавляем любимые ягоды, соусы, чиа, мяту или орехи. Наш вкуснейший и полезнейший завтрак готов!!!
Приємного апетиту!
Ще більше рецептів різноманітних десертів, салатів і закусок для дієтичного харчування ви знайдете на сторінках мого персонального кулінарного сайту www.baziliks.com.ua
Легких дієт і приголомшливих результатів!
Ваша Ірина