Інгредієнти
-
270 г Борошно пшеничне
-
1 шт. Яйце куряче
-
200 г Цукор
-
1 пакетик Розпушувач
-
1 пакетик Ванільний цукор
-
0,5 Сіль
-
70 г Сметана
-
180 мл Молоко
-
100 г Масло вершкове
-
1 ч. л. Цедра лимона
-
3 ст. л. Мак
-
100 г Цукрова пудра
-
2 ст. л. Сік лимона
-
за бажанням Посипка кондитерська
Як готувати Бездріжджова Паска / Великодній куліч
Напередодні великого свята – Світлого Воскресіння – хочу запропонувати вашій увазі ще один варіант випікання Великодньої паски або Пасхи. Впевнена, що знайдуться шанувальники і такого варіанту, бо він готується абсолютно без дріжджів, а значить часу на його випікання піде значно менше! Але від цього він виходить не менш смачним, запевняю вас – дуже ніжним, з вологим м’якушем, розсипчастою структурою і неймовірно ароматним! Наповнювачем (або начинкою) може бути все, що вашій душі завгодно – родзинки, в’ялена вишня і журавлина, чорнослив, курага, цукати, горіхи, шоколад! Обирайте свій улюблений варіант, не змінюючи базового. У моєму випадку це лимонний аромат і макова начинка! Виходить неймовірно красивий розріз у Паски…
Бездріжджова Паска / Великодній куліч: Покроковий рецепт
1
Виконано
|
Підготуємо необхідні нам інгредієнти для випікання Паски або Великодньої паски. Масло розтопимо будь-яким зручним способом - на паровій (водяній) бані або в мікрохвильовій печі, відставимо в сторону для охолодження. Мак перед використанням я пробиваю трохи в кавомолці. Можна запарити окропом на 15-20 хвилин і розтерти в ступці. Обирайте свій варіант обробки маку, якщо використовуєте його як наповнювач для Великодньої випічки. |
2
Виконано
|
|
3
Виконано
|
|
4
Виконано
|
|
5
Виконано
|
|
6
Виконано
|
|
7
Виконано
|
Форму для паски змащуємо вершковим маслом і присипаємо тонким шаром борошна. Викладаємо у форму отримане тісто, наповнюючи її на 3/4 від загального об'єму - Паска ще буде підніматися в процесі випікання. |
8
Виконано
|
Приготуємо лимонну глазур із цукрової пудри з лимонним соком. У мисочку насипаємо цукрову пудру і потроху додаємо лимонний сік, постійно перемішуючи масу. Багато не наливайте, щоб не переборщити! Інакше глазур вийде рідкою і вся сповзе з випічки. За консистенцією глазур має бути як густа однорідна паста. |
9
Виконано
|
|
10
Виконано
|