0 0
Бездріжджова Паска / Великодній куліч

Поділіться ним у своїй соціальній мережі:

Або ви можете просто скопіювати і поділитися цим посиланням

Інгредієнти

Відрегулюйте порції:
270 г Борошно пшеничне
1 шт. Яйце куряче
200 г Цукор
1 пакетик Розпушувач
1 пакетик Ванільний цукор
0,5 Сіль
70 г Сметана
180 мл Молоко
100 г Масло вершкове
1 ч. л. Цедра лимона
3 ст. л. Мак
100 г Цукрова пудра
2 ст. л. Сік лимона
за бажанням Посипка кондитерська

Додайте в закладки

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Бездріжджова Паска / Великодній куліч

Особливості:

    Інгредієнти

    Як готувати Бездріжджова Паска / Великодній куліч

    Поділитися

    Напередодні великого свята – Світлого Воскресіння – хочу запропонувати вашій увазі ще один варіант випікання Великодньої паски або Пасхи. Впевнена, що знайдуться шанувальники і такого варіанту, бо він готується абсолютно без дріжджів, а значить часу на його випікання піде значно менше! Але від цього він виходить не менш смачним, запевняю вас – дуже ніжним, з вологим м’якушем, розсипчастою структурою і неймовірно ароматним! Наповнювачем (або начинкою) може бути все, що вашій душі завгодно – родзинки, в’ялена вишня і журавлина, чорнослив, курага, цукати, горіхи, шоколад! Обирайте свій улюблений варіант, не змінюючи базового. У моєму випадку це лимонний аромат і макова начинка! Виходить неймовірно красивий розріз у Паски…

    Бездріжджова Паска / Великодній куліч: Покроковий рецепт

    1
    Виконано

    Підготуємо необхідні нам інгредієнти для випікання Паски або Великодньої паски. Масло розтопимо будь-яким зручним способом - на паровій (водяній) бані або в мікрохвильовій печі, відставимо в сторону для охолодження. Мак перед використанням я пробиваю трохи в кавомолці. Можна запарити окропом на 15-20 хвилин і розтерти в ступці. Обирайте свій варіант обробки маку, якщо використовуєте його як наповнювач для Великодньої випічки.

    2
    Виконано

    Підмішуємо до просіяного борошна оброблений мак і розпушувач для тіста. Добре перемішуємо вінчиком, щоб начинка з розпушувачем рівномірно розподілилася в борошні.

    3
    Виконано

    Яйце з'єднуємо з двома видами цукру та сіллю. Добре збиваємо міксером до білого кольору.

    4
    Виконано

    Знімаємо цедру з половини лимона за допомогою дрібної терки. Намагаємося захоплювати тільки тонку жовту частину цедри, без білого пухкого шару, щоб наша паска не гірчила. Підмішуємо цедру до збитого яйця з цукром.

    5
    Виконано

    Додаємо сметану, молоко і розтоплене вершкове масло. Знову акуратно перемішуємо масу.

    6
    Виконано

    У кілька прийомів вводимо суху складову з борошна, маку та розпушувача. Добре перемішуємо міксером на низьких обертах до однорідності тіста.

    7
    Виконано

    Форму для паски змащуємо вершковим маслом і присипаємо тонким шаром борошна. Викладаємо у форму отримане тісто, наповнюючи її на 3/4 від загального об'єму - Паска ще буде підніматися в процесі випікання.
    Я використовую форму діаметром 14 см. Випікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці 60 хвилин. Готовність перевіряємо сухою скіпкою - вона має виходити чистою і сухою, значить наша Великодня паска готова!
    За вказаної кількості інгредієнтів виходить 1 велика паска вагою 850 грамів. Можна випікати 2 середніх або 4-5 маленьких Пасочок. У такому разі час випікання скоротиться - орієнтуйтеся на свою духовку і не забувайте перевіряти готовність дерев'яною скіпкою.
    Готова Паска має повністю охолонути на решітці, щоб дно і боки не відсиріли у формі.

    8
    Виконано

    Приготуємо лимонну глазур із цукрової пудри з лимонним соком. У мисочку насипаємо цукрову пудру і потроху додаємо лимонний сік, постійно перемішуючи масу. Багато не наливайте, щоб не переборщити! Інакше глазур вийде рідкою і вся сповзе з випічки. За консистенцією глазур має бути як густа однорідна паста.

    9
    Виконано

    Наносимо її на остиглу паску і прикрашаємо кольоровою цукровою посипкою та Великодніми фігурками (за бажанням).

    10
    Виконано

    Ось такий гарний розріз виходить у нашої Пасочки. Пригощайтеся!
    З прийдешніми святами, дорогі мої! Смачної вам Паски у Світле Воскресіння!

    Андрей

    Теплый салат из стейка с авокадо. Пошаговый рецепт. Baziliks
    попередній
    Теплий салат зі стейка з авокадо
    Заварний великодній куліч
    наступний
    Заварний великодній куліч
    Теплый салат из стейка с авокадо. Пошаговый рецепт. Baziliks
    попередній
    Теплий салат зі стейка з авокадо
    Заварний великодній куліч
    наступний
    Заварний великодній куліч

    Додайте свій коментар