0 0
Паска (куліч) за мотивами італійського панеттоне

Поділіться ним у своїй соціальній мережі:

Або ви можете просто скопіювати і поділитися цим посиланням

Інгредієнти

Відрегулюйте порції:
600 г Борошно пшеничне
1 пакетик Дріжджі (сухі)
150 г Цукор
0,5 ч. л. Сіль
120 мл Йогур класичний без добавок і наповнювачів
220 мл тепла Вода
1 шт. цедра Лимон
50 г Масло вершкове
3 шт. Яєчні жовтки 2 - у тісто, 1 - для змащування паски
1 пакетик Ванільний цукор
100 г Родзинки
6 ст. л. Цукрова пудра
4 шт. Яйце куряче для великодньої випічки - підставки під яйця
2 ст. л. Молоко 1 - у глазур, 1 - для змащування паски

Додайте в закладки

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Паска (куліч) за мотивами італійського панеттоне

Особливості:

    Інгредієнти

    Як готувати Паска (куліч) за мотивами італійського панеттоне

    Поділитися

    Прийшла весна і яскраво світить сонечко, а значить не за горами головне православне свято – Світла Христова Неділя або Великдень. Цього дня заведено влаштовувати святкові застілля з Великодньою випічкою, крашанками, салом і різними м’ясними делікатесами.
    Паска – це святкова страва в українській кухні, великодня паска – в Росії.
    Тому напередодні свята хочу поділитися з вами одним зі своїх найулюбленіших рецептів цієї чудової випічки. Деякі тонкощі для цієї випічки запозичені з рецепта Панеттоне – італійської різдвяної випічки, яка неймовірно смачна, повітряна, ніжна, пориста і волога всередині з хрусткою скоринкою! Про секретний інгредієнт я розповім у самому рецепті! Повірте, що Паска вийде у вас обов’язково, навіть якщо ви до цього не мали позитивного досвіду роботи з дріжджовим тістом. Головний принцип і запорука успіху – дотримання рецептури і дотримання порад, які я постараюся дуже докладно описати в покроковій інструкції до рецепта. Плюс бонус – акуратні подарункові булочки-кошики-тримачі-підставки для великодніх крашанок! Почнемо?

    Паска (куліч) за мотивами італійського панеттоне: Покроковий рецепт

    1
    Виконано

    Підготуємо необхідні інгредієнти: борошно просіюємо, щоб наситити його киснем для повітряної випічки! Якщо Ви сумніваєтеся в якості свого борошна, то додайте до нього 2 ст.л. кукурудзяного крохмалю, поліпшивши при цьому його структуру - це перший важливий момент.
    Яйця, вершкове масло і йогурт дістаємо з холодильника за 2 години (а краще на ніч), щоб вони нагрілися - це другий дуже важливий момент у дріжджовому тісті! Усі інгредієнти мають бути однієї температури - кімнатної!
    Як наповнювач можна використовувати не тільки родзинки, а й в'ялену вишню, журавлину, курагу з чорносливом або різнокольорові цукати. Але майте на увазі, що загальна їхня кількість не має перевищувати 100 грамів для вказаної кількості борошна - це третій момент у підготовці інгредієнтів для Паски.

    2
    Виконано

    У невеликій мисочці або високій мірній склянці з'єднуємо теплу воду (45 градусів) з половиною цукру (50 грамів) і швидкодіючими дріжджами. Перемішуємо дерев'яною ложкою і накриваємо чистим лляним рушником. Залишаємо в теплому місці без протягів, щоб дріжджі могли запуститися в дію і почати свою активну діяльність із бродіння. Залишаємо на 20 хвилин, щоб на поверхні утворилася дріжджова "шапочка"

    3
    Виконано

    В окремій мисці з'єднуємо яєчні жовтки (2 шт.) з двома видами цукру, йогуртом, розм'якшеним вершковим маслом і сіллю. Додаємо терту цедру одного лимона! Вона додасть дуже ароматну, свіжу цитрусову нотку нашій Великодній випічці. Добре все перемішуємо вінчиком до однорідної маси.

    4
    Виконано

    З'єднуємо обидві підготовлені суміші та починаємо вмішувати борошно невеликими порціями. Дуже рекомендую на цьому етапі використовувати міксер із насадками для тіста - гаки! Руками вимішувати тісто не дуже зручно - воно не повинно бути забите борошном, а тому і буде липнути до рук - це абсолютно нормально! У цьому і полягає секрет легкості та повітряності цієї випічки! Коли використали все борошно, тісто має зібратися в кулю! Воно стане м'яким і блискучим! Перекладаємо отриману кулю в чисту миску, попередньо змастивши її олією без запаху. Накриваємо рушником і прибираємо миску в тепле місце без протягів, залишаємо на 1-1,5 години для підйому. Дуже зручно для цього використовувати чашу мультиварки, наприклад!

    5
    Виконано

    Через 1,5 години тісто збільшиться в об'ємі мінімум у 3 рази. Майте це на увазі при виборі миски!

    6
    Виконано

    Родзинки перебираємо і змішуємо з 1 ст. л. цукрової пудри, щоб родзинки рівномірно розподілилися в тісті й не збилися в грудку.

    7
    Виконано

    Обминаємо тісто, що піднялося, і вмішуємо в нього родзинки. Ділимо на 2 рівні частини, одну з яких відправляємо в спеціальну роз'ємну форму для пасок. У мене діаметр форми 14 см. Наповнювати її потрібно не більше, ніж на 1/3, тісто дуже сильно буде підніматися!!! Якщо використовуєте інші форми, то майте це на увазі, щоб тісто не "втекло" з форми!
    Тісто, що залишилося, ділимо на 12 рівних частин, кожну з яких розкачуємо в тонку ковбаску.

    8
    Виконано

    Кожні три "ковбаски" з'єднуємо на одному з кінців і заплітаємо в косу. Фіксуємо інший кінець.

    9
    Виконано

    Згортаємо косу калачиком і закріплюємо кінці. Так само формуємо решту булочок-тримачів-підставок під Крашанки.

    10
    Виконано

    Тепер беремо сирі курячі яйця й обертаємо кожне з них фольгою. Акуратно вставляємо його в кільце з плетеної коси.

    11
    Виконано

    Залишаємо знову в теплому місці без протягів на 1-1,5 години для підйому. Паска має підійти до рівня форми! Це буде знак, що час відправляти деко з Паскою і булочками в розігріту до 175 градусів духовку на 35-45 хвилин. Не забуваємо перед тим, як відправляти деко в духовку, змастити поверхню булочок і Паски яєчним жовтком з 1 ст.л. молока!

    12
    Виконано

    Булочки будуть готові через 25-30 хвилин, їх потрібно буде діставати раніше, а Паску залишаємо допікатися ще на 20-25 хвилин. Готовність Паски перевіряємо тонкою дерев'яною шпажкою. Вона має виходити чистою та сухою із середини виробу. Готову Великодню випічку повністю охолоджуємо на решітці, не забувши витягти Паску з форми, щоб вона не відволожилася з боків!!!
    Безпосередньо перед тим, як прикрашати Великодню випічку, готуємо цукрову глазур! Беремо цукрову пудру, що залишилася, і підмішуємо до неї 1 ст.л. молока, інтенсивно перемішуючи ложкою. Отримуємо густу цукрову глазур, яку одразу ж наносимо на вироби, бо вона швидко застигає! Для декору використовуємо посипку або дрібні кольорові цукати (за бажанням).

    13
    Виконано

    В оформлені булочки вкладаємо Крашанки і отримуємо дуже красиві підставки-подарунки для діток і дорогих гостей до святкового столу! Пригощайтеся!

    14
    Виконано

    Смачного чаювання!!!

    Смачних свят вам, дорогі мої! Нехай все і завжди у вас виходить і мрії збуваються!

    Андрей

    Суп Гаспачо с печеным перцем и малиной. Простой рецепт от Ирины Рудневской
    попередній
    Гаспачо з печеним перцем і малиною
    Шоколадный тарт с малиной
    наступний
    Шоколадний тарт із малиною
    Суп Гаспачо с печеным перцем и малиной. Простой рецепт от Ирины Рудневской
    попередній
    Гаспачо з печеним перцем і малиною
    Шоколадный тарт с малиной
    наступний
    Шоколадний тарт із малиною

    Додайте свій коментар