Інгредієнти
-
800 г Баранинам'якоть
-
1 шт. Морква
-
3 шт. Картопля
-
1 шт. Цибуля ріпчаста
-
2 шт. Перець солодкий
-
2 шт. Помідор
-
30 мл Олія рослинна
-
2 ст. л. Томатна паста
-
3 зубчики Часник
-
1 пучок Кінза
-
0,5 шт. Перець чилі
-
1 ч. л. Перець чорний (горошком)
-
0,5 ч. л. Зіра
-
0,5 ч. л. Коріандр (мелений)
-
за смаком Сіль
Як готувати Шурпа з баранини, східний суп
Суп Шурпа – відомий наваристий суп, який дуже поширений у східній кухні. У перекладі з арабської “шорба” означає “суп”. Але насправді шурпу можна віднести як до першої страви, так і до другої. Я б назвала шурпу – основною стравою, так!
Звичайно ж суп шурпу не можна віднести до низькокалорійних страв, до яких я останнім часом дуже тяжію, але відмовити собі в задоволенні іноді приготувати цю ароматну, наваристу, дуже ситну страву я не можу! Тим більше, що підвернулися такі чудові шматочки баранини!
У моєму варіанті шурпи я постаралася максимально її полегшити і прибрати деякі етапи в технології, але, повірте, що на смаку це не позначилося – раз! А по-друге, можна себе заспокоювати тим, що приготуємо ми лайт-варіант шурпи!
Приступимо?
Шурпа з баранини, східний суп: Покроковий рецепт
1
Виконано
|
Вибираємо баранину на кістці - дуже красиву та ніжну. Вона має добре пахнути! Не соромтеся понюхати м'ясо - нам же його потім їсти! У супермаркетах є грішок продавати таке м'ясо у вакуумній плівці вже з душком, на жаль! Якщо є можливість, то вибирайте м'ясо баранини для шурпи на ринку! |
2
Виконано
|
|
3
Виконано
|
|
4
Виконано
|
|
5
Виконано
|
|
6
Виконано
|
|
7
Виконано
|
Приємного апетиту!!!Додаємо перець чилі, попередньо подрібнивши його ножем або просто закинувши його одним шматком у суп, заздалегідь прибравши насіння та перетинки, які дають основну гіркоту в чилі. |