0 0
Шурпа з баранини, східний суп

Поділіться ним у своїй соціальній мережі:

Або ви можете просто скопіювати і поділитися цим посиланням

Інгредієнти

Відрегулюйте порції:
800 г Баранина м'якоть
1 шт. Морква
3 шт. Картопля
1 шт. Цибуля ріпчаста
2 шт. Перець солодкий
2 шт. Помідор
30 мл Олія рослинна
2 ст. л. Томатна паста
3 зубчики Часник
1 пучок Кінза
0,5 шт. Перець чилі
1 ч. л. Перець чорний (горошком)
0,5 ч. л. Зіра
0,5 ч. л. Коріандр (мелений)
за смаком Сіль

Додайте в закладки

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Шурпа з баранини, східний суп

Інгредієнти

Як готувати Шурпа з баранини, східний суп

Поділитися

Суп Шурпа – відомий наваристий суп, який дуже поширений у східній кухні. У перекладі з арабської “шорба” означає “суп”. Але насправді шурпу можна віднести як до першої страви, так і до другої. Я б назвала шурпу – основною стравою, так!

Звичайно ж суп шурпу не можна віднести до низькокалорійних страв, до яких я останнім часом дуже тяжію, але відмовити собі в задоволенні іноді приготувати цю ароматну, наваристу, дуже ситну страву я не можу! Тим більше, що підвернулися такі чудові шматочки баранини!

У моєму варіанті шурпи я постаралася максимально її полегшити і прибрати деякі етапи в технології, але, повірте, що на смаку це не позначилося – раз! А по-друге, можна себе заспокоювати тим, що приготуємо ми лайт-варіант шурпи!

Приступимо?

Шурпа з баранини, східний суп: Покроковий рецепт

1
Виконано

Вибираємо баранину на кістці - дуже красиву та ніжну. Вона має добре пахнути! Не соромтеся понюхати м'ясо - нам же його потім їсти! У супермаркетах є грішок продавати таке м'ясо у вакуумній плівці вже з душком, на жаль! Якщо є можливість, то вибирайте м'ясо баранини для шурпи на ринку!
Викладаємо м'ясо в каструлю і заливаємо холодною водою так, щоб вона на долоню покривала м'ясо. Ставимо каструлю на середній вогонь і доводимо до кипіння. Збираємо піну дуже ретельно, зменшуємо вогонь і продовжуємо варити бульйон протягом 30 хвилин!

2
Виконано

Поки готується бульйон, підготуємо інші інгредієнти для шурпи. Чистимо картоплю, моркву, цибулю, часник, у солодких перців видаляємо насіннєву коробку.

3
Виконано

Картоплю та моркву нарізаємо великими шматочками. У деяких варіантах шурпи овочі взагалі закидають цілком! Тому дрібнити у випадку зі шурпою точно не варто! Відправляємо картоплю і моркву в каструлю до бульйону і знову вмикаємо середній вогонь.

4
Виконано

Тепер нарізаємо цибулю і відправляємо її в каструлю слідом за картоплею і морквою. Додаємо зіру та коріандр (мелений або в зернах - на свій розсуд) - обов'язкові спеції Сходу!
Варимо протягом 20 хвилин до готовності овочів.

5
Виконано

Тепер крупно нарізаємо солодкий перець і відправляємо його в каструлю.

6
Виконано

Зубчики часнику розчавлюємо широкою частиною леза ножа, чорний перець горошком теж злегка приминаємо, щоб він активніше віддавав свої аромати. Відправляємо в каструлю зі шурпою.

7
Виконано

Приємного апетиту!!!

Додаємо перець чилі, попередньо подрібнивши його ножем або просто закинувши його одним шматком у суп, заздалегідь прибравши насіння та перетинки, які дають основну гіркоту в чилі.
Додаємо томатну пасту і пюре з помідорів. У мене пюре з помідорів залишилося від в'ялених томатів, але можна в цілих помідорах зробити хрестоподібні надрізи і бланшувати в окропі 45 секунд, після чого відразу ж опустити в холодну воду. У такому разі шкірка дуже легко відходитиме від м'якоті помідора. Потім нарізаємо помідор дрібним кубиком. Відправляємо в шурпу, додаємо для виразного смаку ще й томатну пасту.
Доводимо шурпу до кипіння, солимо за смаком, додаємо олію. Варимо три хвилини і вимикаємо шурпу.
Розливаємо суп у порційні тарілки, у кожну тарілку не забуваємо покласти шматочок баранини на кістці.
Зелень кінзи дрібно рубаємо і додаємо в тарілку зі шурпою під час подачі.

Андрей

Тарт со смородиновым курдом в швейцарской меренге
попередній
Тарт зі смородиновим курдом у швейцарській мерензі
Рецепт Салата из арбуза с козьим сыром и мятой. Ирина Рудневская
наступний
Салат із кавуна з козячим сиром і м’ятою
Тарт со смородиновым курдом в швейцарской меренге
попередній
Тарт зі смородиновим курдом у швейцарській мерензі
Рецепт Салата из арбуза с козьим сыром и мятой. Ирина Рудневская
наступний
Салат із кавуна з козячим сиром і м’ятою

Додайте свій коментар