Інгредієнти
-
250 г Борошно пшеничне
-
75 г Цукор дрібнокристалічний
-
1 щіпка Сіль дрібнокристалічна
-
125 г Масло вершкове
-
1 шт. Яйце куряче
-
1 шт. Яєчні жовтки
-
5 шт. Банан
-
1 банка Молоко згущене
-
450 мл 33% Вершки
-
1 ст. л. Кава (мелена)
Як готувати Баноффі пай (Banoffee pie)
Баноффі пай – це класичний пиріг англійської кухні. Його назва – це поєднання двох слів – банан і тоффі (banana and toffee=Banoffee), pia – у перекладі з англійської мови означає “пиріг”.
Дуже рекомендую його ласунам і любителям бананів і тоффі. Весь секрет “правильного” пирога полягає в технології приготування тоффі. Головна й основна складність – це час витримки готового згущеного молока! Отже, беремо дуже якісне згущене молоко і відправляємо його в глибоку каструлю. Заливаємо водою і ставимо на повільний вогонь. Варимо близько 3-х годин!!! Обов’язково контролюємо наявність води в каструлі, щоб уникнути вибуху банки, інакше довго доведеться згадувати пиріг і відмивати стелю кухні, згадуючи мене різними добрими епітетами! Потім прибираємо наші банки подалі і забуваємо про них на 3 місяці! Так-так-так! Хіба хтось казав, що це буде легко? За цей час у банках зі згущеним молоком утворяться кристалики цукру і наша начинка буде приємно хрустіти! Набираємося терпіння і вперед до вивчення нових смаків та отримання насолоди від них!
Але якщо Ви вирішите спробувати цей пиріг одразу – не відмовляйте собі в задоволенні! Скажу чесно, що я і сама страждаю відсутністю терпіння! Саме тому я закладаю в каструлю кілька банок згущеного молока і потім готую пиріг за своїм бажанням, не чекаючи кристалізації!
Баноффі пай (Banoffee pie): Покроковий рецепт
1
Виконано
|
|
2
Виконано
|
Борошно з'єднуємо з сіллю і цукровою пудрою, добре перемішуємо вінчиком! Додаємо порізане на шматочки холодне вершкове масло і дуже швидко перетираємо руками до отримання масляної крихти! Можна це робити в кухонній машині на режимі ПУЛЬС! Намагаємося не перегріти масу руками, бо основа вийде дуже твердою і не розсипчастою! |
3
Виконано
|
|
4
Виконано
|
|
5
Виконано
|
Виймаємо тісто з холодильника і розкачуємо його між двох аркушів пергаменту до 3-4 см завтовшки! Викладаємо в суху форму діаметром 26 см (не змащуємо!!!) для тарта (пирога), прибираємо зайве з боків і знову прибираємо в холодильник на 25 хвилин! Вмикаємо духовку на 180 градусів. Дістаємо з холодильника нашу пісочну основу, накриваємо її м'ятим пергаментом і заповнюємо квасолею, горохом або рисом, щоб під час випікання основа не піднімалася і залишалася рівненькою! Відправляємо в духовку на 15 хвилин! Прибираємо вантаж і знову повертаємо в духовку на 15 хвилин, щоб "кошик" як слід підрум'янився! Готову основу повністю охолоджуємо! |
6
Виконано
|
|
7
Виконано
|
|
8
Виконано
|
|
9
Виконано
|
Збиваємо холодні вершки з цукровою пудрою, що залишилася, до стійких пік! Намагаємося вершки не перебити, щоб вони не розшарувалися! Наповнюємо або кондитерський мішок із круглою насадкою. |
10
Виконано
|