0 0
Баноффі пай (Banoffee pie)

Поділіться ним у своїй соціальній мережі:

Або ви можете просто скопіювати і поділитися цим посиланням

Додайте в закладки

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Баноффі пай (Banoffee pie)

Особливості:

    Інгредієнти

    Як готувати Баноффі пай (Banoffee pie)

    Поділитися

    Баноффі пай – це класичний пиріг англійської кухні. Його назва – це поєднання двох слів – банан і тоффі (banana and toffee=Banoffee), pia – у перекладі з англійської мови означає “пиріг”.
    Дуже рекомендую його ласунам і любителям бананів і тоффі. Весь секрет “правильного” пирога полягає в технології приготування тоффі. Головна й основна складність – це час витримки готового згущеного молока! Отже, беремо дуже якісне згущене молоко і відправляємо його в глибоку каструлю. Заливаємо водою і ставимо на повільний вогонь. Варимо близько 3-х годин!!! Обов’язково контролюємо наявність води в каструлі, щоб уникнути вибуху банки, інакше довго доведеться згадувати пиріг і відмивати стелю кухні, згадуючи мене різними добрими епітетами! Потім прибираємо наші банки подалі і забуваємо про них на 3 місяці! Так-так-так! Хіба хтось казав, що це буде легко? За цей час у банках зі згущеним молоком утворяться кристалики цукру і наша начинка буде приємно хрустіти! Набираємося терпіння і вперед до вивчення нових смаків та отримання насолоди від них!
    Але якщо Ви вирішите спробувати цей пиріг одразу – не відмовляйте собі в задоволенні! Скажу чесно, що я і сама страждаю відсутністю терпіння! Саме тому я закладаю в каструлю кілька банок згущеного молока і потім готую пиріг за своїм бажанням, не чекаючи кристалізації!

    Баноффі пай (Banoffee pie): Покроковий рецепт

    1
    Виконано

    Приготуємо пісочне тісто - основу пирога! Усі інгредієнти для тіста мають бути дуже холодними!!! Це запорука гарного пісочного тіста!

    2
    Виконано

    Борошно з'єднуємо з сіллю і цукровою пудрою, добре перемішуємо вінчиком! Додаємо порізане на шматочки холодне вершкове масло і дуже швидко перетираємо руками до отримання масляної крихти! Можна це робити в кухонній машині на режимі ПУЛЬС! Намагаємося не перегріти масу руками, бо основа вийде дуже твердою і не розсипчастою!

    3
    Виконано

    Додаємо яйце і яєчний жовток. Ще раз нагадую, що вони мають бути з холодильника і дуже холодними!!!

    4
    Виконано

    Замішуємо тісто, збираючи його в колобок! Довго місити його не потрібно, знову ж таки, щоб уникнути перегріву від тепла рук!!! Загортаємо тісто в харчову плівку і прибираємо в холодильник на 1 годину!

    5
    Виконано

    Виймаємо тісто з холодильника і розкачуємо його між двох аркушів пергаменту до 3-4 см завтовшки! Викладаємо в суху форму діаметром 26 см (не змащуємо!!!) для тарта (пирога), прибираємо зайве з боків і знову прибираємо в холодильник на 25 хвилин! Вмикаємо духовку на 180 градусів. Дістаємо з холодильника нашу пісочну основу, накриваємо її м'ятим пергаментом і заповнюємо квасолею, горохом або рисом, щоб під час випікання основа не піднімалася і залишалася рівненькою! Відправляємо в духовку на 15 хвилин! Прибираємо вантаж і знову повертаємо в духовку на 15 хвилин, щоб "кошик" як слід підрум'янився! Готову основу повністю охолоджуємо!

    6
    Виконано

    Для начинки підготуємо банани та варене згущене молоко! Банани очищаємо і нарізаємо вздовж навпіл!

    7
    Виконано

    У остиглу пісочну основу викладаємо ложкою згущене молоко і рівномірно розподіляємо по всій площі.

    8
    Виконано

    Викладаємо банани. Вони всі повинні поміститися в серединку нашого пирога! Ще сам засновник цього десерту - Ян Даунінг - жартував: "Тепер ви розумієте, чому Бог створив банани вигнутими"! Вони прекрасно вписуються в круглу основу пирога!

    9
    Виконано

    Збиваємо холодні вершки з цукровою пудрою, що залишилася, до стійких пік! Намагаємося вершки не перебити, щоб вони не розшарувалися! Наповнюємо або кондитерський мішок із круглою насадкою.
    Відсаджуємо поверх бананів "хмарку" зі збитих вершків! Можна і просто ложкою розподілити їх фігурно по поверхні бананів!

    10
    Виконано

    Перед подачею рекомендую посипати пиріг меленою кавою! Саме вона додасть того неповторного аромату і правильного вигляду класичному Баноффі пай!

    Андрей

    Салат Капрезе классический. Простой рецепт - Baziliks
    попередній
    Салат “Капрезе”
    Гороховый суп с копчеными ребрышками. Рецепт от Ирины Рудневской
    наступний
    Гороховий суп із копченими реберцями
    Салат Капрезе классический. Простой рецепт - Baziliks
    попередній
    Салат “Капрезе”
    Гороховый суп с копчеными ребрышками. Рецепт от Ирины Рудневской
    наступний
    Гороховий суп із копченими реберцями

    Додайте свій коментар