1 0
Гороховий суп із копченими реберцями

Поділіться ним у своїй соціальній мережі:

Або ви можете просто скопіювати і поділитися цим посиланням

Інгредієнти

Відрегулюйте порції:
250 г Горох
2 л (курячий або яловичий) Бульйон
2 шт. Картопля
1 шт. Морква
1 шт. Цибуля ріпчаста
5 шт. Перець чорний (горошком)
3 шт. Перець духмяний
2 шт. Лавровий лист
2 бутони Гвоздика
1 ч. л. Куркума
200 г копчені Свинячі ребра
1/2 шт. Перець чилі
1/2 пучка Петрушка

Додайте в закладки

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Гороховий суп із копченими реберцями

Особливості:
  • Без глютену

Інгредієнти

Як готувати Гороховий суп із копченими реберцями

Поділитися

Гороховий суп – традиційна для багатьох країн і популярна страва в осінньо-зимовий період. І це не дивно! Адже його яскравий колір (від світло-зеленого до яскраво жовтого, залежно від сорту гороху) і насичений смак цілком можуть зігріти в морозний день і наситити організм поживними речовинами.
Ну що? Згадаймо дитинство і бабусин суп?

Гороховий суп із копченими реберцями: Покроковий рецепт

1
Виконано

Насамперед займемося горохом. Якщо ви щасливий володар колотого гороху (як у моєму випадку), то замочуємо його на 1 годину в холодній воді. Цього буде цілком достатньо - він добре розварюється! Якщо ж у вас сухий ціленький горох, то його потрібно замочувати на ніч.

2
Виконано

Протягом цієї години варимо бульйон. У цьому моменті можете вибирати варіанти на свій розсуд. Звичайно ж бабусі готували на жирних свинячих ребрах, роблячи тим самим суп ще більш насиченим! Але я вважаю за краще готувати гороховий суп у варіанті "лайт" на курячому бульйоні.
Набряклий горох промиваємо кілька разів у холодній проточній воді, поки вона не стане прозорою. Відправляємо горох у киплячий бульйон і варимо 30-40 хвилин. Додаємо перець чорний і запашний горошком, лавровий лист і гвоздику.

3
Виконано

Готуємо інші інгредієнти: картоплю, цибулю та моркву. Нарізаємо їх кубиками і відправляємо в киплячий суп. У цей момент наш горох уже почав розварюватися. Продовжуємо варити ще 15 хвилин, до готовності картоплі.

4
Виконано

Підготуємо копчені свинячі ребра. Розрізаємо їх на сегменти по міжреберних проміжках. Відправляємо їх у каструлю і доводимо до кипіння.

5
Виконано

Додаємо куркуму! Ця приправа зробить наш гороховий суп ще яскравішим і жовтішим та привнесе східні нотки у смак. До того ж куркума, розріджуючи кров, нормалізує серцевий тиск, знижує рівень цукру в крові і сприятливо впливає на шлунково-кишковий тракт! Тому не обходьте цю приправу стороною і застосовуйте її за будь-якої можливості!

6
Виконано

Перець чилі очищаємо від насіння та перегородок і дрібно рубаємо із зеленню петрушки. Додаємо в киплячий суп, даємо проваритися ще 1 хвилину і прибираємо каструлю з вогню.

7
Виконано

Приємного апетиту!!!

Наш суп готовий! Бажано дати йому настоятися 20 хвилин і можна подавати до столу!
Рекомендую до такого супу подати часникові сухарики! Можна підрум'янити їх на оливковій олії на розпеченій сковороді або в духовці під грилем. Не забуваємо скропити сухарики оливковою олією і посипати дрібнорубаним часничком.

Андрей

Рецепт пирога. Баноффи пай (Banoffee pie) от Ирины Рудневской
попередній
Баноффі пай (Banoffee pie)
Салат из цветной пасты, моцареллы, брокколи Пошаговый Рецепт
наступний
Салат із цвітної пасти з моцарелою та броколі
Рецепт пирога. Баноффи пай (Banoffee pie) от Ирины Рудневской
попередній
Баноффі пай (Banoffee pie)
Салат из цветной пасты, моцареллы, брокколи Пошаговый Рецепт
наступний
Салат із цвітної пасти з моцарелою та броколі

Додайте свій коментар