1 0
Гороховий суп із копченими реберцями

Поділіться ним у своїй соціальній мережі:

Або ви можете просто скопіювати і поділитися цим посиланням

Інгредієнти

Відрегулюйте порції:
250 г Горох
2 л (курячий або яловичий) Бульйон
2 шт. Картопля
1 шт. Морква
1 шт. Цибуля ріпчаста
5 шт. Перець чорний (горошком)
3 шт. Перець духмяний
2 шт. Лавровий лист
2 бутони Гвоздика
1 ч. л. Куркума
200 г копчені Свинячі ребра
1/2 шт. Перець чилі
1/2 пучка Петрушка

Додайте в закладки

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Гороховий суп із копченими реберцями

Особливості:
  • Без глютену

Інгредієнти

Як готувати Гороховий суп із копченими реберцями

Поділитися

Гороховий суп – традиційна для багатьох країн і популярна страва в осінньо-зимовий період. І це не дивно! Адже його яскравий колір (від світло-зеленого до яскраво жовтого, залежно від сорту гороху) і насичений смак цілком можуть зігріти в морозний день і наситити організм поживними речовинами.
Ну що? Згадаймо дитинство і бабусин суп?

Гороховий суп із копченими реберцями: Покроковий рецепт

1
Виконано

Насамперед займемося горохом. Якщо ви щасливий володар колотого гороху (як у моєму випадку), то замочуємо його на 1 годину в холодній воді. Цього буде цілком достатньо - він добре розварюється! Якщо ж у вас сухий ціленький горох, то його потрібно замочувати на ніч.

2
Виконано

Протягом цієї години варимо бульйон. У цьому моменті можете вибирати варіанти на свій розсуд. Звичайно ж бабусі готували на жирних свинячих ребрах, роблячи тим самим суп ще більш насиченим! Але я вважаю за краще готувати гороховий суп у варіанті "лайт" на курячому бульйоні.
Набряклий горох промиваємо кілька разів у холодній проточній воді, поки вона не стане прозорою. Відправляємо горох у киплячий бульйон і варимо 30-40 хвилин. Додаємо перець чорний і запашний горошком, лавровий лист і гвоздику.

3
Виконано

Готуємо інші інгредієнти: картоплю, цибулю та моркву. Нарізаємо їх кубиками і відправляємо в киплячий суп. У цей момент наш горох уже почав розварюватися. Продовжуємо варити ще 15 хвилин, до готовності картоплі.

4
Виконано

Підготуємо копчені свинячі ребра. Розрізаємо їх на сегменти по міжреберних проміжках. Відправляємо їх у каструлю і доводимо до кипіння.

5
Виконано

Додаємо куркуму! Ця приправа зробить наш гороховий суп ще яскравішим і жовтішим та привнесе східні нотки у смак. До того ж куркума, розріджуючи кров, нормалізує серцевий тиск, знижує рівень цукру в крові і сприятливо впливає на шлунково-кишковий тракт! Тому не обходьте цю приправу стороною і застосовуйте її за будь-якої можливості!

6
Виконано

Перець чилі очищаємо від насіння та перегородок і дрібно рубаємо із зеленню петрушки. Додаємо в киплячий суп, даємо проваритися ще 1 хвилину і прибираємо каструлю з вогню.

7
Виконано

Приємного апетиту!!!

Наш суп готовий! Бажано дати йому настоятися 20 хвилин і можна подавати до столу!
Рекомендую до такого супу подати часникові сухарики! Можна підрум'янити їх на оливковій олії на розпеченій сковороді або в духовці під грилем. Не забуваємо скропити сухарики оливковою олією і посипати дрібнорубаним часничком.

Ирина Рудневская

Для меня процесс приготовления пищи всегда был завораживающим и увлекательным. Мне кажется, что с самых юных лет я вникала в тонкости и нюансы кулинарии сначала с любимой бабушкой, а потом закрепляла и погружалась все глубже со своей Крестной и родной тетей Леной.

Рецепт пирога. Баноффи пай (Banoffee pie) от Ирины Рудневской
попередній
Баноффі пай (Banoffee pie)
Салат из цветной пасты, моцареллы, брокколи Пошаговый Рецепт
наступний
Салат із цвітної пасти з моцарелою та броколі
Рецепт пирога. Баноффи пай (Banoffee pie) от Ирины Рудневской
попередній
Баноффі пай (Banoffee pie)
Салат из цветной пасты, моцареллы, брокколи Пошаговый Рецепт
наступний
Салат із цвітної пасти з моцарелою та броколі

Додайте свій коментар