Інгредієнти
-
Для пісочної основи
-
150 г Масло вершковерозм'якшене
-
150 г Цукор
-
1 щіпка Сіль
-
1 шт. Яйце куряче
-
300 г Борошно пшеничне
-
1 ч. л. Розпушувач
-
Для начинки та заливки
-
350 г Сметана
-
75 г Цукор
-
2 шт. Яйце куряче
-
1 пакетик Ванільний цукор
-
400 г Чорницясвіжа або заморожена
Як готувати Чорничний пай у сметанній заливці, фінський пиріг
У сезон чорниці хочеться максимально наситити організми своїх рідних і близьких такими корисними мікроелементами і вітамінами. Чорниця – найулюбленіша ягода шаманів і знахарів, але ж не дарма! Її корисні властивості відомі з давніх часів, але чомусь у наш час використовують тільки одну її перевагу – сприятливу дію на сітківку очей. Ще одна перевага чорниці – за систематичного її вживання поліпшується пам’ять! Тому їжте чорницю й оздоровлюйте організм!!!
Фінський пиріг (чому “фінський”? Не питайте – я не знаю!) містить у своїй начинці величезну кількість чорниці, а значить його корисність очевидна! Готуйте цей пиріг з вечора і вранці будете насолоджуватися смачним і корисним сніданком! Пригощайтеся моєю варіацією рецепта цього класичного пирога…
Чорничний пай у сметанній заливці, фінський пиріг: Покроковий рецепт
1
Виконано
|
|
2
Виконано
|
|
3
Виконано
|
|
4
Виконано
|
|
5
Виконано
|
|
6
Виконано
|
|
7
Виконано
|
|
8
Виконано
|
|
9
Виконано
|
Отриманою масою заливаємо форму з чорницею і рівномірно розподіляємо. Відправляємо в духовку, попередньо розігріту до 200 градусів, на 45 хвилин. Орієнтуйтеся на свою духовку, можливо знадобитися трохи збільшити час на запікання. Бортики мають підрум'янитися, а серединка начинки може злегка тремтіти - це нормальний стан!!! Коли чорничний пай охолоне - все стабілізується! |
10
Виконано
|
|
11
Виконано
|
Приємного апетиту та фіолетового настрою!!! |