0 0
Чорничний пай у сметанній заливці, фінський пиріг

Поділіться ним у своїй соціальній мережі:

Або ви можете просто скопіювати і поділитися цим посиланням

Інгредієнти

Відрегулюйте порції:
Для пісочної основи
150 г Масло вершкове розм'якшене
150 г Цукор
1 щіпка Сіль
1 шт. Яйце куряче
300 г Борошно пшеничне
1 ч. л. Розпушувач
Для начинки та заливки
350 г Сметана
75 г Цукор
2 шт. Яйце куряче
1 пакетик Ванільний цукор
400 г Чорниця свіжа або заморожена

Додайте в закладки

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Чорничний пай у сметанній заливці, фінський пиріг

Інгредієнти

  • Для пісочної основи

  • Для начинки та заливки

Як готувати Чорничний пай у сметанній заливці, фінський пиріг

Поділитися

У сезон чорниці хочеться максимально наситити організми своїх рідних і близьких такими корисними мікроелементами і вітамінами. Чорниця – найулюбленіша ягода шаманів і знахарів, але ж не дарма! Її корисні властивості відомі з давніх часів, але чомусь у наш час використовують тільки одну її перевагу – сприятливу дію на сітківку очей. Ще одна перевага чорниці – за систематичного її вживання поліпшується пам’ять! Тому їжте чорницю й оздоровлюйте організм!!!
Фінський пиріг (чому “фінський”? Не питайте – я не знаю!) містить у своїй начинці величезну кількість чорниці, а значить його корисність очевидна! Готуйте цей пиріг з вечора і вранці будете насолоджуватися смачним і корисним сніданком! Пригощайтеся моєю варіацією рецепта цього класичного пирога…

Чорничний пай у сметанній заливці, фінський пиріг: Покроковий рецепт

1
Виконано

Вершкове масло дістаємо з холодильника заздалегідь, щоб воно відтануло і добре розм'якшилося. Додаємо дрібнокристалічний цукор і сіль, добре збиваємо віночком до однорідного, кремового та пишного стану.

2
Виконано

Додаємо яйце і знову добре перемішуємо віночком, щоб яйце вбралося в масу і вона не розшаровувалася... стала однорідною і кремовою знову.

3
Виконано

Додаємо просіяне борошно з розпушувачем у кілька прийомів, щоразу добре перемішуючи тісто.

4
Виконано

Борошна може знадобитися трохи більше або трохи менше, залежно від якості борошна та його вологості, наявності клейковини. Вимішуємо дуже м'яке та пластичне тісто. Не забиваємо його зайвим борошном, щоб наша основа чорничного паю була ніжною.

5
Виконано

Розкачуємо тісто між аркушами пергаменту з пласт завтовшки 3-4 мм

6
Виконано

Переносимо пласт тіста у форму за допомогою качалки (або на пергаменті - як варіант!), де будемо збирати і формувати чорничний пай. Попередньо форму змащуємо вершковим маслом. Акуратно формуємо бортики.

7
Виконано

Чорниці перебираємо, миємо і сушимо на паперовому рушнику. Цілком можливе використання і замороженої ягоди. Перекладаємо у форму і розподіляємо рівним шаром.

8
Виконано

Для заливки з'єднуємо сметану з цукром, ванільним цукром і яйцями. Добре перемішуємо вінчиком до отримання однорідної маси.

9
Виконано

Отриманою масою заливаємо форму з чорницею і рівномірно розподіляємо. Відправляємо в духовку, попередньо розігріту до 200 градусів, на 45 хвилин. Орієнтуйтеся на свою духовку, можливо знадобитися трохи збільшити час на запікання. Бортики мають підрум'янитися, а серединка начинки може злегка тремтіти - це нормальний стан!!! Коли чорничний пай охолоне - все стабілізується!

10
Виконано

Готовий пиріг після охолодження прибираємо в холодильник на 4 години, а краще на ніч! Тоді вранці смачний сніданок і чудовий настрій вам гарантовані!

11
Виконано

Приємного апетиту та фіолетового настрою!!!

Ось такий смачний, соковитий, яскравий, неймовірно ароматний, чорничний шматочок! Ледве змогла втриматися, щоб не з'їсти його під час фуд-зйомки! Але шматочок таки відщипнула, як бачите... смачно... ну, не змогла я - не змогла собі відмовити в дрібці чорничного задоволення!

Андрей

Суп харчо, традиционный грузинский рецепт от Ирины Рудневской
попередній
Суп харчо, традиційна грузинська кухня
Как приготовить Пирог с вишней. Простой рецепт Венского пирога
наступний
Віденський пиріг із вишнею
Суп харчо, традиционный грузинский рецепт от Ирины Рудневской
попередній
Суп харчо, традиційна грузинська кухня
Как приготовить Пирог с вишней. Простой рецепт Венского пирога
наступний
Віденський пиріг із вишнею

Додайте свій коментар