0 0
Віденський пиріг із вишнею

Поділіться ним у своїй соціальній мережі:

Або ви можете просто скопіювати і поділитися цим посиланням

Інгредієнти

Відрегулюйте порції:
250 г Масло вершкове або маргарин для випічки 82%
5 шт. Яйце куряче
200 г Цукор
1 пакетик Ванільний цукор
1 пакетик Розпушувач 1 ч.л. з верхом
300 г Борошно пшеничне
1 щіпка Сіль
1 ст. л. Крохмаль кукурудзяний
400 г Вишня
70 г Мигдальні пластівці
2 ст. л. Цукрова пудра

Додайте в закладки

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Віденський пиріг із вишнею

Особливості:

    Інгредієнти

    Як готувати Віденський пиріг із вишнею

    Поділитися

    Цей пиріг – паличка виручалочка в тому випадку, коли гості на порозі! Він виходить завжди і у всіх, якщо знати кілька тонкощів його приготування, якими я з радістю поділюся з вами.Мій набір інгредієнтів розрахований на велику форму – 27 см у діаметрі! Обов’язково це враховуйте при виборі форми! Можливо, що вам знадобитися менша кількість інгредієнтів, яку потрібно перерахувати для свого об’єму.

    Віденський пиріг із вишнею: Покроковий рецепт

    1
    Виконано

    Зберемо необхідні нам інгредієнти і залишимо їх відігріватися при кімнатній температурі на 1-2 години. Вони всі мають бути однакової температури - запорука пухнастого кексового тіста!!!

    2
    Виконано

    З'єднуємо сухі складові: борошно, сіль і розпушувач! Добре перемішуємо вінчиком!

    3
    Виконано

    Вершкове масло або маргарин з'єднуємо з двома видами цукру і збиваємо міксером у пишну повітряну масу. На це піде близько 3-5 хвилин!!! Можна в цій частині трохи полегшити пиріг, замінивши половину вершкового масла сметаною! У цьому випадку необхідно збивати вершкове масло так, як описано вище, з цукром, а потім підмішати сметану і ще раз збити на високих оборотах до пишності!

    4
    Виконано

    Починаємо вводити яйця в масляну суміш по одному, щоразу додаючи з черговим яйцем 1 ст.л. сухої суміші. Цей трюк ми проробляємо для того, щоб наша маса не розшарувалася, зважаючи на наявність у ній великої кількості вершкового масла.

    5
    Виконано

    Після введення останнього яйця, отримуємо ось таку гладку і блискучу консистенцію. Додаємо решту сухої складової і ще раз добре перемішуємо на низьких обертах міксера.

    6
    Виконано

    Форму злегка змащуємо вершковим маслом і викладаємо пергаментом. Заповнюємо форму отриманим тістом і акуратно розрівнюємо лопаткою. Майте на увазі, що тісто буде підніматися в процесі випікання приблизно в 2 рази!!! А це означає, що висота форми має бути відповідною!

    7
    Виконано

    Підготуємо начинку: вишню і мигдальні пелюстки! Виймаємо кісточки з вишні - вони нам у пирозі не потрібні!!!Вишню в даному пирозі можна використовувати і заморожену, яку попередньо потрібно розморозити і злити непотрібну рідину!

    8
    Виконано

    Поверх тіста викладаємо рівним шаром вишню, злегка вдавлюючи її в тісто. Поверх вишні притрушуємо через ситечко кукурудзяний крохмаль! Він запобіжить можливості патьоків вишні та гарантує гарний і рівний колір пирога, без синього відтінку соку ягоди!!!

    9
    Виконано

    Поверх вишні розподіляємо мигдальні пелюстки та відправляємо пиріг у розігріту до 200 градусів духовку на 45 хвилин! Готовність пирога перевіряємо дерев'яною лучиною (зубочисткою), проколюючи його в самому центрі. Лучина має виходити з пирога сухою і чистою!!!

    10
    Виконано

    Готовий пиріг залишаємо у формі до повного охолодження і тільки потім витягуємо з форми. Перед подачею посипаємо пиріг цукровою пудрою (за бажанням!!!).

    11
    Виконано

    Приємного чаювання!!!

    Пригощайтеся ароматним, ніжним і неймовірно смачним шматочком!

    Андрей

    Финский пирог. Рецепт: Черничный пай от Ирины Рудневской
    попередній
    Чорничний пай у сметанній заливці, фінський пиріг
    Салат из свеклы, груши и авокадо. Простой рецепт от Ирины Рудневской
    наступний
    Салат із буряка, груші та авокадо
    Финский пирог. Рецепт: Черничный пай от Ирины Рудневской
    попередній
    Чорничний пай у сметанній заливці, фінський пиріг
    Салат из свеклы, груши и авокадо. Простой рецепт от Ирины Рудневской
    наступний
    Салат із буряка, груші та авокадо

    Додайте свій коментар