Інгредієнти
-
600 г Телятинаабо яловичина, м'якоть
-
2,5 л Вода
-
1 ч. л. Сіль морська
-
1 ч. л. Хмелі-сунелі
-
1 ч. л. Сумахза бажанням і особистим смаком
-
2 бутони Гвоздика
-
3 горошини Перець духмяний
-
5 горошин Перець чорний (горошком)
-
2 шт. Лавровий лист
-
2 шт. Селера
-
3 зубчики Часник
-
80 г Волоський горіх
-
1 склянка Помідори у власному сокуабо суміш томатного соку + 1 ст.л. томатної пасти
-
120 г Рис круглозернистий
-
100 мл Соус ткемалі
-
1 пучок Кінза
-
1 шт. Перець чилі
-
1 шт. Цибуля ріпчаста
-
3 ст. л. Олія рослинна
Як готувати Суп харчо, традиційна грузинська кухня
Експерименти на моїй кухні тривають. Цього разу ми вирушаємо в прекрасну Грузію і познайомимося з традиційним супом харчо з яловичини з рисом, волоськими горіхами і, звісно, соусом Ткемалі! До речі, рецепт цього самого соусу вже давно є на моєму сайті, тож пригощаю!
Ще в дитинстві я вважала супом харчо будь-який гострий червоний суп із рисом, але занурившись в історію, все виявилося зовсім не так!
- Адже в класичному супі харчо немає картоплі – це раз!
- Присутні подрібнені волоські горіхи – це два!
- А його гострий смак і наваристий бульйон здатні зігріти після морозної прогулянки краще за будь-яку піч!
Як бачите – це дуже актуально для нашої сьогоднішньої реальності!
Суп харчо, традиційна грузинська кухня: Покроковий рецепт
1
Виконано
|
|
2
Виконано
|
Відправляємо м'ясо в каструлю і додаємо 2,5 літра води. Ставимо каструлю на середній вогонь і доводимо бульйон до кипіння. Не забуваємо зібрати всю піну, яка з'являється на поверхні на самому початку кипіння, щоб бульйон вийшов прозорим. |
3
Виконано
|
Тим часом підготуємо решту інгредієнтів: стебла селери, перець чилі, сумах, хмелі-сунелі, волоські горіхи та зелень кінзи. |
4
Виконано
|
Так само нам знадобиться 1 склянка томатів у власному соку і 120 грам клуглозерного рису, який необхідно добре промити під проточною холодною водою до прозорості води! |
5
Виконано
|
Приготуємо засмажку. Ставимо сковорідку на вогонь і додаємо олію. Цибулю ріпчасту ріжемо кубиком 5 мм і відправляємо в розігріту сковороду. Припускаємо до прозорості. Додаємо дрібнорубаний часник і продовжуємо смажити до появи специфічного запаху часнику. Вводимо томати у власному соку, попередньо пюрируємо їх занурювальним блендером. Туди ж відправляємо подрібнений перець чилі, попередньо позбувшись насіннєвої коробки, щоб прибрати зайву гіркоту та гостроту. |
6
Виконано
|
|
7
Виконано
|
|
8
Виконано
|
|
9
Виконано
|
Приємного апетиту!!! |