0 0
Суп харчо, традиційна грузинська кухня

Поділіться ним у своїй соціальній мережі:

Або ви можете просто скопіювати і поділитися цим посиланням

Інгредієнти

Відрегулюйте порції:
600 г Телятина або яловичина, м'якоть
2,5 л Вода
1 ч. л. Сіль морська
1 ч. л. Хмелі-сунелі
1 ч. л. Сумах за бажанням і особистим смаком
2 бутони Гвоздика
3 горошини Перець духмяний
5 горошин Перець чорний (горошком)
2 шт. Лавровий лист
2 шт. Селера
3 зубчики Часник
80 г Волоський горіх
1 склянка Помідори у власному соку або суміш томатного соку + 1 ст.л. томатної пасти
120 г Рис круглозернистий
100 мл Соус ткемалі
1 пучок Кінза
1 шт. Перець чилі
1 шт. Цибуля ріпчаста
3 ст. л. Олія рослинна

Додайте в закладки

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Суп харчо, традиційна грузинська кухня

Особливості:
  • Гострий

Інгредієнти

Як готувати Суп харчо, традиційна грузинська кухня

Поділитися

Експерименти на моїй кухні тривають. Цього разу ми вирушаємо в прекрасну Грузію і познайомимося з традиційним супом харчо з яловичини з рисом, волоськими горіхами і, звісно, соусом Ткемалі! До речі, рецепт цього самого соусу вже давно є на моєму сайті, тож пригощаю!
Ще в дитинстві я вважала супом харчо будь-який гострий червоний суп із рисом, але занурившись в історію, все виявилося зовсім не так!

  • Адже в класичному супі харчо немає картоплі – це раз!
  • Присутні подрібнені волоські горіхи – це два!
  • А його гострий смак і наваристий бульйон здатні зігріти після морозної прогулянки краще за будь-яку піч!

Як бачите – це дуже актуально для нашої сьогоднішньої реальності!

Суп харчо, традиційна грузинська кухня: Покроковий рецепт

1
Виконано

Для приготування бульйону нам знадобиться 600 грамів свіжого м'яса телятини або яловичини. Вибираємо гарний шматок м'якоті та нарізаємо його довільними порційними шматочками.

2
Виконано

Відправляємо м'ясо в каструлю і додаємо 2,5 літра води. Ставимо каструлю на середній вогонь і доводимо бульйон до кипіння. Не забуваємо зібрати всю піну, яка з'являється на поверхні на самому початку кипіння, щоб бульйон вийшов прозорим.
Коли всю піну буде зібрано, додаємо в бульйон 2 бутони гвоздики, 2 горошини запашного перцю, 5 горошин чорного перцю і 2 лаврових листки. Варимо бульйон 60 хвилин на повільному вогні.

3
Виконано

Тим часом підготуємо решту інгредієнтів: стебла селери, перець чилі, сумах, хмелі-сунелі, волоські горіхи та зелень кінзи.
На перший погляд усі знайомі інгредієнти, крім приправи сумах. Це східна приправа, яка дуже поширена у східній кухні та користується великою популярністю! Її додають у салати, маринади для шашлику, супи та плов. Полюбилася ця приправа і мені, адже вона вносить нотку пікантності у страву і робить її абсолютно незвичайною!
Волоські горіхи для подальшого використання необхідно подрібнити будь-яким зручним способом. Використовуємо для цього зіп-пакет і подрібнюємо качалкою - бабусин метод! Я роблю це в подрібнювачі!
Стебла селери рекомендую очистити із зовнішнього боку овочечисткою або економкою, щоб позбутися волокнистої і жорсткої частини. Нарізаємо стебла слайсами 5 мм і відправляємо до бульйону.

4
Виконано

Так само нам знадобиться 1 склянка томатів у власному соку і 120 грам клуглозерного рису, який необхідно добре промити під проточною холодною водою до прозорості води!
Томати у власному соку можна замінити 1 склянкою томатного соку + 1 ст.л. томатної пасти.
Коли бульйон уже проварився 60 хвилин, додаємо в каструлю рис і варимо до готовності рису. Не забуваємо солити на цьому етапі та додати приправи - сумах (якщо використовуєте!) і хмелі-сунелі.

5
Виконано

Приготуємо засмажку. Ставимо сковорідку на вогонь і додаємо олію. Цибулю ріпчасту ріжемо кубиком 5 мм і відправляємо в розігріту сковороду. Припускаємо до прозорості. Додаємо дрібнорубаний часник і продовжуємо смажити до появи специфічного запаху часнику. Вводимо томати у власному соку, попередньо пюрируємо їх занурювальним блендером. Туди ж відправляємо подрібнений перець чилі, попередньо позбувшись насіннєвої коробки, щоб прибрати зайву гіркоту та гостроту.

6
Виконано

Тушкуємо все разом ще 5 хвилин і додаємо подрібнені волоські горіхи. Продовжуємо тушкувати ще 3 хвилини.

7
Виконано

Тим часом рис уже повністю готовий і можемо засмажку відправляти до бульйону з рисом. Добре все перемішуємо і додаємо соус Ткемалі. Знову доводимо суп харчо до кипіння.

8
Виконано

Перед тим, як вимкнути суп харчо, вводимо дрібнорубану зелень кінзи. Накриваємо кришкою і даємо настоятися 30 хвилин.

9
Виконано

Приємного апетиту!!!

Готовий суп харчо ще гарячим подаємо з гілочкою свіжої кінзи.

Андрей

Солянка мясная. Бывает солянка — рыбная, мясная и грибная!
попередній
Солянка збірна м’ясна
Финский пирог. Рецепт: Черничный пай от Ирины Рудневской
наступний
Чорничний пай у сметанній заливці, фінський пиріг
Солянка мясная. Бывает солянка — рыбная, мясная и грибная!
попередній
Солянка збірна м’ясна
Финский пирог. Рецепт: Черничный пай от Ирины Рудневской
наступний
Чорничний пай у сметанній заливці, фінський пиріг

Додайте свій коментар