0 0
Крамбл ягідний, бабусин тертий пиріг

Поділіться ним у своїй соціальній мережі:

Або ви можете просто скопіювати і поділитися цим посиланням

Інгредієнти

Відрегулюйте порції:
250 г Борошно пшеничне
125 г Масло вершкове
170 г Цукор
1 шт. Яєчні жовтки
0,5 ч. л. Розпушувач
1 пакетик Ванільний цукор
1 щіпка Сіль
200 г Ягоди чорниця, малина, вишня, полуниця тощо.
1 ст. л. Крохмаль кукурудзяний

Додайте в закладки

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Крамбл ягідний, бабусин тертий пиріг

Інгредієнти

Як готувати Крамбл ягідний, бабусин тертий пиріг

Поділитися

У моєму дитинстві був дуже популярний тертий пиріг за бабусиним рецептом… Гадаю, що багато хто його добре пам’ятає, правда? Мій найулюбленіший був з абрикосовим варенням, а ваш?
Ягідний крамбл, винахід англійських господинь, мені чимось дуже нагадує те безтурботне дитинство, коли вже мама готувала цей чудовий пиріг. Тепер він набув модної назви і злегка змінена технологія, але суть від цього не змінюється! Так само в пирозі розсипчаста пісочна основа, ягідна начинка з легкою кислинкою і хрусткий верхній шар із крихт! Приготуємо?

Крамбл ягідний, бабусин тертий пиріг: Покроковий рецепт

1
Виконано

Підготуємо необхідні інгредієнти. Борошно необхідно просіяти. Масло і яєчний жовток мають бути добре охолодженими - з холодильника!

2
Виконано

У мисці змішуємо всі сухі інгредієнти: борошно, сіль, цукор, ванільний цукор і розпушувач для тіста. Добре перемішуємо вінчиком, щоб інгредієнти рівномірно розподілилися в борошні.

3
Виконано

Додаємо холодне дрібнорубане вершкове масло і швидко перетираємо руками в масляну крихту. Додаємо жовток і знову перетираємо масу.

4
Виконано

Отримуємо більшу крихту, яка легко збивається в грудку, якщо затиснути її в руках.

5
Виконано

Викладаємо 2/3 крихти у форму для запікання і утрамбовуємо руками. Не забуваємо викласти форму пергаментним папером для легкого виймання.
Зазначеної кількості інгредієнтів вистачає на квадратну форму діаметром 20х20 см або круглу, з діаметром 20-22 см.

6
Виконано

Чорниці (або інші ягоди) змішуємо з кукурудзяним крохмалем, щоб він обволікав кожну ягідку. Це необхідно зробити для того, щоб ягідки під час випікання не розтеклися і тримали форму.

7
Виконано

Поверх ягід викладаємо решту крихт і рівномірно їх розподіляємо. Відправляємо форму в духовку, попередньо розігріту до 180 градусів на 45 хвилин.

8
Виконано

Приємного чаювання та смачних спогадів дитинства!!!

Готовий ягідний крамбл виймаємо з духовки і залишаємо до повного охолодження. Уже холодним пиріг можна розрізати на порційні шматочки та подавати до столу.

Андрей

Финский сливочный суп с морской рыбой от Ирины Рудневской
попередній
Фінський вершковий суп із морською рибою
Как приготовить Вишневый соус бальзамик - Ирина Рудневская
наступний
Вишневий соус бальзамік
Финский сливочный суп с морской рыбой от Ирины Рудневской
попередній
Фінський вершковий суп із морською рибою
Как приготовить Вишневый соус бальзамик - Ирина Рудневская
наступний
Вишневий соус бальзамік

Додайте свій коментар