• Головна
  • Тарти
  • Тарт із грушею, карамельним заварним кремом і меренгою
1 0
Тарт із грушею, карамельним заварним кремом і меренгою

Поділіться ним у своїй соціальній мережі:

Або ви можете просто скопіювати і поділитися цим посиланням

Інгредієнти

Відрегулюйте порції:
Для карамельного заварного крему
250 мл Молоко
3 шт. Яєчні жовтки
15 г Крохмаль кукурудзяний
15 г Борошно пшеничне
100 г Цукор
50 г Масло вершкове
20 г Глюкозний сироп не обов'язково
30 мл Вода
80 мл 30% Вершки
0,5 шт. Ванільний стручок
Для пісочної основи
225 г Борошно пшеничне
120 г Масло вершкове
1 шт. Яєчні жовтки
75 г Цукрова пудра
2 ст. л. Вода крижана за потреби
1 щіпка Сіль
Для італійської меренги
80 мл Вода
120 г Цукор
2 шт. Яєчні білки
Для грушевої начинки
400 г Груша сорт Бера
50 г Масло вершкове
70 г Цукор
0,5 шт. Ванільний стручок
50 г Родзинки (світлі)
20 мл Ром або коньяк

Додайте в закладки

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Тарт із грушею, карамельним заварним кремом і меренгою

Кухня:

Інгредієнти

  • Для карамельного заварного крему

  • Для пісочної основи

  • Для італійської меренги

  • Для грушевої начинки

Як готувати Тарт із грушею, карамельним заварним кремом і меренгою

Поділитися

Груша, ваніль і карамель – Тарт із грушею, класичне поєднання, чи не так? А в обрамленні хрусткого пісочного тіста і найніжнішої італійської меренги – виграшний варіант, який цілком може замінити святковий торт!

Незважаючи на уявну складність приготування – не варто відразу лякатися! Насправді процес дуже захопливий і досить швидкий, що не потребує спеціальних технік!

Отже, почнемо?

Тарт із грушею, карамельним заварним кремом і меренгою: Покроковий рецепт

1
Виконано

Почнемо приготування нашого тарта з карамельного заварного крему. Підготуємо необхідні нам інгредієнти. Для початку займемося класичним заварним кремом.

2
Виконано

Половину стручка ванілі розрізаємо вздовж і вискоблюємо насіння. Відправляємо їх і сам стручок у сотейник із молоком. Ставимо на вогонь і доводимо до кипіння.

3
Виконано

Жовтки з'єднуємо з 10 г цукру, борошном і крохмалем. Добре розтираємо вінчиком до однорідності. Додаємо більшу половину гарячого ванільного молока в жовткову суміш і добре перемішуємо, щоб не залишалося грудочок. Повертаємо отриману масу в сотейник до молока, що залишилося, і продовжуємо варити до загустіння та появи першої "бульки"! З цього моменту не перестаємо інтенсивно помішувати вінчиком і заварюємо крем ще 20-30 секунд. Пробуйте, щоб смак борошна і крохмалю не відчувався в кремі!
Прибираємо сотейник з вогню і додаємо 30 г вершкового масла. Інтенсивно перемішуємо до однорідного і блискучого стану. А який гарний вигляд мають ванільні вкраплення в заварному кремі, правда? Аромат - приголомшливий!

4
Виконано

Тепер приготуємо карамельний соус. Підготуємо інші інгредієнти: воду, глюкозу (якщо є в наявності!!!), вершкове масло, що залишилося (25 г), цукор (75 г).

5
Виконано

У каструльці з'єднуємо воду з цукром і глюкозою. Вибираємо досить глибоку каструльку, бо під час подальших маніпуляцій маса збільшуватиметься в об'ємі!!! Ставимо на середній вогонь і доводимо до стану карамелі. У жодному разі не мішаємо сироп у процесі приготування, щоб уникнути кристалізації цукру!!! Не переваріть карамель до чорного кольору, щоб крем не гірчив у результаті!!! Будьте дуже акуратні та уважні.

6
Виконано

Паралельно прогріваємо вершки з 20 г цукру. Температура карамелі та вершків має бути приблизно однаковою при з'єднанні, щоб уникнути занадто бурхливої реакції!
В отриману карамель додаємо вершкове масло, що залишилося (25 г), і даємо йому повністю розійтися, потім тонкою цівкою вводимо гарячі солодкі вершки. Акуратно перемішуємо і прибираємо з вогню. Карамельний соус готовий!!!

7
Виконано

З'єднуємо заварний крем із карамельним соусом і добре перемішуємо вінчиком, злегка збиваючи, доводячи до однорідності.

8
Виконано

Накриваємо отриманий карамельний заварний крем харчовою плівкою так, щоб вона торкалася поверхні крему (щоб уникнути утворення скоринки на поверхні) і прибираємо в холодильник для повного охолодження та застигання.

9
Виконано

Наступний етап - приготуємо грушевий прошарок тарта. Обираємо красиві, досить тверді, ароматні груші сорту Бера.

10
Виконано

Зберемо решту інгредієнтів, щоб усе було під рукою під час приготування.

11
Виконано

Грушу чистимо, видаляємо серцевину і нарізаємо середнім кубиком.

12
Виконано

У суху чисту сковороду насипаємо цукор і плавимо його на середньому вогні до стану карамелі. Нагадую, що в цей процес не втручаємося ложкою, щоб уникнути кристалізації цукру! Якщо є необхідність, то можна погойдувати сковородою з боку в бік!

13
Виконано

Контролюємо стан карамелі - не перепалюємо до чорного стану, щоб грушевий шар не дав гіркоту тарту! Додаємо в карамель вершкове масло! Даємо йому повністю розплавиться - похитуючи сковороду з боку в бік! Все ще не втручаємося в процес! Потім додаємо родзинки (якщо мили заздалегідь, то обов'язково обсушіть паперовим рушником, щоб не викликати бурхливої реакції під час з'єднання з гарячою карамеллю) і підготовлену грушу. Залишаємо в такому стані, поки груша не дасть достатньої кількості соку. Тільки в цей момент починаємо трохи помішувати дерев'яною лопаткою. Додаємо насіння і стручок другої половини ванілі.

14
Виконано

Додаємо ром (можлива заміна на хороший коньяк). Це додасть особливого аромату нашій начинці! Тушкуємо грушу до м'якості та випаровуємо сік. На це піде близько 20-30 хвилин, залежно від соковитості груші!

15
Виконано

Тепер настав час підготувати пісочне тісто. Збираємо порцію необхідних для нього інгредієнтів!

16
Виконано

З'єднуємо всі інгредієнти в мисочці (вершкове масло має бути злегка розм'якшеним) і руками замішуємо пісочне тісто. Акуратно загортаємо його харчовою плівкою і прибираємо в холодильник на 30 хвилин. Тісто стане більш податливим!

17
Виконано

Охолоджене пісочне тісто розкачуємо на припорошеній борошном поверхні та викладаємо у змащену вершковим маслом форму для тарта. Допомагаємо пальцями рук, формуючи бортики. Густо наколюємо тісто виделкою, щоб уникнути деформації під час випікання. Відправляємо нашу основу для тарта в добре розігріту до 200 градусів духовку на 25-30 хвилин! Тісто має добре підрум'янитися! Укладати кондитерський вантаж в даному випадку немає необхідності - тісто добре тримає форму під час випічки!
Готову пісочну основу залишаємо у формі до повного охолодження. Не намагайтеся дістати її з форми теплою, щоб не пошкодити кошик! Холодною форма добре відійде сама від пісочного тіста!

18
Виконано

Починаємо складання нашого грушевого тарта. В остиглу пісочну основу викладаємо грушеву начинку рівним шаром. Поверх грушевого шару укладаємо карамельний заварний крем, добре розрівнюємо силіконовою лопаткою. Прибираємо в холодильник до повного охолодження.

19
Виконано

Тим часом приготуємо італійську меренгу. Варимо сироп із води та цукру. Доводимо його до 118 градусів. Якщо немає градусника, то перевіряємо на можливість формування карамельної кульки. Як це зробити? Наливаємо в мисочку трохи холодної води. На третій хвилині бурхливого кипіння сиропу (не мішаємо ложкою!!!) зворотним боком ложки зачерпуємо трохи сиропу й одразу опускаємо ложку в холодну воду. Тепер пальцями намагаємося скачати карамельну кульку. Не виходить? Варимо далі і продовжуємо проби кожні 30 секунд! Щойно кулька сформувалася - температура сиропу сягнула 118 градусів! Вводимо сироп тонкою цівкою у збиті білки, не перестаючи працювати міксером на середній швидкості. Не зупиняємося, поступово збільшуємо швидкість і збиваємо ще 5-7 хвилин, поки меренга не охолоне, а піки не стануть стійкими.
Наповнюємо отриманою італійською меренгою кулінарний мішок із гладкою насадкою і відсаджуємо на поверхню карамельного заварного крему великі краплі.

20
Виконано

Приємного апетиту!!!

Відправляємо сформований тарт у розігріту до 230 градусів духовку під самий гриль, щоб піки італійської меренги трохи підрум'янилися! На це піде близько 3-5 хвилин! Прибираємо в холодильник до повного охолодження на 3-4 години.
Подаємо наш охолоджений грушевий тарт із карамельним заварним кремом та італійською меренгою до столу!

Андрей

Как приготовить суп с фрикадельками, ароматный и прозрачный
попередній
Суп із фрикадельками, ароматним і прозорим.
Салат із карамельною грушею та блакитним сиром
наступний
Салат із карамельною грушею та блакитним сиром
Как приготовить суп с фрикадельками, ароматный и прозрачный
попередній
Суп із фрикадельками, ароматним і прозорим.
Салат із карамельною грушею та блакитним сиром
наступний
Салат із карамельною грушею та блакитним сиром

Додайте свій коментар