Інгредієнти
-
Для пісочного тіста Pute Sucree
-
100 г Масло вершкове
-
50 г Цукрова пудра
-
200 г Борошно пшеничне
-
50 г Борошно мигдальнеабо смаженого мигдалю
-
1 щіпка Сіль дрібнокристалічна
-
2 шт. Яєчні жовтки
-
2 ст. л. Водакрижана - за потребою
-
Для лимонного курду
-
200 мл Сік лимона
-
4 шт. Яйце куряче
-
2 шт. Яєчні жовтки
-
120 г Цукор
-
125 г Масло вершкове
-
7 г Желатиншвидкорозчинний гранульований
-
Для швейцарської меренги
-
4 шт. Яєчні білки
-
250 г Цукор
Як готувати Тарт із лимонним курдом і швейцарською меренгою
Тарт з лимонним курдом і швейцарською меренгою – це король зимових десертів! Він виходить неймовірно ніжним, з кислинкою лимона, на хрусткій пісочній основі та в хмарі неймовірно легкої швейцарської меренги.
Цей тарт ми готували на моїх майстер-класах, присвячених Новорічній випічці. Він здатен прикрасити будь-який святковий стіл і поліпшити настрій холодними зимовими вечорами.
Тарт із лимонним курдом і швейцарською меренгою: Покроковий рецепт
1
Виконано
|
Підготуємо інгредієнти для рубленого тіста Pute Sucree. Це тісто є універсальним, тому його рецепт можна використовувати для тартів із різними начинками і навіть із лососем і шпинатом у вершковій заливці. |
2
Виконано
|
|
3
Виконано
|
Додаємо дрібні кубики дуже холодного вершкового масла і перетираємо руками в масляну крихту. Робимо це дуже швидко, щоб не перегріти масло теплом рук. |
4
Виконано
|
|
5
Виконано
|
Акуратно перекладаємо пласт тіста у форму. Змащувати форму немає потреби, тісто і так містить достатню кількість жиру. Акуратно притискаємо її по всій формі, формуючи боки тарта. Надлишки тіста можна зрізати і приготувати невелике печиво, наприклад! |
6
Виконано
|
|
7
Виконано
|
Відправляємо форму в духовку, розігріту до 185 градусів на 15 хвилин. Потім прибираємо вантаж і знову ставимо форму в духовку, щоб основа тарта підрум'янилася. На це знадобиться ще 10-15 хвилин залежно від розмірів форми і майбутніх тарталеток. |
8
Виконано
|
Тепер приготуємо лимонний курд для начинки тарта. Підготуємо необхідні інгредієнти. |
9
Виконано
|
|
10
Виконано
|
Тонкою цівкою вводимо гарячий лимонний сік і продовжуємо збивати яйця до однорідності вінчиком. |
11
Виконано
|
У ще гарячий лимонний крем вводимо набряклий желатин і акуратно перемішуємо, щоб він повністю розійшовся в масі. |
12
Виконано
|
|
13
Виконано
|
Приготуємо швейцарську меренгу. |
14
Виконано
|
|
15
Виконано
|
|
16
Виконано
|
|
17
Виконано
|
|
18
Виконано
|
Приємного апетиту!!! |