0 0
Шоколадний тарт із гарбузом

Поділіться ним у своїй соціальній мережі:

Або ви можете просто скопіювати і поділитися цим посиланням

Інгредієнти

Відрегулюйте порції:
Для гарбузово-шоколадної начинки
250 г Гарбузове пюре
25 г Цукор
1 ч. л. Кориця (мелена)
200 г Шоколад молочний
2 шт. Яйце куряче
2 ст. л. Крохмаль кукурудзяний
Для пісочної основи
100 г Масло вершкове
50 г Цукор
2 шт. Яєчні жовтки
0,5 ч. л. Розпушувач
150 г Борошно пшеничне
1 щіпка Сіль дрібнокристалічна

Додайте в закладки

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Шоколадний тарт із гарбузом

Інгредієнти

  • Для гарбузово-шоколадної начинки

  • Для пісочної основи

Як готувати Шоколадний тарт із гарбузом

Поділитися

Погода дощова, надворі темно, сумно… страшенно хочеться спати просто з самого ранку… Настрій відповідний… А отже, потрібно пригоститися чимось шоколадненьким і вітамінним! Рішення прийшло само-собою! Роздумувати довго не довелося – шоколадний тарт із гарбузом! І сонячний настрій вам гарантовано на 100%! Тим більше, що все це провісники зими, що наближається, пухнастого снігу і веселого Нового 2016 року!!!

У такому варіанті гарбуз у десерті розгледіти і відчути досить складно, а значить можна нагодувати корисним гарбузом великих нехочух, які його не дуже полюбляють! А вітаміни отримувати організму потрібно!

Шоколадний тарт із гарбузом: Покроковий рецепт

1
Виконано

Насамперед приготуємо гарбузове пюре будь-яким зручним способом: у мікрохвильовій печі, на пару, у духовці або ж просто відварити до м'якості.
Мені подобається спосіб із запіканням! Тому я чищу гарбуз від шкірки та насіння, нарізаю великими шматочками і викладаю у форму для запікання. Злегка присипаю цукром і корицею. Накриваю фольгою і відправляю в розігріту до 180 градусів духовку на 20 хвилин. Остиглий гарбуз пюрирую занурювальним блендером до однорідного стану.
Зазвичай я готую досить багато пюре, відбираю необхідну кількість для певної страви, решта чудово зберігається в холодильнику протягом 2-х тижнів або до наступного використання. Як варіант, можна гарбузове пюре заморозити і тим самим подовжити його термін життя.

2
Виконано

Тепер займемося пісочною основою тарта. Нам знадобиться вершкове масло, цукор, сіль, яєчні жовтки, розпушувач для тіста і борошно.

3
Виконано

Злегка розм'якшене вершкове масло нарізаємо кубиками і додаємо сіль, цукор і яєчні жовтки. Білки нам не знадобляться - прибираємо їх у холодильник і використовуємо для інших десертів!

4
Виконано

Додаємо просіяне борошно з розпушувачем для тіста і швидко місимо тісто. Розподіляємо його руками по формі (діаметр 18 см), формуючи бортики заввишки 2 см. Прибираємо в холодильник або морозильну камеру, щоб основа трохи підмерзла!

5
Виконано

Тим часом приготуємо начинку для тарта. Нам знадобиться молочний шоколад, гарбузове пюре, яйця та кукурудзяний крохмаль.

6
Виконано

Молочний шоколад топимо будь-яким зручним способом - на паровій бані або в мікрохвильовці на імпульсному режимі. Що це таке? Ставимо в мікрохвильовку поламаний на шматочки шоколад на 15 секунд, акуратно перемішуємо силіконовою лопаткою і знову ставимо на такий самий час. Перших 2-3 рази здаватиметься, що нічого не відбувається! Але це не так - наберіться терпіння! Продовжуємо процедуру доти, доки не отримаємо топлену шоколадну масу.

7
Виконано

Вводимо в отриману масу гарбузове пюре, яйця та кукурудзяний крохмаль. Добре все перемішуємо вінчиком до однорідності.

8
Виконано

Виймаємо застиглу пісочну основу з холодильника і заповнюємо її шоколадно-гарбузовою масою.
Відправляємо форму в розігріту до 180 градусів духовку на 40-45 хвилин. Краї пісочної основи мають добре підрум'янитися, а шоколадно-гарбузовий наповнювач застигнути!

9
Виконано

Вимикаємо духовку, відкриваємо її і даємо нашому тарту можливість охолонути в такому положенні. Потім прибираємо форму в холодильник на 3-4 години.

10
Виконано

Приємного чаювання!

Остиглий та застиглий тарт нарізаємо порційними шматочками та запрошуємо рідних і близьких до столу, пригощаючи ароматним чаєм і шоколадно-гарбузовим тартом! Мені здається, що це чудовий десерт для будь-якого свята восени або холодною зимою!

Андрей

Соус песто с кедровым и миндальным орехом - Ирина Рудневская
попередній
Соус Песто
Французский десерт Фразье
наступний
Французький десерт Фразьє
Соус песто с кедровым и миндальным орехом - Ирина Рудневская
попередній
Соус Песто
Французский десерт Фразье
наступний
Французький десерт Фразьє

Додайте свій коментар