0 0
Сливовий пиріг, американський

Поділіться ним у своїй соціальній мережі:

Або ви можете просто скопіювати і поділитися цим посиланням

Інгредієнти

Відрегулюйте порції:
120 г Масло вершкове
200 г Цукор дрібнокристалічний
1 щіпка Сіль
1 пакетик Ванільний цукор за бажанням
2 шт. Яйце куряче
250 г Борошно пшеничне
1 ч. л. Розпушувач
12 шт. Слива
1 ч. л. Кориця (мелена)

Додайте в закладки

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Сливовий пиріг, американський

Особливості:

    Інгредієнти

    Як готувати Сливовий пиріг, американський

    Поділитися

    Сливовий пиріг, який так люблять багато хто, має дуже цікаву і досить давню історію. Багато хто з вас його пече і не знає про це. Так ось, 1983 року цей рецепт вперше було опубліковано на сторінках газети “Нью-Йорк Таймс”. Після чого американським домогосподаркам він дуже полюбився, і щоразу в сезон слив до редакції газети надходило безліч листів із проханням повторити публікацію цього рецепта. Так тривало протягом 12 років з року в рік. У 1995 році головному редактору це вже добряче набридло і він написав передмову до рецепта про те, що публікує рецепт востаннє і просить домогосподарок його вирізати і прикріпити на холодильник, щоб він більше не губився.

    Відтоді рецепт Сливового пирога зазнав безліч змін, і рецепти, що гуляють у мережі, іноді абсолютно не відповідають оригінальному рецепту. Постараюся його відтворити в оригіналі на сторінках свого сайту.
    Одразу обмовлюся, що оригінальний рецепт вказано в американській мірі ваги – чашки. Наводжу адаптований варіант до нашого зрозумілого більш-менш і звичного обчислення інгредієнтів.

    Сливовий пиріг, американський: Покроковий рецепт

    1
    Виконано

    Розм'якшене вершкове масло з'єднуємо з цукром, попередньо залишивши 1 ст.л. для посипання з корицею. Додаємо сіль і ванільний цукор. Збиваємо міксером до пишної маси.

    2
    Виконано

    Додаємо яйця по одному, щоразу добре перемішуючи тісто міксером і контролюючи, щоб маса не відшарувалася. Якщо таке сталося, то додайте 1 ст.л. борошна і добийтеся однорідної консистенції тіста.

    3
    Виконано

    Вводимо борошно з розпушувачем і добре перемішуємо міксером на низьких обертах або лопаточкою (але це буде значно важче зробити). Вийде досить густе тісто.

    4
    Виконано

    Викладаємо тісто в роз'ємну форму, попередньо застелену пергаментом і змащену вершковим маслом. Розрівнюємо лопаткою, щоб пиріг був однієї висоти по всій формі. Зазначеної кількості інгредієнтів буде достатньо на форму діаметром 20-22 см.

    5
    Виконано

    Сливи добре миємо, просушуємо і розрізаємо на половинки, видаляючи кісточку. Залежно від розміру слив і обраної форми вам знадобиться 10-12 штук.

    6
    Виконано

    Викладаємо половинки слив на поверхню тіста зрізами вниз. Це, до речі, ще один момент, у якому припускаються помилок господині під час випікання цього пирога. Якщо викладати сливи зрізом догори, то вони виходять пересушеними, а пиріг не соковитим. Це важливий момент, на який варто звертати увагу.
    Вдавлювати в тісто половинки слив теж не рекомендується, щоб під час випікання вони в ньому не потонули.

    7
    Виконано

    Верх пирога посипаємо цукром, що залишився, змішаним з 1 ч.л. меленої кориці.

    8
    Виконано

    Форму з майбутнім пирогом відправляємо в духовку, розігріту до 175 градусів на 45-50 хвилин. Орієнтуйтеся на свою духовку. Перевіряємо готовність на суху лучину. При проколюванні пирога дерев'яною шпажкою вона має виходити сухою і без шматочків тіста.

    9
    Виконано

    Смачного і приємного вам чаювання!!!

    Готовому сливовому пирогу даємо час трохи охолонути і подаємо до столу теплим або холодним. Дуже смачно зі склянкою молока, чашкою смачного трав'яного чаю або ароматної кави.

    Андрей

    Пряный клюквенный соус к мясу или рыбе. Простой рецепт от Ирины Рудневской
    попередній
    Пряний журавлинний соус до м’яса або риби
    Салат с хурмой, сыровяленой колбасой и голубым сыром Baziliks
    наступний
    Салат із хурмою, сиров’яленою ковбасою та блакитним сиром
    Пряный клюквенный соус к мясу или рыбе. Простой рецепт от Ирины Рудневской
    попередній
    Пряний журавлинний соус до м’яса або риби
    Салат с хурмой, сыровяленой колбасой и голубым сыром Baziliks
    наступний
    Салат із хурмою, сиров’яленою ковбасою та блакитним сиром

    Додайте свій коментар