Інгредієнти
-
120 г Масло вершкове
-
200 г Цукор дрібнокристалічний
-
1 щіпка Сіль
-
1 пакетик Ванільний цукорза бажанням
-
2 шт. Яйце куряче
-
250 г Борошно пшеничне
-
1 ч. л. Розпушувач
-
12 шт. Слива
-
1 ч. л. Кориця (мелена)
Як готувати Сливовий пиріг, американський
Сливовий пиріг, який так люблять багато хто, має дуже цікаву і досить давню історію. Багато хто з вас його пече і не знає про це. Так ось, 1983 року цей рецепт вперше було опубліковано на сторінках газети “Нью-Йорк Таймс”. Після чого американським домогосподаркам він дуже полюбився, і щоразу в сезон слив до редакції газети надходило безліч листів із проханням повторити публікацію цього рецепта. Так тривало протягом 12 років з року в рік. У 1995 році головному редактору це вже добряче набридло і він написав передмову до рецепта про те, що публікує рецепт востаннє і просить домогосподарок його вирізати і прикріпити на холодильник, щоб він більше не губився.
Відтоді рецепт Сливового пирога зазнав безліч змін, і рецепти, що гуляють у мережі, іноді абсолютно не відповідають оригінальному рецепту. Постараюся його відтворити в оригіналі на сторінках свого сайту.
Одразу обмовлюся, що оригінальний рецепт вказано в американській мірі ваги – чашки. Наводжу адаптований варіант до нашого зрозумілого більш-менш і звичного обчислення інгредієнтів.
Сливовий пиріг, американський: Покроковий рецепт
1
Виконано
|
|
2
Виконано
|
|
3
Виконано
|
|
4
Виконано
|
|
5
Виконано
|
|
6
Виконано
|
Викладаємо половинки слив на поверхню тіста зрізами вниз. Це, до речі, ще один момент, у якому припускаються помилок господині під час випікання цього пирога. Якщо викладати сливи зрізом догори, то вони виходять пересушеними, а пиріг не соковитим. Це важливий момент, на який варто звертати увагу. |
7
Виконано
|
|
8
Виконано
|
|
9
Виконано
|
Смачного і приємного вам чаювання!!! |