Інгредієнти
-
200 г Журавлина
-
100 г Вода
-
100 г Цукор
-
1 шт. цедра і сік Апельсин
-
1/2 ч. л. Перець чорний (мелений)
-
3 бутони Гвоздика
-
1/3 шт. Мускатний горіх (тертий)
-
1 зірочка Бадьян
-
1 скибочка Імбир коріньрозміром із фалангу пальця - за бажанням
-
1 щіпка Перець червоний (мелений)чилі
-
1 гілочка Чебрець
Як готувати Пряний журавлинний соус до м’яса або риби
Журавлинний соус – традиційна добавка до запеченої індички на День подяки в Америці. Але мені здається, що класичний смак соусу досить простуватий, тому я вирішила урізноманітнити його за допомогою своїх улюблених ароматних травичок і спецій. Звичайно ж, такий варіант не є універсальним, і до млинців або сирників він навряд чи підійде, але хто заважає заготовити кілька баночок соусу і до м’яса, і до солодкого столу окремо, чи не так?
Пряний соус ідеально підійде до курки, індички, телятини, реберець і риби! Впевнена, що такий варіант знайде своїх шанувальників серед моїх дорогих читачів!
Пряний журавлинний соус до м’яса або риби: Покроковий рецепт
1
Виконано
|
|
2
Виконано
|
У сотейник викладаємо журавлину, заливаємо її водою. Додаємо цукор і спеції - тертий мускатний горіх і свіжомелений чорний перець. З апельсина знімаємо цедру на дрібній тертці, намагаємося використовувати тільки тонкий жовтий шар, не чіпляючи пухкий білий, щоб соус не гірчив. Видавлюємо сік апельсина. |
3
Виконано
|
Ставимо на середній вогонь і доводимо до кипіння. Потім вогонь необхідно зменшити і прикрити кришечкою, тому що ягідки будуть дуже активно лопатися і розбризкуватися по плиті. Можна допомогти їм у цьому процесі, придавлюючи ложечкою по стінках сотейника! Потім відкриваємо кришку і варимо при повільному кипінні протягом 15-20 хвилин! Соус за цей час трохи зменшиться в об'ємі і консистенція злегка загусне. |
4
Виконано
|
Приємного апетиту!!!Залишаємо соус трохи охолонути. Прибираємо гілочку чебрецю, зірочку бодяну та бутони гвоздики. Сам соус блендуємо до однорідності та перекладаємо для зберігання в скляні баночки. |