0 0
Пряний журавлинний соус до м’яса або риби

Поділіться ним у своїй соціальній мережі:

Або ви можете просто скопіювати і поділитися цим посиланням

Інгредієнти

Відрегулюйте порції:
200 г Журавлина
100 г Вода
100 г Цукор
1 шт. цедра і сік Апельсин
1/2 ч. л. Перець чорний (мелений)
3 бутони Гвоздика
1/3 шт. Мускатний горіх (тертий)
1 зірочка Бадьян
1 скибочка Імбир корінь розміром із фалангу пальця - за бажанням
1 щіпка Перець червоний (мелений) чилі
1 гілочка Чебрець

Додайте в закладки

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Пряний журавлинний соус до м’яса або риби

Інгредієнти

Як готувати Пряний журавлинний соус до м’яса або риби

Поділитися

Журавлинний соус – традиційна добавка до запеченої індички на День подяки в Америці. Але мені здається, що класичний смак соусу досить простуватий, тому я вирішила урізноманітнити його за допомогою своїх улюблених ароматних травичок і спецій. Звичайно ж, такий варіант не є універсальним, і до млинців або сирників він навряд чи підійде, але хто заважає заготовити кілька баночок соусу і до м’яса, і до солодкого столу окремо, чи не так?
Пряний соус ідеально підійде до курки, індички, телятини, реберець і риби! Впевнена, що такий варіант знайде своїх шанувальників серед моїх дорогих читачів!

Пряний журавлинний соус до м’яса або риби: Покроковий рецепт

1
Виконано

Підготуємо необхідні інгредієнти для журавлинного пряного соусу. Журавлину можна використовувати як свіжу, так і заморозку!
У мене свіжа журавлина майже цілий рік чудово зберігається в холодильнику. Я викладаю її в скляну банку і заливаю холодною водою!

2
Виконано

У сотейник викладаємо журавлину, заливаємо її водою. Додаємо цукор і спеції - тертий мускатний горіх і свіжомелений чорний перець. З апельсина знімаємо цедру на дрібній тертці, намагаємося використовувати тільки тонкий жовтий шар, не чіпляючи пухкий білий, щоб соус не гірчив. Видавлюємо сік апельсина.
Мені подобається додати природної гостроти коренем імбиру, який я так само тру на дрібній тертці. Як любителі гострої їжі, я додаю дрібку меленого перцю чилі.
Гілочку чебрецю прямо цілком відправляємо в сотейник! Туди ж відправляємо зірочку бадьяна і бутони гвоздики!

3
Виконано

Ставимо на середній вогонь і доводимо до кипіння. Потім вогонь необхідно зменшити і прикрити кришечкою, тому що ягідки будуть дуже активно лопатися і розбризкуватися по плиті. Можна допомогти їм у цьому процесі, придавлюючи ложечкою по стінках сотейника! Потім відкриваємо кришку і варимо при повільному кипінні протягом 15-20 хвилин! Соус за цей час трохи зменшиться в об'ємі і консистенція злегка загусне.

4
Виконано

Приємного апетиту!!!

Залишаємо соус трохи охолонути. Прибираємо гілочку чебрецю, зірочку бодяну та бутони гвоздики. Сам соус блендуємо до однорідності та перекладаємо для зберігання в скляні баночки.
Такий соус добре зберігається в холодильнику до 2-3 місяців!
Подавайте його на вимогу до м'яса птиці чи телятини, чудово підійде такий соус і до жирних свинячих реберець та будь-якого шматочка риби!

Андрей

Здобний куліч/паска без замісу
попередній
Здобний куліч/паска без замісу
Сливовый пирог, американский рецепт пирога от Ирины Рудневской
наступний
Сливовий пиріг, американський
Здобний куліч/паска без замісу
попередній
Здобний куліч/паска без замісу
Сливовый пирог, американский рецепт пирога от Ирины Рудневской
наступний
Сливовий пиріг, американський

Додайте свій коментар