0 0
Тарт Дари літа з вишнею, смородиною та малиною.

Поділіться ним у своїй соціальній мережі:

Або ви можете просто скопіювати і поділитися цим посиланням

Інгредієнти

Відрегулюйте порції:
Для пісочної основи
200 г Борошно пшеничне
100 г Масло вершкове
50 г Цукор
3 шт. Яєчні жовтки
1 ст. л. Молоко
Для ягідної начинки та декору
200 г Вишня
200 г Малина
200 г Смородина (червона)
8 г Желатин
60 мл Вода
2 ст. л. Цукор
30 мл Самбука або іншого ароматного алкоголю
Для заварного крему
300 мл Молоко
3 шт. Яєчні жовтки
60 г Цукор
15 г Борошно пшеничне
15 г Крохмаль кукурудзяний
1 шт. Ванільний екстракт або ванільний цукор
40 г Масло вершкове

Додайте в закладки

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Тарт Дари літа з вишнею, смородиною та малиною.

Особливості:
    Кухня:

    Інгредієнти

    • Для пісочної основи

    • Для ягідної начинки та декору

    • Для заварного крему

    Як готувати Тарт Дари літа з вишнею, смородиною та малиною.

    Поділитися

    Історія виникнення тарта з ягодами дуже проста – в холодильнику опинилися ягоди кількох видів, і я ніяк не могла визначитися, з якою ж саме приготувати десерт!

    І рішення прийшло саме собою – з усіма відразу! Так я виконала прохання домочадців і нікого не образила відсутністю уваги. У цей тарт з ягодами я додала вишню, малину і смородину і догодила відразу для всієї родини. Кожен знайшов шматочок для себе!

    Тарт Дари літа з вишнею, смородиною та малиною.: Покроковий рецепт

    1
    Виконано

    Насамперед приготуємо пісочну основу для нашого тарта. Масло має бути дуже холодним із холодильника - ні в якому разі не підталим!!! Яйця з молоком - теж із холодильника - це запорука правильно пісочного тіста! Інакше воно вийде дуже твердим і зовсім не розсипчастим, як нам потрібно!

    2
    Виконано

    Просіюємо борошно на дерев'яну дошку гіркою і викладаємо в нього кубики холодного масла.

    3
    Виконано

    Рубаємо ножем масло з борошном до отримання дрібної масляної крихти.

    4
    Виконано

    Додаємо цукор, холодні яєчні жовтки і молоко, дуже швидко збираємо наше тісто в грудку, намагаючись довго не місити, щоб масло не тануло від тепла наших рук! Тісто має залишатися холодним!!!

    5
    Виконано

    Викладаємо тісто між двох аркушів пергаменту.

    6
    Виконано

    Розкачуємо в пласт завтовшки 4 мм.

    7
    Виконано

    Акуратно переносимо отриманий пласт у форму для тарта і формуємо бортики. Форму змащувати олією не потрібно, основа прекрасно відходить від форми і сама - в тісті міститься велика кількість вершкового масла! Моя форма 27 см у діаметрі - майте це на увазі при замішуванні тіста!
    Прибираємо форму з тістом у холодильник на 40 хвилин!

    8
    Виконано

    Займемося ягідною начинкою. Малину перебираємо і не миємо!!! Червону смородину обриваємо з гілочок і промиваємо під проточною водою. Вишню миємо і витягуємо кісточки. Засипаємо цукром і заливаємо самбукою (можна використовувати будь-який інший міцний алкоголь за бажанням або не використовувати взагалі!!!). Залишаємо настоюватися і насичуватися ароматами!

    9
    Виконано

    Желатин заливаємо водою і залишаємо при кімнатній температурі для набухання.

    10
    Виконано

    Тепер приготуємо заварний крем. Зберемо необхідні інгредієнти. Кукурудзяний крохмаль не міняємо на картопляний - він буде сильно відчуватися в заварному кремі! Якщо немає такого крохмалю, то просто використовуйте борошно вдвічі більше зазначеної кількості. Але все ж рекомендую пробувати варіант із кукурудзяним крохмалем - він змінює структуру крему і надає йому більш гладку кремову консистенцію!
    Ванільний стручок розрізаємо вздовж навпіл і акуратно вискоблюємо насіння вістрям ножа в молоко, туди ж відправляємо і сам стручок. Якщо використовуєте ванільний екстракт, то додавайте його наприкінці приготування крему! Ванільний цукор - теж відправляємо в молоко!

    11
    Виконано

    Додаємо до молока з ваніллю половину цукру і ставимо молоко на середній вогонь, доводимо до кипіння і витягаємо стручок із молока. Більше він нам не знадобиться!

    12
    Виконано

    Яєчні жовтки розтираємо віночком із цукром, що залишився, до білого кольору.

    13
    Виконано

    Додаємо борошно з кукурудзяним крохмалем і знову розтираємо до однорідності. Вливаємо в отриману масу більшу половину гарячого молока і добре перемішуємо вінчиком, щоб не залишалося грудочок. Повертаємо отриману суміш до молока, що залишилося, і варимо крем до загустіння. Не забуваємо активно працювати вінчиком, щоб маса не підгоріла.

    14
    Виконано

    Знімаємо з вогню отриманий крем і додаємо холодні кубики вершкового масла Добре перемішуємо, щоб крем вийшов однорідним, гладким і блискучим!

    15
    Виконано

    Готовий заварний крем перекладаємо в холодну мисочку, накриваємо харчовою плівкою так, щоб вона торкалася і накривала всю поверхню крему - це допоможе уникнути появи кірочок на поверхні крему. Прибираємо в холодильник для повного охолодження.

    16
    Виконано

    Тепер дістаємо нашу пісочну основу для тарта з холодильника, накриваємо її зім'ятим пергаментним папером і висипаємо на її поверхню квасолю, горох або інший кондитерський вантаж, щоб форма не деформувалася під час випікання. Відправляємо основу в розігріту до 200 градусів духовку на 15 хвилин. Потім знімаємо вантаж із пергаментів і допікаємо ще 10 хвилин до золотистого кольору. Виймаємо пісочну основу з духовки і даємо повністю охолонути у формі. Потім витягуємо її та встановлюємо на блюдо для подачі.

    17
    Виконано

    Викладаємо остиглий заварний крем рівним шаром і розрівнюємо лопаткою. Візуально ділимо тарт на три сегменти - залежно від кількості використовуваних ягідних начинок.

    18
    Виконано

    Набряклий желатин розпускаємо в мікрохвильовці, прогріваючи його по 10 секунд, щоб він не закипів. У момент кипіння желатин втрачає свої желюючі властивості - майте це на увазі!!! Переливаємо желатин у вишню з цукром і самбукою добре перемішуємо, щоб желатинова рідина обволікла кожну ягідку. Акуратно викладаємо ягідки рівним шаром на поверхню заварного крему, злегка їх вдавлюємо. Соком, що залишився від вишні, заливаємо рівним шаром поверх червоної смородини і вишні. Малину не чіпаємо - вона і так прекрасно збереже свій зовнішній вигляд! Прибираємо в холодильник для повного застигання верхнього шару на 1 годину.

    19
    Виконано

    Приємного апетиту!!!

    Перед подачею сегмент тарта з малиною можна припудрити цукровою пудрою.

    Андрей

    Рецепт греческого салата Хорьятики с фетой - Ирина Рудневская
    попередній
    Хор’ятики салату/Грецький салат
    Теплый салат с манго, гранатом и нутом. Рецепт - Ирина Рудневская
    наступний
    Теплий салат із нуту з манго та зернами граната
    Рецепт греческого салата Хорьятики с фетой - Ирина Рудневская
    попередній
    Хор’ятики салату/Грецький салат
    Теплый салат с манго, гранатом и нутом. Рецепт - Ирина Рудневская
    наступний
    Теплий салат із нуту з манго та зернами граната

    Додайте свій коментар