Інгредієнти
-
Для пісочної основи
-
200 г Борошно пшеничне
-
100 г Масло вершкове
-
50 г Цукор
-
3 шт. Яєчні жовтки
-
1 ст. л. Молоко
-
Для ягідної начинки та декору
-
200 г Вишня
-
200 г Малина
-
200 г Смородина (червона)
-
8 г Желатин
-
60 мл Вода
-
2 ст. л. Цукор
-
30 мл Самбукаабо іншого ароматного алкоголю
-
Для заварного крему
-
300 мл Молоко
-
3 шт. Яєчні жовтки
-
60 г Цукор
-
15 г Борошно пшеничне
-
15 г Крохмаль кукурудзяний
-
1 шт. Ванільний екстрактабо ванільний цукор
-
40 г Масло вершкове
Як готувати Тарт Дари літа з вишнею, смородиною та малиною.
Історія виникнення тарта з ягодами дуже проста – в холодильнику опинилися ягоди кількох видів, і я ніяк не могла визначитися, з якою ж саме приготувати десерт!
І рішення прийшло саме собою – з усіма відразу! Так я виконала прохання домочадців і нікого не образила відсутністю уваги. У цей тарт з ягодами я додала вишню, малину і смородину і догодила відразу для всієї родини. Кожен знайшов шматочок для себе!
Тарт Дари літа з вишнею, смородиною та малиною.: Покроковий рецепт
1
Виконано
|
|
2
Виконано
|
|
3
Виконано
|
|
4
Виконано
|
|
5
Виконано
|
|
6
Виконано
|
|
7
Виконано
|
Акуратно переносимо отриманий пласт у форму для тарта і формуємо бортики. Форму змащувати олією не потрібно, основа прекрасно відходить від форми і сама - в тісті міститься велика кількість вершкового масла! Моя форма 27 см у діаметрі - майте це на увазі при замішуванні тіста! |
8
Виконано
|
Займемося ягідною начинкою. Малину перебираємо і не миємо!!! Червону смородину обриваємо з гілочок і промиваємо під проточною водою. Вишню миємо і витягуємо кісточки. Засипаємо цукром і заливаємо самбукою (можна використовувати будь-який інший міцний алкоголь за бажанням або не використовувати взагалі!!!). Залишаємо настоюватися і насичуватися ароматами! |
9
Виконано
|
|
10
Виконано
|
Тепер приготуємо заварний крем. Зберемо необхідні інгредієнти. Кукурудзяний крохмаль не міняємо на картопляний - він буде сильно відчуватися в заварному кремі! Якщо немає такого крохмалю, то просто використовуйте борошно вдвічі більше зазначеної кількості. Але все ж рекомендую пробувати варіант із кукурудзяним крохмалем - він змінює структуру крему і надає йому більш гладку кремову консистенцію! |
11
Виконано
|
|
12
Виконано
|
|
13
Виконано
|
Додаємо борошно з кукурудзяним крохмалем і знову розтираємо до однорідності. Вливаємо в отриману масу більшу половину гарячого молока і добре перемішуємо вінчиком, щоб не залишалося грудочок. Повертаємо отриману суміш до молока, що залишилося, і варимо крем до загустіння. Не забуваємо активно працювати вінчиком, щоб маса не підгоріла. |
14
Виконано
|
|
15
Виконано
|
|
16
Виконано
|
Тепер дістаємо нашу пісочну основу для тарта з холодильника, накриваємо її зім'ятим пергаментним папером і висипаємо на її поверхню квасолю, горох або інший кондитерський вантаж, щоб форма не деформувалася під час випікання. Відправляємо основу в розігріту до 200 градусів духовку на 15 хвилин. Потім знімаємо вантаж із пергаментів і допікаємо ще 10 хвилин до золотистого кольору. Виймаємо пісочну основу з духовки і даємо повністю охолонути у формі. Потім витягуємо її та встановлюємо на блюдо для подачі. |
17
Виконано
|
|
18
Виконано
|
Набряклий желатин розпускаємо в мікрохвильовці, прогріваючи його по 10 секунд, щоб він не закипів. У момент кипіння желатин втрачає свої желюючі властивості - майте це на увазі!!! Переливаємо желатин у вишню з цукром і самбукою добре перемішуємо, щоб желатинова рідина обволікла кожну ягідку. Акуратно викладаємо ягідки рівним шаром на поверхню заварного крему, злегка їх вдавлюємо. Соком, що залишився від вишні, заливаємо рівним шаром поверх червоної смородини і вишні. Малину не чіпаємо - вона і так прекрасно збереже свій зовнішній вигляд! Прибираємо в холодильник для повного застигання верхнього шару на 1 годину. |
19
Виконано
|
Приємного апетиту!!! |