Інгредієнти
-
1 шт. Помідорвеликий і м'ясистий
-
2 шт. Огірок
-
1 шт. Перець солодкийчервоний або помаранчевий
-
1 шт. Цибуля червона
-
1 жменя Маслинисорти каламата
-
3 ст. л. Олія оливкова
-
250 г Сир фета
-
2 щіпки Орегано сухий
-
за смаком Сіль морська
Як готувати Хор’ятики салату/Грецький салат
У нас цей салат називається Грецьким, але на його батьківщині його величають – Хор’ятикі салату (з наголосом на другому складі), що в перекладі з грецької означає “Сільський”, “Сільський” або “Селянський” салат!
Всі овочі беруться найкращої якості, стиглі, соковиті, насичені сонцем! Великі м’ясисті помідори і товстостінний перець – запорука смачного і корисного салату!
Маслини використовуються певного сорту – каламата! Так-так-так, не оливки! Звертаю на це
Вашу увагу!
Цибуля… Тут бажано використовувати червону або фіолетову цибулю! Вона спеціально призначена для салатів і має приємний гострувато-солодкуватий смак! Якщо вам заважає гострота – можете вже нарізану пір’ям цибулю залити окропом і тут же злити його! Все! Залишиться тільки солодкість! При термообробці ця цибуля набуває некрасивого кольору! Тому залишимо її ТІЛЬКИ для використання в салатах.
І найголовніше – ФЕТА!!! Використання саме цього правильного грецького сиру дасть нам ту неповторну гаму смаку (солоний овечий сир)! Ні бринза, ні фетака, ні інші м’які солоні сири не замінять її оригінального смаку!
Тож якщо ви хочете отримати Хор’ятики салату, зверніть увагу на перелічені моменти!
Хор’ятики салату/Грецький салат: Покроковий рецепт
1
Виконано
|
|
2
Виконано
|
|
3
Виконано
|
|
4
Виконано
|
|
5
Виконано
|
Приємного апетиту!!!Усі овочі з'єднуємо у великому салатнику й акуратно перемішуємо, додавши маслини. Розкладаємо по порційних тарілках і зверху кожної порції викладаємо великий шматок фети - нехай кожен гість кришить його на свій розсуд, інакше в загальному салаті фета розтечеться в м'яку безформну масу! Приправляємо салат Орегано і скроплюємо оливковою олією. |