0 0
Теплий салат із гарбуза з козячим сиром

Поділіться ним у своїй соціальній мережі:

Або ви можете просто скопіювати і поділитися цим посиланням

Інгредієнти

Відрегулюйте порції:
1 кг Гарбуз мускатна
2 ст. л. Олія оливкова
5 гілочок Чебрець
2 зубчики Часник
0,5 ч. л. Перець рожевий (горошком)
2 ст. л. Гарбузове насіння
120 г Сир козячий м'який
1 жменя Рукола за бажанням
2 ст. л. Бальзамічний соус
1 щіпка Сіль морська

Додайте в закладки

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Теплий салат із гарбуза з козячим сиром

Інгредієнти

Як готувати Теплий салат із гарбуза з козячим сиром

Поділитися

Гарбуз – неймовірно красивий і яскравий осінній овоч! А мускатний гарбуз ще й неймовірно смачний – ароматний і солодкий! На моїй дачі росте багато різних сортів гарбуза, здебільшого декоративні, які я дуже люблю використовувати в декорі квартири. Гарбузи різних розмірів у композиціях створюють затишок і відчуття теплої осені в домі! А скільки радості дітлахам приносить процес підготовки до осіннього свята – Гелловін? Ми вирізаємо з гарбуза різноманітні фігурки та свічники, які мило служать нам якийсь час!
А ось мускатний гарбуз – королева столу. Які ж смачні й корисні з нього виходять каші, основні страви, крем-супи, теплі салати, соуси й чатні, випічка й десерти, які наповнюють дім ще й неймовірно сильним ароматом осені.
Однією з головних переваг гарбуза є відсутність холестерину! Гарбуз показаний людям з ожирінням, бо допомагає виводити з організму продукти розпаду і шкідливі речовини. Як бачите, страви з гарбуза цілком можна віднести до здорового харчування, а значить обов’язково до включення в раціон людям, які ведуть здоровий спосіб життя (#ЗОЖ). Тож вживайте гарбуз у задоволення і на здоров’я! А я розповім кілька швидких рецептів, які зможуть прикрасити стіл і урізноманітнити ваш раціон!

Теплий салат із гарбуза з козячим сиром: Покроковий рецепт

1
Виконано

Вибираємо мускатний гарбуз - дуже яскравий і щільний! Не використовуйте гарбуз тьмяного кольору в розрізі - він зіпсує салат і буде позбавленим смаку, а солодкість і аромат гарбуза повинні "грати" головну роль у теплому салаті! Тому підійдіть до питання вибору гарбуза з усією відповідальністю!
Гарбуз добре зберігається в холодильнику навіть у розрізі. Тому сміливо купуйте гарбуз 3-4 кг і готуйте з нього різні смаколики! А ще краще одразу весь гарбуз очистити від шкірки, насіння і внутрішнього пухкого шару, нарізати невеликими кубиками і укласти в порційні пакети. Зберігаємо в холодильнику в спеціальному відсіку для овочів!

2
Виконано

Нарізаємо гарбуз для теплого салату з козячим сиром сегментами завтовшки 1 см. Викладаємо шматочки гарбуза на деко, попередньо застелене пергаментним папером. Збризкуємо гарбуз оливковою олією, посипаємо морською сіллю і рожевим перцем (якщо використовуєте!), розкладаємо по тонкому часниковому слайсу і гілочці чебрецю, які додадуть нашому гарбузу ще тоншого аромату!
Тепер прийшов час використати гарбузове насіння! Акуратно посипаємо його на гарбуз і відправляємо деко в духовку, розігріту до 180 градусів, на 30 хвилин! Насіння гарбуза за цей час добре підрум'яниться і буде хрустіти в салаті!

3
Виконано

Готовий гарбуз ще теплим викладаємо на загальну тарілку або порційні тарілки, розкладаємо шматочки м'якого козячого сиру і поливаємо бальзамічним соусом! Можна додатково прикрасити салат улюбленою зеленню руколи - це додасть салату додаткової пікантної нотки!
Приємного апетиту! Їжте цей неймовірно корисний салат, насолоджуйтеся його смаком і худніть!

Андрей

Торт "Ностальгія" апельсин, ягоди, карамель.
попередній
Торт “Ностальгія” апельсин, ягоди, карамель.
Торт Наполеон имеет массу вариаций на сегодняшний день.
наступний
Торт «Наполеон»
Торт "Ностальгія" апельсин, ягоди, карамель.
попередній
Торт “Ностальгія” апельсин, ягоди, карамель.
Торт Наполеон имеет массу вариаций на сегодняшний день.
наступний
Торт «Наполеон»

Додайте свій коментар