Інгредієнти
-
1 кг Гарбузмускатна
-
2 ст. л. Олія оливкова
-
5 гілочок Чебрець
-
2 зубчики Часник
-
0,5 ч. л. Перець рожевий (горошком)
-
2 ст. л. Гарбузове насіння
-
120 г Сир козячийм'який
-
1 жменя Руколаза бажанням
-
2 ст. л. Бальзамічний соус
-
1 щіпка Сіль морська
Як готувати Теплий салат із гарбуза з козячим сиром
Гарбуз – неймовірно красивий і яскравий осінній овоч! А мускатний гарбуз ще й неймовірно смачний – ароматний і солодкий! На моїй дачі росте багато різних сортів гарбуза, здебільшого декоративні, які я дуже люблю використовувати в декорі квартири. Гарбузи різних розмірів у композиціях створюють затишок і відчуття теплої осені в домі! А скільки радості дітлахам приносить процес підготовки до осіннього свята – Гелловін? Ми вирізаємо з гарбуза різноманітні фігурки та свічники, які мило служать нам якийсь час!
А ось мускатний гарбуз – королева столу. Які ж смачні й корисні з нього виходять каші, основні страви, крем-супи, теплі салати, соуси й чатні, випічка й десерти, які наповнюють дім ще й неймовірно сильним ароматом осені.
Однією з головних переваг гарбуза є відсутність холестерину! Гарбуз показаний людям з ожирінням, бо допомагає виводити з організму продукти розпаду і шкідливі речовини. Як бачите, страви з гарбуза цілком можна віднести до здорового харчування, а значить обов’язково до включення в раціон людям, які ведуть здоровий спосіб життя (#ЗОЖ). Тож вживайте гарбуз у задоволення і на здоров’я! А я розповім кілька швидких рецептів, які зможуть прикрасити стіл і урізноманітнити ваш раціон!
Теплий салат із гарбуза з козячим сиром: Покроковий рецепт
1
Виконано
|
Вибираємо мускатний гарбуз - дуже яскравий і щільний! Не використовуйте гарбуз тьмяного кольору в розрізі - він зіпсує салат і буде позбавленим смаку, а солодкість і аромат гарбуза повинні "грати" головну роль у теплому салаті! Тому підійдіть до питання вибору гарбуза з усією відповідальністю! |
2
Виконано
|
Нарізаємо гарбуз для теплого салату з козячим сиром сегментами завтовшки 1 см. Викладаємо шматочки гарбуза на деко, попередньо застелене пергаментним папером. Збризкуємо гарбуз оливковою олією, посипаємо морською сіллю і рожевим перцем (якщо використовуєте!), розкладаємо по тонкому часниковому слайсу і гілочці чебрецю, які додадуть нашому гарбузу ще тоншого аромату! |
3
Виконано
|
Готовий гарбуз ще теплим викладаємо на загальну тарілку або порційні тарілки, розкладаємо шматочки м'якого козячого сиру і поливаємо бальзамічним соусом! Можна додатково прикрасити салат улюбленою зеленню руколи - це додасть салату додаткової пікантної нотки! |