0 0
Торт «Наполеон»

Поділіться ним у своїй соціальній мережі:

Або ви можете просто скопіювати і поділитися цим посиланням

Інгредієнти

Відрегулюйте порції:
Для найтонших коржів
750 г Борошно пшеничне
180 г Масло вершкове
25 г Цукор
225 г Молоко
0,5 ч. л. Сіль
1 ч. л. Сода
1 ч. л. Оцет 9%
1 шт. Яйце куряче
Для заварного крему
1,5 л Молоко
225 г Цукор
3 шт. Яєчні жовтки
1 шт. Ванільний стручок
3 ст. л. Крохмаль кукурудзяний
150 г Масло вершкове

Додайте в закладки

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Торт «Наполеон»

Класичний варіант

Особливості:

    Інгредієнти

    • Для найтонших коржів

    • Для заварного крему

    Як готувати Торт «Наполеон»

    Поділитися

    Торт Наполеон має масу варіацій на сьогоднішній день.

    Кожна господиня його готує за своїм унікальним рецептом і вносить коригування в класичний варіант. Але мені здається, що з цими правками торт перестає бути Наполеоном у тому розумінні, яке у нас відклалося в дитинстві, коли його готували наші бабусі та мами.

    Тому я пропоную свою інтерпретацію цього чудового торта, який так розбурхує наші дитячі спогади і гріє душу таким знайомим смаком і ароматом заварного крему і найтоншого тіста.

    Торт «Наполеон»: Покроковий рецепт

    1
    Виконано

    Насамперед зваримо заварний крем. Молоко наливаємо в каструлю з товстим дном (і не емальовану, щоб молоко не підгоріло, інакше торт буде зіпсовано остаточно і безповоротно) і додаємо половину цукру. Стручок ванілі розрізаємо вздовж і вискоблюємо боби, відправляємо їх до молока. Стручок так само закидаємо в каструлю і ставимо на середній вогонь, щоб молоко добре прогрілося.

    2
    Виконано

    Яєчні жовтки відокремлюємо від білків. З'єднуємо їх із цукром і добре розтираємо вінчиком до білого кольору. Додаємо кукурудзяний крохмаль і ще раз добре перемішуємо. Якщо маса виходить дуже густою, то додаємо трохи теплого молока й активно розмішуємо вінчиком, позбавляючись грудочок.

    3
    Виконано

    Молоко тим часом добре прогрілося до 80 градусів. Переливаємо до яєчної суміші половину гарячого молока і ще раз добре перемішуємо до однорідності, таки чином заварюючи наші жовтки. Повертаємо отриману суміш у каструлю до молока, що залишилося, і заварюємо крохмаль, не забуваючи активно працювати вінчиком. Маса почне густіти, і за появи першого "пуфф" продовжуємо заварювати ще 30-40 секунд, щоб крохмаль добре заварився і пішов його присмак із крему. Прибираємо з вогню і охолоджуємо крем до 40 градусів. Вводимо відтале при кімнатній температурі вершкове масло і добре перемішуємо віночком, щоб крем не відшарувався і вершкове масло вбралося в заварну масу. Накриваємо харчовою плівкою так, щоб вона торкалася поверхні крему (це застрахує нас від появи скоринки на поверхні крему і вбереже його від крапельок конденсату, що з'явиться під час охолодження крему), прибираємо в холодильник для повного охолодження і застигання.

    4
    Виконано

    Приготуємо тісто для найтонших коржів нашого торта "Наполеон". Для нього нам знадобиться: борошно, вершкове масло або маргарин, цукор, яйце, молоко, сода та оцет.

    5
    Виконано

    Вершкове масло або маргарин ріжемо невеликими скибочками і топимо в мікрохвильовці або на паровій бані. Остуджуємо до кімнатної температури.

    6
    Виконано

    У мисочці розтираємо вінчиком яйце з цукром

    7
    Виконано

    Наливаємо молоко кімнатної температури і знову перемішуємо вінчиком до однорідності.

    8
    Виконано

    Соду гасимо оцтом і додаємо до молочно-яєчної маси з остиглим топленим маслом (або маргарином).

    9
    Виконано

    Вводимо 500 грамів борошна і перемішуємо масу спочатку ложкою

    10
    Виконано

    А потім допомагаємо руками. Вийде дуже м'яке і слухняне тісто.

    11
    Виконано

    Ділимо його навпіл. Одну частину накриваємо рушником, щоб воно не обвітрювалося. Другу частину ділимо на 8 рівних частин.

    12
    Виконано

    Кожну з них розкачуємо дуже тонко, 1-2 мм завтовшки, і за допомогою кулінарного кільця вирізаємо рівні коржі діаметром 24 см. Наколюємо корж виделкою, щоб тісто не вдзвувалось при випіканні, і викладаємо на гаряче деко. Туди ж відправляємо й обрізки від кора - вони нам знадобляться для крихти.

    13
    Виконано

    Відправляємо деко з коржем у розігріту до 220 градусів духовку на 2-3 хвилини. Він має злегка підрум'янитися. Так само чинимо з усіма 16 частинами нашого тіста.

    14
    Виконано

    Остиглі коржі перемазуємо застиглим кремом, викладаючи його по 2-3 ложки на шар. Мені зручно це робити в роз'ємному кулінарному кільці, але це не принципово - цілком торт моно зібрати і без нього! Не забувайте щедро промащувати краї коржів і боки торта. Відправляємо торт у холодильник на ніч, щоб він добре просочився.

    15
    Виконано

    Подрібнюємо на крихту запечені обрізки - вони нам знадобляться для посипання готового торта. Виймаємо торт, що просочився, і обсипаємо його крихтою.

    16
    Виконано

    Можна декорувати ягодами, стружкою шоколаду, листочками м'яти на свій розсуд. Нарізаємо торт на порційні шматочки гарячим лезом ножа. Приємного апетиту!!!

    Андрей

    Теплый салат из тыквы с козьим сыром. Пошаговый рецепт.
    попередній
    Теплий салат із гарбуза з козячим сиром
    Тыквенный крем-суп с восточными нотками от Ирины Рудневской
    наступний
    Гарбузовий крем-суп, пряний зі східними нотками
    Теплый салат из тыквы с козьим сыром. Пошаговый рецепт.
    попередній
    Теплий салат із гарбуза з козячим сиром
    Тыквенный крем-суп с восточными нотками от Ирины Рудневской
    наступний
    Гарбузовий крем-суп, пряний зі східними нотками

    Додайте свій коментар