0 0
Торт «Наполеон»

Поділіться ним у своїй соціальній мережі:

Або ви можете просто скопіювати і поділитися цим посиланням

Інгредієнти

Відрегулюйте порції:
Для найтонших коржів
750 г Борошно пшеничне
180 г Масло вершкове
25 г Цукор
225 г Молоко
0,5 ч. л. Сіль
1 ч. л. Сода
1 ч. л. Оцет 9%
1 шт. Яйце куряче
Для заварного крему
1,5 л Молоко
225 г Цукор
3 шт. Яєчні жовтки
1 шт. Ванільний стручок
3 ст. л. Крохмаль кукурудзяний
150 г Масло вершкове

Додайте в закладки

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Торт «Наполеон»

Класичний варіант

Особливості:

    Інгредієнти

    • Для найтонших коржів

    • Для заварного крему

    Як готувати Торт «Наполеон»

    Поділитися

    Торт Наполеон має масу варіацій на сьогоднішній день.

    Кожна господиня його готує за своїм унікальним рецептом і вносить коригування в класичний варіант. Але мені здається, що з цими правками торт перестає бути Наполеоном у тому розумінні, яке у нас відклалося в дитинстві, коли його готували наші бабусі та мами.

    Тому я пропоную свою інтерпретацію цього чудового торта, який так розбурхує наші дитячі спогади і гріє душу таким знайомим смаком і ароматом заварного крему і найтоншого тіста.

    Торт «Наполеон»: Покроковий рецепт

    1
    Виконано

    Насамперед зваримо заварний крем. Молоко наливаємо в каструлю з товстим дном (і не емальовану, щоб молоко не підгоріло, інакше торт буде зіпсовано остаточно і безповоротно) і додаємо половину цукру. Стручок ванілі розрізаємо вздовж і вискоблюємо боби, відправляємо їх до молока. Стручок так само закидаємо в каструлю і ставимо на середній вогонь, щоб молоко добре прогрілося.

    2
    Виконано

    Яєчні жовтки відокремлюємо від білків. З'єднуємо їх із цукром і добре розтираємо вінчиком до білого кольору. Додаємо кукурудзяний крохмаль і ще раз добре перемішуємо. Якщо маса виходить дуже густою, то додаємо трохи теплого молока й активно розмішуємо вінчиком, позбавляючись грудочок.

    3
    Виконано

    Молоко тим часом добре прогрілося до 80 градусів. Переливаємо до яєчної суміші половину гарячого молока і ще раз добре перемішуємо до однорідності, таки чином заварюючи наші жовтки. Повертаємо отриману суміш у каструлю до молока, що залишилося, і заварюємо крохмаль, не забуваючи активно працювати вінчиком. Маса почне густіти, і за появи першого "пуфф" продовжуємо заварювати ще 30-40 секунд, щоб крохмаль добре заварився і пішов його присмак із крему. Прибираємо з вогню і охолоджуємо крем до 40 градусів. Вводимо відтале при кімнатній температурі вершкове масло і добре перемішуємо віночком, щоб крем не відшарувався і вершкове масло вбралося в заварну масу. Накриваємо харчовою плівкою так, щоб вона торкалася поверхні крему (це застрахує нас від появи скоринки на поверхні крему і вбереже його від крапельок конденсату, що з'явиться під час охолодження крему), прибираємо в холодильник для повного охолодження і застигання.

    4
    Виконано

    Приготуємо тісто для найтонших коржів нашого торта "Наполеон". Для нього нам знадобиться: борошно, вершкове масло або маргарин, цукор, яйце, молоко, сода та оцет.

    5
    Виконано

    Вершкове масло або маргарин ріжемо невеликими скибочками і топимо в мікрохвильовці або на паровій бані. Остуджуємо до кімнатної температури.

    6
    Виконано

    У мисочці розтираємо вінчиком яйце з цукром

    7
    Виконано

    Наливаємо молоко кімнатної температури і знову перемішуємо вінчиком до однорідності.

    8
    Виконано

    Соду гасимо оцтом і додаємо до молочно-яєчної маси з остиглим топленим маслом (або маргарином).

    9
    Виконано

    Вводимо 500 грамів борошна і перемішуємо масу спочатку ложкою

    10
    Виконано

    А потім допомагаємо руками. Вийде дуже м'яке і слухняне тісто.

    11
    Виконано

    Ділимо його навпіл. Одну частину накриваємо рушником, щоб воно не обвітрювалося. Другу частину ділимо на 8 рівних частин.

    12
    Виконано

    Кожну з них розкачуємо дуже тонко, 1-2 мм завтовшки, і за допомогою кулінарного кільця вирізаємо рівні коржі діаметром 24 см. Наколюємо корж виделкою, щоб тісто не вдзвувалось при випіканні, і викладаємо на гаряче деко. Туди ж відправляємо й обрізки від кора - вони нам знадобляться для крихти.

    13
    Виконано

    Відправляємо деко з коржем у розігріту до 220 градусів духовку на 2-3 хвилини. Він має злегка підрум'янитися. Так само чинимо з усіма 16 частинами нашого тіста.

    14
    Виконано

    Остиглі коржі перемазуємо застиглим кремом, викладаючи його по 2-3 ложки на шар. Мені зручно це робити в роз'ємному кулінарному кільці, але це не принципово - цілком торт моно зібрати і без нього! Не забувайте щедро промащувати краї коржів і боки торта. Відправляємо торт у холодильник на ніч, щоб він добре просочився.

    15
    Виконано

    Подрібнюємо на крихту запечені обрізки - вони нам знадобляться для посипання готового торта. Виймаємо торт, що просочився, і обсипаємо його крихтою.

    16
    Виконано

    Можна декорувати ягодами, стружкою шоколаду, листочками м'яти на свій розсуд. Нарізаємо торт на порційні шматочки гарячим лезом ножа. Приємного апетиту!!!

    Ирина Рудневская

    Для меня процесс приготовления пищи всегда был завораживающим и увлекательным. Мне кажется, что с самых юных лет я вникала в тонкости и нюансы кулинарии сначала с любимой бабушкой, а потом закрепляла и погружалась все глубже со своей Крестной и родной тетей Леной.

    Теплый салат из тыквы с козьим сыром. Пошаговый рецепт.
    попередній
    Теплий салат із гарбуза з козячим сиром
    Тыквенный крем-суп с восточными нотками от Ирины Рудневской
    наступний
    Гарбузовий крем-суп, пряний зі східними нотками
    Теплый салат из тыквы с козьим сыром. Пошаговый рецепт.
    попередній
    Теплий салат із гарбуза з козячим сиром
    Тыквенный крем-суп с восточными нотками от Ирины Рудневской
    наступний
    Гарбузовий крем-суп, пряний зі східними нотками

    Додайте свій коментар