Інгредієнти
-
Для найтонших коржів
-
750 г Борошно пшеничне
-
180 г Масло вершкове
-
25 г Цукор
-
225 г Молоко
-
0,5 ч. л. Сіль
-
1 ч. л. Сода
-
1 ч. л. Оцет 9%
-
1 шт. Яйце куряче
-
Для заварного крему
-
1,5 л Молоко
-
225 г Цукор
-
3 шт. Яєчні жовтки
-
1 шт. Ванільний стручок
-
3 ст. л. Крохмаль кукурудзяний
-
150 г Масло вершкове
Як готувати Торт «Наполеон»
Торт Наполеон має масу варіацій на сьогоднішній день.
Кожна господиня його готує за своїм унікальним рецептом і вносить коригування в класичний варіант. Але мені здається, що з цими правками торт перестає бути Наполеоном у тому розумінні, яке у нас відклалося в дитинстві, коли його готували наші бабусі та мами.
Тому я пропоную свою інтерпретацію цього чудового торта, який так розбурхує наші дитячі спогади і гріє душу таким знайомим смаком і ароматом заварного крему і найтоншого тіста.
Торт «Наполеон»: Покроковий рецепт
1
Виконано
|
Насамперед зваримо заварний крем. Молоко наливаємо в каструлю з товстим дном (і не емальовану, щоб молоко не підгоріло, інакше торт буде зіпсовано остаточно і безповоротно) і додаємо половину цукру. Стручок ванілі розрізаємо вздовж і вискоблюємо боби, відправляємо їх до молока. Стручок так само закидаємо в каструлю і ставимо на середній вогонь, щоб молоко добре прогрілося. |
2
Виконано
|
|
3
Виконано
|
Молоко тим часом добре прогрілося до 80 градусів. Переливаємо до яєчної суміші половину гарячого молока і ще раз добре перемішуємо до однорідності, таки чином заварюючи наші жовтки. Повертаємо отриману суміш у каструлю до молока, що залишилося, і заварюємо крохмаль, не забуваючи активно працювати вінчиком. Маса почне густіти, і за появи першого "пуфф" продовжуємо заварювати ще 30-40 секунд, щоб крохмаль добре заварився і пішов його присмак із крему. Прибираємо з вогню і охолоджуємо крем до 40 градусів. Вводимо відтале при кімнатній температурі вершкове масло і добре перемішуємо віночком, щоб крем не відшарувався і вершкове масло вбралося в заварну масу. Накриваємо харчовою плівкою так, щоб вона торкалася поверхні крему (це застрахує нас від появи скоринки на поверхні крему і вбереже його від крапельок конденсату, що з'явиться під час охолодження крему), прибираємо в холодильник для повного охолодження і застигання. |
4
Виконано
|
|
5
Виконано
|
|
6
Виконано
|
|
7
Виконано
|
|
8
Виконано
|
|
9
Виконано
|
|
10
Виконано
|
|
11
Виконано
|
|
12
Виконано
|
|
13
Виконано
|
|
14
Виконано
|
Остиглі коржі перемазуємо застиглим кремом, викладаючи його по 2-3 ложки на шар. Мені зручно це робити в роз'ємному кулінарному кільці, але це не принципово - цілком торт моно зібрати і без нього! Не забувайте щедро промащувати краї коржів і боки торта. Відправляємо торт у холодильник на ніч, щоб він добре просочився. |
15
Виконано
|
|
16
Виконано
|