0 0
Гарбузовий чатні з корицею та чилі

Поділіться ним у своїй соціальній мережі:

Або ви можете просто скопіювати і поділитися цим посиланням

Інгредієнти

Відрегулюйте порції:
1 кг Гарбуз
3 ст. л. Сіль
200 г Цукор
1 шт. Перець чилі
3 см Імбир корінь
2 шт. Апельсин
1 шт. Лимон
1 паличка Кориця
200 мл Оцет винний

Додайте в закладки

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Гарбузовий чатні з корицею та чилі

Особливості:
  • Без глютену
  • Веган
  • Гострий
  • Рецепт у мультиварці

Інгредієнти

Як готувати Гарбузовий чатні з корицею та чилі

Поділитися

Чатні – традиційний соус або пряна приправа індійської кухні. Як правило, чатні готується з фруктів або овочів з оцтом і прянощами. Смак виходить дуже насичений і яскравий! Гарбуз – ідеальна основа для цього соусу.

Якщо ви хочете здивувати своїх гостей оригінальною подачею і неповторним смаком – вам однозначно потрібно приготувати цей соус! І тоді звичний рис, риба або м’ясо заграють для вас новим смаком.

Гарбузовий чатні з корицею та чилі: Покроковий рецепт

1
Виконано

Вибираємо красивий і солодкий гарбуз (бажано мускатний!!!). Не соромимося пробувати на ринку, адже нам потім його і їсти!

2
Виконано

Чистимо гарбуз і видаляємо пухку серединку. Нарізаємо великим кубиком і пересипаємо сіллю. Добре перетираємо руками шматочки, щоб сіль обволокла кожен із них, і відправляємо в холодильник на ніч - нехай маринується!

3
Виконано

Підготуємо інші інгредієнти: цукор, корінь імбиру, перець чилі, оцет винний, апельсини, лимон і палички кориці.

4
Виконано

Вранці дістаємо маринований гарбуз із холодильника і добре промиваємо холодною водою. Викладаємо в каструлю з товстим дном. Додаємо решту інгредієнтів: дрібно ріжемо або тремо корінь імбиру (заздалегідь почистити!), апельсин і лимон використовуємо тільки філе - чистимо і звільняємо від перегородок (плівочок). Додаємо цукор, оцет, паличку кориці та дрібно рубаний перець чилі. Ставимо на середній вогонь і доводимо до кипіння. Варимо 45 хвилин у відкритій каструлі!

5
Виконано

Готовий чатні пюрируємо занурювальним блендером, не забуваємо витягнути паличку кориці. Вона нам більше не знадобитися, весь свій аромат кориця вже віддала чатні.

6
Виконано

Розкладаємо соус гарячим по стерильних баночках і закупорюємо кришками. Залишаємо до повного охолодження і прибираємо на полицю в комору. У такому вигляді чатні може зберігатися до 2-3 місяців (якщо не використовуєте раніше!). Якщо відкриваємо чергову баночку, то переставляємо її в холодильник!

7
Виконано

Відкриваємо баночку і яскравий настрій разом із пряним індійським чатні вам гарантовано!

8
Виконано

Приємного апетиту!!!

Пригощайтеся самі та пригощайте своїх рідних і близьких!

Андрей

Как приготовить Салат Цезарь. Простой рецепт, Ирины Рудневской
попередній
Салат “Цезар” / Caesar salad
Теплый салат из печени с карамелизированной грушей. Рецепт
наступний
Теплий салат із печінки з карамелізованою грушею
Как приготовить Салат Цезарь. Простой рецепт, Ирины Рудневской
попередній
Салат “Цезар” / Caesar salad
Теплый салат из печени с карамелизированной грушей. Рецепт
наступний
Теплий салат із печінки з карамелізованою грушею

Додайте свій коментар