0 0
Марокканський салат із баклажанів

Поділіться ним у своїй соціальній мережі:

Або ви можете просто скопіювати і поділитися цим посиланням

Інгредієнти

Відрегулюйте порції:
4 шт. Баклажан середнього розміру
3 шт. Помідор великого розміру
3 зубчики Часник
0,5 пучка Петрушка
0,5 пучка Кінза
0,5 шт. Лимон
3 ст. л. Олія оливкова
1 щіпка Перець чилі (мелений)
0,5 ч. л. Зіра (мелена)
0,5 ч. л. Паприка
1 щіпка Сіль
1 жменя Оливки

Додайте в закладки

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Марокканський салат із баклажанів

Особливості:
  • Без глютену
  • Веган

Інгредієнти

Як готувати Марокканський салат із баклажанів

Поділитися

Марокканська кухня – одна з найрізноманітніших у світі. У ній екстравагантно поєднуються східний колорит і арабська гостинність. Секрет успіху цієї кухні в розмаїтті кольору, смаку і запаху! Практично всі страви національної кухні Марокко щедро приправляються зірою, імбиром, корицею, гвоздикою, куркумою і коріандром. Неможливо встояти і залишитися байдужим до цих пряних і ситних страв!
Салат із баклажанів – традиційна страва Марокко, яку подають як теплою, так і холодною! Часто до нього додають нут, що робить салат ще й ситним!

Марокканський салат із баклажанів: Покроковий рецепт

1
Виконано

Насамперед беремо баклажани і наколюємо виделкою в кількох місцях, щоб під час запікання виходив сік і пара, не деформуючи овоч. Викладаємо у форму для запікання і накриваємо її фольгою. Можна кожен баклажан окремо обгорнути фольгою і розкласти на деко. Відправляємо в духовку, розігріту до 200 градусів на 30 хвилин.
Після приготування баклажани не поспішаємо витягувати з фольги, а залишаємо їх у ній до повного охолодження. Таким чином усередині фольги утвориться парова лазня, внаслідок чого баклажани буде досить легко очистити.

2
Виконано

Підготуємо інші інгредієнти. Помідори необхідно бланшувати. Для цього робимо в помідорах хрестоподібні надрізи й опускаємо їх у киплячу воду на 1 хвилину. Потім перекладаємо бланшовані помідори в миску з холодною водою на кілька хвилин. Після цих маніпуляцій шкіра дуже легко відійде від м'ясистої частини помідора. Нарізаємо м'якоть помідорів дрібним кубиком.

3
Виконано

Сковорідку прогріваємо на середньому вогні з невеликою кількістю оливкової олії та відправляємо в неї м'якоть помідорів. Готуємо протягом 15 хвилин, випаровуючи рідину. Додаємо спеції, подрібнений часник і дрібку солі.

4
Виконано

Остиглі баклажани очищаємо від шкірки і дрібно січемо гострим ножем. На батьківщині цього салату дуже часто розминають очищені баклажани виделкою. Потім збризкуємо баклажанну масу лимонним соком, щоб вона не потемніла в салаті.

5
Виконано

У мисочці з'єднуємо баклажани з ароматним томатним пюре. Додаємо дрібно посічену зелень петрушки та кінзи, скроплюємо оливковою олією й акуратно перемішуємо.

6
Виконано

Приємного апетиту!!!

Для подачі викладаємо салат у плоску тарілку і декоруємо оливками або маслинами. Одразу ж подаємо до столу!

Андрей

Салат из черешни с авокадо и козьим сыром. Рецепт от Ирины Рудневской
попередній
Салат із черешні з авокадо та козячим сиром
Осетинский пирог с творогом и свекольной ботвой
наступний
Осетинський пиріг із кисломолочним сиром і буряковим бадиллям
Салат из черешни с авокадо и козьим сыром. Рецепт от Ирины Рудневской
попередній
Салат із черешні з авокадо та козячим сиром
Осетинский пирог с творогом и свекольной ботвой
наступний
Осетинський пиріг із кисломолочним сиром і буряковим бадиллям

Додайте свій коментар