Інгредієнти
-
4 шт. Баклажансереднього розміру
-
3 шт. Помідорвеликого розміру
-
3 зубчики Часник
-
0,5 пучка Петрушка
-
0,5 пучка Кінза
-
0,5 шт. Лимон
-
3 ст. л. Олія оливкова
-
1 щіпка Перець чилі (мелений)
-
0,5 ч. л. Зіра (мелена)
-
0,5 ч. л. Паприка
-
1 щіпка Сіль
-
1 жменя Оливки
Як готувати Марокканський салат із баклажанів
Марокканська кухня – одна з найрізноманітніших у світі. У ній екстравагантно поєднуються східний колорит і арабська гостинність. Секрет успіху цієї кухні в розмаїтті кольору, смаку і запаху! Практично всі страви національної кухні Марокко щедро приправляються зірою, імбиром, корицею, гвоздикою, куркумою і коріандром. Неможливо встояти і залишитися байдужим до цих пряних і ситних страв!
Салат із баклажанів – традиційна страва Марокко, яку подають як теплою, так і холодною! Часто до нього додають нут, що робить салат ще й ситним!
Марокканський салат із баклажанів: Покроковий рецепт
1
Виконано
|
Насамперед беремо баклажани і наколюємо виделкою в кількох місцях, щоб під час запікання виходив сік і пара, не деформуючи овоч. Викладаємо у форму для запікання і накриваємо її фольгою. Можна кожен баклажан окремо обгорнути фольгою і розкласти на деко. Відправляємо в духовку, розігріту до 200 градусів на 30 хвилин. |
2
Виконано
|
Підготуємо інші інгредієнти. Помідори необхідно бланшувати. Для цього робимо в помідорах хрестоподібні надрізи й опускаємо їх у киплячу воду на 1 хвилину. Потім перекладаємо бланшовані помідори в миску з холодною водою на кілька хвилин. Після цих маніпуляцій шкіра дуже легко відійде від м'ясистої частини помідора. Нарізаємо м'якоть помідорів дрібним кубиком. |
3
Виконано
|
|
4
Виконано
|
|
5
Виконано
|
|
6
Виконано
|
Приємного апетиту!!! |