0 0
Салат “Цезар” / Caesar salad

Поділіться ним у своїй соціальній мережі:

Або ви можете просто скопіювати і поділитися цим посиланням

Інгредієнти

Відрегулюйте порції:
2 скибочки Хліб білий пшеничний білий
0,5 ч. л. Орегано
2 зубчики Часник
2 ст. л. Олія оливкова
1 шт. 300-350 г Куряче філе
3 шт. Помідор або жменю помідорів Черрі
2 шт. Яйце куряче або 10 шт. перепелиних яєць
100 г Листя салату
120 г Сир твердий
3 ст. л. Йогур класичний без наповнювачів
1 ст. л. Гірчиця французька
2 ст. л. Сік лимона
за смаком Сіль
за смаком Перець чорний (мелений)

Додайте в закладки

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Салат “Цезар” / Caesar salad

Особливості:

    Інгредієнти

    Як готувати Салат “Цезар” / Caesar salad

    Поділитися

    Салат “Цезар” останнім часом став досить відомим і посперечатися з ним у популярності міг би, напевно, тільки “Олів’є”!
    Не подумайте, що цей салат названо за ім’ям Юлія Цезаря! Ні в якому разі! Салат “Цезар” названо на честь американського кухаря італійського походження – Цезаря Кардіні. На сьогоднішній день салат “Цезар” найпопулярніший серед страв північноамериканської кухні і найпопулярніший салат, який замовляють у ресторанах Мексики. Але й у нас він набув досить широкої популярності, хоча, як і будь-який інший салат, має багато різних інтерпретацій.
    Я познайомлю вас із найулюбленішим у нашій сім’ї варіантом – з куркою-гриль і пшеничними крутонами!
    Зазначена кількість інгредієнтів розрахована на 2 порції.

    Салат “Цезар” / Caesar salad: Покроковий рецепт

    1
    Виконано

    Насамперед приготуємо крутони - сухарики по-нашому! Нарізаємо пшеничний хліб кубиками зі стороною 1-1,5 см. Викладаємо в деко і посипаємо сухим орегано! Розкладаємо часник, нарізаний тонкими слайсами, і збризкуємо оливковою олією. Відправляємо в розігріту до 170 гарусів духовку на 15-20 хвилин, щоб сухарики могли підрум'янитися. Виймаємо і даємо повністю охолонути.

    2
    Виконано

    Куряче філе натираємо сіллю, меленим перцем і змащуємо оливковою олією. Залишаємо на 20 хвилин для маринування. Готуємо філе на пательні-гриль або звичайній пательні без додавання рослинної олії. Не забуваємо про те, що ми в ній замаринували курку! Підрум'янюємо по 4-5 хвилин з кожного зі боків. Не пересушіть філе, щоб воно не стало сухим!!!

    3
    Виконано

    Тим часом підготуємо інші інгредієнти: відваримо круто яйця (курячі або перепелині), миємо і сушимо помідори та зелень салату. Дуже гарний вигляд мають у салаті помідори чері. У класичному варіанті використовується салат Ромен! Але мені здається, що це не принципово! Тому беріть свій улюблений салат і використовуйте його у своєму "Цезарі". Викладаємо зелень салату "подушкою" на порційній тарілці.

    4
    Виконано

    Готове куряче філе нарізаємо товстенькими слайсами або на свій смак. Мені подобається в цьому салаті різати все досить крупно!

    5
    Виконано

    Твердий сир тремо на крупній тертці. У класичному варіанті салату "Цезар" використовують сир Пармезан.

    6
    Виконано

    Для заправки з'єднуємо йогурт із гірчицею в зернах і капаємо кілька крапель лимонного соку. Добре все перемішуємо! Наша заправка готова!

    7
    Виконано

    Приємного апетиту!!!

    На "подушку" із зелені викладаємо скибочки курячого філе, яйця і помідорів, а в центрі гіркою насипаємо остиглі крутони. Посипаємо все тертим сиром і поливаємо заправкою. Салат "Цезар" готовий і можна відразу ж подавати до столу.

    8
    Виконано

    Салат "Цезар" у кейтерингу з перепелиними яйцями, помідорчиками чері та пармезаном. Подача в одноразовій картонній склянці та соусом окремо:

    Андрей

    Справжній італійський панеттоне
    попередній
    Справжній італійський панеттоне
    Тыквенный соус чатни с корицей и чили - Ирина Рудневская
    наступний
    Гарбузовий чатні з корицею та чилі
    Справжній італійський панеттоне
    попередній
    Справжній італійський панеттоне
    Тыквенный соус чатни с корицей и чили - Ирина Рудневская
    наступний
    Гарбузовий чатні з корицею та чилі

    Додайте свій коментар