Інгредієнти
-
2 скибочки Хліб білийпшеничний білий
-
0,5 ч. л. Орегано
-
2 зубчики Часник
-
2 ст. л. Олія оливкова
-
1 шт. 300-350 г Куряче філе
-
3 шт. Помідорабо жменю помідорів Черрі
-
2 шт. Яйце курячеабо 10 шт. перепелиних яєць
-
100 г Листя салату
-
120 г Сир твердий
-
3 ст. л. Йогуркласичний без наповнювачів
-
1 ст. л. Гірчиця французька
-
2 ст. л. Сік лимона
-
за смаком Сіль
-
за смаком Перець чорний (мелений)
Як готувати Салат “Цезар” / Caesar salad
Салат “Цезар” останнім часом став досить відомим і посперечатися з ним у популярності міг би, напевно, тільки “Олів’є”!
Не подумайте, що цей салат названо за ім’ям Юлія Цезаря! Ні в якому разі! Салат “Цезар” названо на честь американського кухаря італійського походження – Цезаря Кардіні. На сьогоднішній день салат “Цезар” найпопулярніший серед страв північноамериканської кухні і найпопулярніший салат, який замовляють у ресторанах Мексики. Але й у нас він набув досить широкої популярності, хоча, як і будь-який інший салат, має багато різних інтерпретацій.
Я познайомлю вас із найулюбленішим у нашій сім’ї варіантом – з куркою-гриль і пшеничними крутонами!
Зазначена кількість інгредієнтів розрахована на 2 порції.
Салат “Цезар” / Caesar salad: Покроковий рецепт
1
Виконано
|
Насамперед приготуємо крутони - сухарики по-нашому! Нарізаємо пшеничний хліб кубиками зі стороною 1-1,5 см. Викладаємо в деко і посипаємо сухим орегано! Розкладаємо часник, нарізаний тонкими слайсами, і збризкуємо оливковою олією. Відправляємо в розігріту до 170 гарусів духовку на 15-20 хвилин, щоб сухарики могли підрум'янитися. Виймаємо і даємо повністю охолонути. |
2
Виконано
|
Куряче філе натираємо сіллю, меленим перцем і змащуємо оливковою олією. Залишаємо на 20 хвилин для маринування. Готуємо філе на пательні-гриль або звичайній пательні без додавання рослинної олії. Не забуваємо про те, що ми в ній замаринували курку! Підрум'янюємо по 4-5 хвилин з кожного зі боків. Не пересушіть філе, щоб воно не стало сухим!!! |
3
Виконано
|
Тим часом підготуємо інші інгредієнти: відваримо круто яйця (курячі або перепелині), миємо і сушимо помідори та зелень салату. Дуже гарний вигляд мають у салаті помідори чері. У класичному варіанті використовується салат Ромен! Але мені здається, що це не принципово! Тому беріть свій улюблений салат і використовуйте його у своєму "Цезарі". Викладаємо зелень салату "подушкою" на порційній тарілці. |
4
Виконано
|
|
5
Виконано
|
|
6
Виконано
|
|
7
Виконано
|
Приємного апетиту!!! |
8
Виконано
|