0 0
Соус Ткемалі, ідеальний до м’яса

Поділіться ним у своїй соціальній мережі:

Або ви можете просто скопіювати і поділитися цим посиланням

Інгредієнти

Відрегулюйте порції:
1 кг Алича
500 мл Вода
100 г Цукор
1 ст. л. Сіль
10 г Петрушка
10 г Кріп
10 г Кінза
10 г М'ята
1 голівка Часник
1/2 шт. Перець чилі
4 ст. л. Олія оливкова
1/2 ч. л. Перець червоний (мелений)
1/2 ч. л. Коріандр (мелений)
1/2 ч. л. Зіра

Додайте в закладки

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Соус Ткемалі, ідеальний до м’яса

Кухня:

Інгредієнти

Як готувати Соус Ткемалі, ідеальний до м’яса

Поділитися

Ткемалі – традиційний грузинський соус, який подають до риби, будь-якого м’яса і птиці, картопляного гарніру і макаронних виробів. Готується соус зі слив ткемалі (нам вони відомі як алича) з додаванням великої кількості зелені, часнику і перцю чилі. Співвідношення прянощів і перцю можна змінювати на свій смак, і тоді ви зможете приготувати ткемалі за своїм індивідуальним смаком.

Я пропоную випробувати варіант, який я отримала методом проб і помилок! Оцініть, що вийшло?

Соус Ткемалі, ідеальний до м’яса: Покроковий рецепт

1
Виконано

Підготуємо необхідні нам інгредієнти. Відміряємо потрібну кількість солі, цукру, зелені кінзи, петрушки та кропу. Добре миємо сливу.

2
Виконано

Викладаємо аличу у велику каструлю з товстим дном і заливаємо водою до рівня злив (мені знадобилося близько 500 мл). В оригінальному варіанті дехто рекомендує заливати гранатовим соком... Але в мене такого не виявилося, тому я залила просто водою - все вийшло чудово! Ставимо на сильний вогонь і варимо до кипіння і розм'якшення аличі.

3
Виконано

Отриману масу перетираємо через сито. Кісточки та шкірку відкидаємо, а сік із пюре ставимо на вогонь і доводимо до кипіння знову.

4
Виконано

Уварюємо масу протягом 35-40 хвилин, щоб отримати потрібну консистенцію густої сметани. Додаємо цукор, сіль, мелений коріандр, зіру, подрібнені зелень, часник і перець чилі. Я варила одразу 3 кг, тому брала 1 перець чилі та 1 ч. л. червоного меленого перцю.
Добре перемішуємо дерев'яною ложкою і знову доводимо до кипіння.

5
Виконано

Варимо ткемалі ще 5 хвилин, щоб він "потоваришував" із травами, і розливаємо по стерильних баночках або пляшечках. Намагаємося використовувати невеликі об'єми посуду (оптимально 250 мл), щоб довго не зберігати відкоркований ткемалі. Покриваємо поверхню соусу рослинною (у моєму випадку - оливковою) олією, щоб він добре зберігався і не цвів у банці. Повністю охолоджуємо соус, не перевертаючи баночки та пляшечки.

6
Виконано

Приємного апетиту!!!

Зберігаємо ткемалі в коморі. Відкриті баночки - в холодильнику!

Андрей

Теплый салат из баклажанов. Ливанская кухня.
попередній
Теплий салат із баклажанів. Ліванська кухня.
Салат из куриных сердечек/желудков по-корейски. Рецепт от Ирины Рудневской
наступний
Салат із курячих сердечок/шлуночків по-корейськи
Теплый салат из баклажанов. Ливанская кухня.
попередній
Теплий салат із баклажанів. Ліванська кухня.
Салат из куриных сердечек/желудков по-корейски. Рецепт от Ирины Рудневской
наступний
Салат із курячих сердечок/шлуночків по-корейськи

Додайте свій коментар