0 0
Вінегрет із запеченими овочами та оселедцем

Поділіться ним у своїй соціальній мережі:

Або ви можете просто скопіювати і поділитися цим посиланням

Інгредієнти

Відрегулюйте порції:
1 шт. Буряк
5 шт. Картопля
2 шт. Морква
1 пучок Цибуля зелена
3 шт. Огірок маринований
2 шт. Філе оселедця
0,5 банки Зелений горошок консервований
5 ст. л. Олія оливкова
2 ст. л. Оцет винний (білий) або червоний
1 ст. л. Гірчиця

Додайте в закладки

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Вінегрет із запеченими овочами та оселедцем

Особливості:
  • Без глютену
  • Веган

Інгредієнти

Як готувати Вінегрет із запеченими овочами та оселедцем

Поділитися

Вінегрет – зимовий вітамінний салат. Як правило, всі овочі для салату варяться у воді до готовності. Я ж пропоную зробити вінегрет ще кориснішим і овочі для цього салату запекти в духовці. А від додавання оселедця салат тільки виграв у смаку, з’явилася дуже цікава нотка!
Свою назву салат запозичив у однойменного соусу з оливкової олії та винного оцту – vinaigrette.
Класичний салат використовує цей соус у вигляді заправки, але часто трапляються варіанти заправки рослинною олією або навіть майонезом!

Вінегрет із запеченими овочами та оселедцем: Покроковий рецепт

1
Виконано

Підготуємо необхідні нам овочі. Добре миємо під проточною водою зі щіточкою. Сушимо паперовим рушником.

2
Виконано

Кожен овоч окремо загортаємо фольгою і відправляємо в розігріту до 190 градусів духовку на 1 годину. Дістаємо картоплю і моркву, буряк залишаємо запікатися ще на 30 хвилин.

3
Виконано

Розкриваємо фольгу і даємо повністю охолонути овочам. Чистимо й нарізаємо дрібним кубиком.

4
Виконано

Частину оселедця, солоний огірок і зелену цибулю так само дрібно нарізаємо, додаємо до овочів. Акуратно перемішуємо. Залишаємо кілька скибочок оселедця і пір'я зеленої цибулі для прикраси салату.

5
Виконано

Консервований зелений горошок виймаємо з банки за допомогою шумівки, щоб стекла зайва рідина. Додаємо до салату і знову добре перемішуємо.

6
Виконано

Для заправки змішаємо всі інгредієнти - оливкову олію, винний оцет і гірчицю. Доводимо вінчиком до однорідності та стану емульсії. Заправляємо вінегрет отриманим соусом.

7
Виконано

Ще раз перемішуємо салат із заправкою і за допомогою формувального кільця викладаємо вінегрет у порційну тарілку для подачі. Цей момент не принциповий - можна подати вінегрет і в загальному салатнику, і порційною гіркою, наприклад!
Прикрашаємо вінегрет часточками оселедця, що залишився, і пір'ям зеленої цибулі.

Андрей

Французский десерт Фразье
попередній
Французький десерт Фразьє
Пирог домашний с вишней
наступний
Пиріг домашній із вишнею
Французский десерт Фразье
попередній
Французький десерт Фразьє
Пирог домашний с вишней
наступний
Пиріг домашній із вишнею

Додайте свій коментар