0 0
Шоколадно-мусовий торт

Поділіться ним у своїй соціальній мережі:

Або ви можете просто скопіювати і поділитися цим посиланням

Інгредієнти

Відрегулюйте порції:
Для шоколадного бісквіта
3 шт. Яйце куряче
100 г Цукор
80 г Борошно пшеничне
20 г Какао-порошок
для змащування форми Масло вершкове
Для шоколадного мусу - Баваруаз:
225 мл Молоко
4 шт. Яєчні жовтки
40 г Цукор
100 г Шоколад чорний
10 г Желатин
300 мл 33% Вершки

Додайте в закладки

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Шоколадно-мусовий торт

Особливості:

    Інгредієнти

    • Для шоколадного бісквіта

    • Для шоколадного мусу - Баваруаз:

    Як готувати Шоколадно-мусовий торт

    Поділитися

    Цей шоколадно-мусовий торт – моя велика любов! Він досить простий у виконанні, але гості завжди залишаються від нього в захваті!

    Пропоную і вам спробувати здивувати своїх рідних і близьких цим чудовим шоколадно-мусовим тортом, дивом!

    Кількість інгредієнтів вказана з розрахунку приготування тортика діаметром 16 см. Майте це на увазі, коли будете планувати розмір торта.

    Шоколадно-мусовий торт: Покроковий рецепт

    1
    Виконано

    Насамперед приготуємо бісквіт - основу нашого торта. Борошно просіваємо і з'єднуємо з какао-порошком. Добре перемішуємо вінчиком. Яйця з'єднуємо з цукром і збиваємо 5 хвилин до пишної повітряної маси, яка збільшиться в об'ємі в 2,5 раза. Підмішуємо суміш борошна і какао-порошку до цієї маси в три прийоми і дуже акуратно - складними рухами - перемішуємо наше тісто силіконовою лопаткою. Намагаємося зберегти легкість і пишність, щоб вийшов гарний бісквіт. Роз'ємну форму (16 см) змащуємо олією і акуратно викладаємо тісто, трохи розрівнюючи лопаткою. Відправляємо в розігріту до 175 градусів духовку на 25 хвилин Готовність перевіряємо дерев'яною скіпкою. Дуже докладно я описала спосіб приготування бісквіта в Торті "Ностальгія". Готовий бісквіт повністю охолоджуємо на решітці та розрізаємо на 2 частини. Нам знадобитися тільки один корж - нижній! Верхній можете просто з'їсти або приготувати два торти, збільшивши пропорційно кількість інгредієнтів для шоколадного мусу!

    2
    Виконано

    Займемося приготуванням шоколадного мусу. Зберемо необхідні нам інгредієнти, щоб усе було під рукою. Молоко наливаємо в сотейник і додаємо половину цукру. Прогріваємо до розчинення цукру і майже до кипіння.

    3
    Виконано

    Желатин заливаємо водою кімнатної температури у співвідношенні 1:4 для набухання. У цьому випадку нам знадобитися 40 мл води!

    4
    Виконано

    Жовтки з'єднуємо з половиною цукру, що залишилася, і добре їх розтираємо вінчиком.

    5
    Виконано

    Наливаємо більшу частину гарячого молока в жовткову масу і добре перемішуємо віночком до однорідності, щоб у мусі не було жодних грудочок! Повертаємо отриману суміш у сотейник до молока, що залишилося, і знову ставимо на вогонь і прогріваємо, активно помішуючи віночком, до легкого загустіння. Намагаємося не перегріти масу вище 84 градусів, бо яйця можуть згорнутися!

    6
    Виконано

    Переливаємо в іншу суху мисочку отриману масу і підмішуємо набряклий желатин і шоколад. Цієї температури буде достатньо для того, щоб желатин розпустився і шоколад розтанув.

    7
    Виконано

    Отримуємо однорідний шоколадний крем. Остуджуємо його при кімнатній температурі, періодично помішуючи, щоб на поверхні не утворювалися скоринки. Можна цю процедуру прискорити, встановивши мисочку на крижану баню (у велику за розміром миску наливаємо воду зі шматочками льоду) і постійно помішуючи масу.

    8
    Виконано

    Вершки збиваємо окремо до стійких пік - намагаємося їх не перебити в масло! Акуратно підмішуємо їх у остиглу шоколадну масу. Наш мус готовий!

    9
    Виконано

    Починаємо збирати наш торт. Встановлюємо кільце від роз'ємної форми на блюдо, в якому плануємо подавати торт. Відкриваємо максимально роз'ємну форму - так ми отримаємо трохи більший діаметр майбутнього торта. Наша основа - бісквіт, буде трохи меншим за діаметром, щоб мус міг повністю його покрити і заховати боки. Вистилаємо з боків форми бордюрну стрічку (або ріжемо файлик і вистилаємо форму цими смужками потрібної висоти). Заливаємо поверх бісквіта наш мус, намагаючись це зробити рівномірно і так, щоб мус потрапив у проміжок між формою і бісквітом. Відправляємо торт у холодильник для застигання на 4 години.

    10
    Виконано

    Готовий торт прикрашаємо на свій розсуд - вмикаємо фантазію і малюємо, як художники! Зараз сезон ягід і фруктів, тому сміливо можемо брати ці дари природи на допомогу!

    11
    Виконано

    У розрізі отримуємо ось такий апетитний шматочок! Пригощайтеся! Приємного чаювання!!!

    Андрей

    Антипасто из персиков, хамона и голубого сыра Простой Рецепт
    попередній
    Антипасто з персиків з хамоном і блакитним сиром
    Суп Гаспачо с печеным перцем и малиной. Простой рецепт от Ирины Рудневской
    наступний
    Гаспачо з печеним перцем і малиною
    Антипасто из персиков, хамона и голубого сыра Простой Рецепт
    попередній
    Антипасто з персиків з хамоном і блакитним сиром
    Суп Гаспачо с печеным перцем и малиной. Простой рецепт от Ирины Рудневской
    наступний
    Гаспачо з печеним перцем і малиною

    Додайте свій коментар