Рецепт: Шоколадно-мусовий торт с пошаговыми фотография как приготовить Шоколадно-мусовий торт

Шоколадно-мусовий торт

Цей тортик – моє велике кохання! Він досить простий у виконанні, але гості завжди залишаються від нього у захваті! Пропоную і вам спробувати здивувати своїх рідних та близьких цим чудовим шоколадним дивом! Кількість інгредієнтів вказана з розрахунку приготування тортика діаметром 16 см. Майте це на увазі, коли плануватимете розмір торта.

Інгредієнти

Для шоколадного бісквіту:

  • 3 шт. Куряче яйце
  • 100 грам Цукор
  • 80 грам Борошно пшеничне
  • 20 грам Какао-порошок
  • Масло вершкове (для змащування форми)

Для шоколадного мусу – Баваруаз:

  • 225 мл Молоко
  • 4 шт. Яєчні жовтки
  • 40 грам Цукор
  • 100 грам Шоколад чорний
  • 10 грам Желатин (швидкорозчинний)
  • 300 мл Вершки (33%)

Кроки приготування

Крок 1

Насамперед приготуємо бісквіт – основу нашого торта. Борошно просіюємо та з’єднуємо з какао-порошком. Добре перемішуємо віночком. Яйця з’єднуємо з цукром і збиваємо 5 хвилин|мінути| до пишної повітряної маси, яка збільшиться в обсязі в 2,5 рази. Підмішуємо суміш борошна і какао-порошку до цієї маси в три прийоми і дуже акуратно – рухами, що складають – перемішуємо наше тісто силіконовою лопаткою. Намагаємось зберегти легкість і пишність щоб вийшов гарний бісквіт. Роз’ємну форму (16 см) змащуємо олією і акуратно викладає тісто, трохи розрівнюючи лопаткою. Відправляємо в розігріту до 175 градусів духовку на 25 хвилин. Готовність перевіряємо дерев’яною лучиною. Дуже докладно описала спосіб приготування бісквіту в Торті «Ностальгія». Готовий бісквіт повністю остудити на решітці і розрізати на 2 частини. Нам знадобиться лише один корж – нижній! Верхній можете просто з’їсти або приготувати два торти, пропорційно збільшивши кількість інгредієнтів для шоколадного мусу!

Рецепт: Шоколадно-мусовий торт с пошаговыми фотография как приготовить Шоколадно-мусовий торт

Шаг 2

Займемося приготуванням шоколадного мусу. Зберемо необхідні нам інгредієнти, щоби все було під рукою. Молоко наливаємо в сотейник і додаємо половину цукру. Прогріваємо до розчинення цукру та майже до кипіння.

Рецепт: Шоколадно-мусовий торт с пошаговыми фотография как приготовить Шоколадно-мусовий торт

Крок 3

Желатин заливаємо водою кімнатної температури у співвідношенні 1:4 для набухання. У цьому випадку нам знадобиться 40 мл води!

Рецепт: Шоколадно-мусовий торт с пошаговыми фотография как приготовить Шоколадно-мусовий торт

Крок 4

Жовтки з’єднуємо з половиною цукру, що залишилася, і добре їх розтираємо віночком.

Рецепт: Шоколадно-мусовий торт с пошаговыми фотография как приготовить Шоколадно-мусовий торт

Крок 5

Наливаємо більшу частину гарячого молока в жовткову масу і добре перемішуємо віночком до однорідності, щоб у мусі не було комочків! Повертаємо отриману суміш в сотейник до молока, що залишилося і знову ставимо на вогонь і прогріваємо, активно помішуючи віночком, до легкого загусання. Намагаємося не перегріти масу вище 84 градусів, бо яйця можуть згорнутися!

Рецепт: Шоколадно-мусовий торт с пошаговыми фотография как приготовить Шоколадно-мусовий торт

Крок 6

Переливаємо в іншу суху мисочку отриману масу і підмішуємо набряклий желатин і шоколад. Цієї температури буде достатньо для того, щоб желатин розпустився і шоколад розтанув.

Рецепт: Шоколадно-мусовий торт с пошаговыми фотография как приготовить Шоколадно-мусовий торт

Крок 7

Отримуємо однорідний шоколадний крем. Остуджуємо його при кімнатній температурі, періодично помішуючи, щоб на поверхні не утворювалися скоринки. Можна цю процедуру прискорити, встановивши миску на крижану лазню (у велику за розміром миску наливаємо воду зі шматочками льоду) і помішуючи постійно масу.

Рецепт: Шоколадно-мусовий торт с пошаговыми фотография как приготовить Шоколадно-мусовий торт

Крок 8

Вершки збиваємо окремо до стійких пік – намагаємось їх не перебити в олію! Акуратно підмішуємо їх в шоколадну масу, що остигнула. Наш мус готовий!

Рецепт: Шоколадно-мусовий торт с пошаговыми фотография как приготовить Шоколадно-мусовий торт

Крок 9

Починаємо збирати наш торт. Встановлюємо кільце від роз’ємної форми на блюдо, в якому плануємо подавати торт. Відкриваємо максимально роз’ємну форму – так ми матимемо трохи більший діаметр майбутнього торта. Наша основа – бісквіт, буде трохи меншим за діаметром, щоб мус міг повністю його покрити та сховати боки. Вистилаємо з боків форми бордюрну стрічку (або ріжемо файл і вистилаємо форму цими смужками потрібної висоти). Заливаємо поверх бісквіту наш мус, намагаючись це зробити рівномірно і так, щоб мус потрапив у проміжок між формою та бісквітом. Відправляємо торт холодильник для застигання на 4 години.

Рецепт: Шоколадно-мусовий торт с пошаговыми фотография как приготовить Шоколадно-мусовий торт

Крок 10

Готовий торт прикрашаємо на власний розсуд – включаємо фантазію та малюємо, як художники! Зараз сезон ягід та фруктів, тому сміливо можемо брати ці дари природи на допомогу!

Рецепт: Шоколадно-мусовий торт с пошаговыми фотография как приготовить Шоколадно-мусовий торт

Крок 11

У розрізі отримуємо ось такий апетитний шматочок! Частуйтесь! Приємного чаювання!!!

Рецепт: Шоколадно-мусовий торт с пошаговыми фотография как приготовить Шоколадно-мусовий торт