Для любителів шоколаду, моїх улюблених шокоголіків, до яких я і сама себе зараховую, я підготувала рецепт найсмачнішого, найніжнішого, шоколадно—< strong>шоколадного тарта з кислинкою свіжої малини, яка до речі розбавляє і підкреслює настільки насичений шоколадний смак! Ловіть рецепт, друзі!
Інгредієнти
Для песочной основы
- 75 грам Борошно пшеничне
- 20 грам Борошно мигдальне
- 20 грам Какао-порошок
- 75 грам Масло вершкове
- 50 грам Цукрова пудра
- 1 шт. Яєчні жовтки
- 1 дрібка Сіль дрібнокристалічна
Для шоколадної начинки
- 200 мл Вершки (33%)
- 150 грам Шоколад чорний
- 200 грам Малина
- 1ст.л. Цукрова пудра
- М’ята (для декору – за бажанням!)
Кроки приготування
Крок 1
Насамперед приготуємо тісто для нашої пісочної основи. Покрокові фото самого процесу можна детально вивчити в рецепті торта Малинового. Тут я постараюся коротко повторити основні процеси та розповісти нюанси. Усі інгредієнти мають бути з холодильника. Дуже добре, якщо ви маєте кухонний комбайн або планетарний міксер, які всю роботу зроблять за вас. Але якщо такої дива-техніки у вас немає – не біда! Впораємося своїми руками! Отже, в мисці з’єднуємо всі сухі інгредієнти: два види борошна, дрібнокристалічну сіль, цукрову пудру та какао-порошок. Наявність мигдального борошна в пісочній основі зробить його більш розсипчастим, ароматним і ідеальним. Якщо такої муки немає в засіках, то можемо самі її приготувати з мигдалю, перемолов його в кавомолці, наприклад! Ну, в крайньому випадку, можна просто замінити цю кількість звичайним пшеничним борошном.
Перемішуємо сухі інгредієнти віночком, щоб вони рівномірно розподілилися у борошні. Важливо також використовувати саме цукрову пудру, а не цукор, тому що він не встигне розчинитися в процесі приготування і поскрипуватиме на зубах у кінцевому кондитерському виробі.
Додаємо холодну вершкову олію, попередньо нарізану на дрібні кубики, і швидко перетираємо масу руками в масляну крихту. Додаємо яєчний жовток і швидко збираємо тісто у кулю. Якщо не вдається зібрати, можна додати 1 ст.л. крижаної води. Важливо, щоб тісто не встигло нагрітися від тепла рук, інакше при перегріванні пісочна основа не триматиме форму при випіканні.
Повертаємо отриману кулю тесту плівкою і прибираємо в холодильник мінімум на 2 години. Але ідеально, якщо воно пробуде у холодильнику 12 годин. У такому випадку воно буде податливим, визрілим і добре триматиме форму бортиків при випіканні.
Ділимо кулю на 6 рівних частин і розкочуємо кожну частину між двома листами пергаментного паперу в пласт товщиною 3 мм. Дуже швидко викладаємо тісто у форми, формуючи бортики. Знову ж таки намагаємося не перегрівати тісто руками. Надлишки обрізаємо гострим ножем рухом від центру до зовнішнього краю форми.
Можна використовувати одну форму для великого тарта (24 см) або декілька маленьких. У моєму випадку я використала кільця діаметром 10 см.
Шаг 2
Мої форми для тарталеток не мають дна, а значить не будуть деформуватися при випіканні. Якщо ви використовуєте форми з дном, необхідно вистелити поверх тесту пергамент (попередньо його зім’явши) та наповнити кондитерським вантажем. Можна використовувати як вантаж горох, квасолю або рис.
Випікаємо у духовці, розігрітій до 185 градусів протягом 12-15 хвилин.
Крок 3
Готові тарталетки чудово вислизають із форм. Залишаємо їх до повного остигання.
Крок 4
Тим часом приготуємо шоколадний ганаш. Для нього нам знадобиться гіркий чорний шоколад (мій коханий) та вершки, не менше 30% жирності. Якщо використовувати вершки з нижчим вмістом жиру, тобто ймовірність, що ганаш не застигне до потрібної консистенції, тому не рекомендую в даному моменті відступати від рецепту. Але шоколад можете використовувати і молочний, якщо він є вашим коханим, але в цьому випадку кількість вершків необхідно буде зменшити до 150 мл, щоб співвідношення вершків було 1:1.
Крок 5
Вершки прогріваємо до 80-85 градусів, коли на поверхні почне з’являтися пара. Знімаємо сотейник з вогню та закидаємо у вершки шоколад, попередньо поламавши його на маленькі шматочки.
Крок 6
Залишаємо на 45-50 секунд сотейник у спокої, щоб шоколад адаптувався до температури вершків і акуратно перемішуємо силіконовою лопаткою до повного розчинення шоколаду. Отримайте гладкий і однорідний ганаш.
Крок 7
Наповнюємо отриманим ганашем тарталетки і відправляємо з холодильник на 2 години для повного застигання.
Крок 8
Прикрашаємо тарталетки ягодами малини з листочками м’яти, за бажанням можна посипати цукровою пудрою. Подаємо до столу!
У момент, коли дегустуватимете ці неймовірні тарталетки, ви однозначно отримаєте кулінарний шок!
Смачного!!!