Інгредієнти
-
1 кг Гарбуз
-
800 мл Вода
-
1 шт. Цибуля ріпчаста
-
1 шт. Морква
-
0,5 шт. Селера корінь
-
3 см Імбир корінь
-
200 мл Вершкижирність вибирайте на свій розсуд або виключіть їх для пісного варіанту супу-пюре
-
5 ст. л. Олія оливкова
-
1 щіпка Мускатний горіх (тертий)
-
1 ч. л. Куркума
-
за смаком Сіль
-
за смаком Суміш перців
-
для подачі Гарбузове насіння
-
для подачі Петрушка
Як готувати Гарбузовий крем-суп, пряний зі східними нотками
Про корисні властивості гарбуза відомо вже кілька століть. Гарбуз однаково корисний як дітям, так і дорослим! Унікальний комплекс вітамінів і мінералів відмінно засвоюються організмом.
Гарбуз – джерело заліза, чемпіон серед овочів за його вмістом. Цінних білків у гарбузі міститься більше, ніж у курці або перепелиних яйцях.
Крім того, він у п’ять разів перевершує моркву за вмістом керотину. А керотин в організмі перетворюється на вітамін А, який, як відомо, є потужним антиоксидантом! Корисні властивості гарбуза зберігаються навіть під час термообробки, тому супи та десерти з цієї “сонячної ягоди” – чемпіони осені!
Гарбузовий крем-суп, пряний зі східними нотками: Покроковий рецепт
1
Виконано
|
|
2
Виконано
|
Дрібно ріжемо цибулю та часник. У каструлю з товстим дном наливаємо трохи оливкової олії та припускаємо цибулю до прозорості. Намагаємося не пересмажити часник, інакше він змінить свій аромат і зіпсує смак нашого крем-супу. Додаємо дрібно нарізані моркву, корінь селери та імбир (можна замінити порошком імбиру - 0,5 ч.л.). Тушкуємо овочі на середньому вогні 5 хвилин, періодично помішуючи. |
3
Виконано
|
|
4
Виконано
|
|
5
Виконано
|
|
6
Виконано
|
|
7
Виконано
|
|
8
Виконано
|
|
9
Виконано
|
Приємного апетиту та сонячного настрою!!! |