0 0
Гарбузовий крем-суп, пряний зі східними нотками

Поділіться ним у своїй соціальній мережі:

Або ви можете просто скопіювати і поділитися цим посиланням

Інгредієнти

Відрегулюйте порції:
1 кг Гарбуз
800 мл Вода
1 шт. Цибуля ріпчаста
1 шт. Морква
0,5 шт. Селера корінь
3 см Імбир корінь
200 мл Вершки жирність вибирайте на свій розсуд або виключіть їх для пісного варіанту супу-пюре
5 ст. л. Олія оливкова
1 щіпка Мускатний горіх (тертий)
1 ч. л. Куркума
за смаком Сіль
за смаком Суміш перців
для подачі Гарбузове насіння
для подачі Петрушка

Додайте в закладки

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Гарбузовий крем-суп, пряний зі східними нотками

Інгредієнти

Як готувати Гарбузовий крем-суп, пряний зі східними нотками

Поділитися

Про корисні властивості гарбуза відомо вже кілька століть. Гарбуз однаково корисний як дітям, так і дорослим! Унікальний комплекс вітамінів і мінералів відмінно засвоюються організмом.

Гарбуз – джерело заліза, чемпіон серед овочів за його вмістом. Цінних білків у гарбузі міститься більше, ніж у курці або перепелиних яйцях.

Крім того, він у п’ять разів перевершує моркву за вмістом керотину. А керотин в організмі перетворюється на вітамін А, який, як відомо, є потужним антиоксидантом! Корисні властивості гарбуза зберігаються навіть під час термообробки, тому супи та десерти з цієї “сонячної ягоди” – чемпіони осені!

Гарбузовий крем-суп, пряний зі східними нотками: Покроковий рецепт

1
Виконано

Вибираємо гарний яскравий гарбуз, моркву, цибулю ріпчасту, корінь селери та імбиру, часник.

2
Виконано

Дрібно ріжемо цибулю та часник. У каструлю з товстим дном наливаємо трохи оливкової олії та припускаємо цибулю до прозорості. Намагаємося не пересмажити часник, інакше він змінить свій аромат і зіпсує смак нашого крем-супу. Додаємо дрібно нарізані моркву, корінь селери та імбир (можна замінити порошком імбиру - 0,5 ч.л.). Тушкуємо овочі на середньому вогні 5 хвилин, періодично помішуючи.

3
Виконано

Гарбуз чистимо і видаляємо пухкі внутрішні волокна. Нарізаємо великим кубиком:

4
Виконано

Додаємо гарбуз у каструлю до овочів, перемішуємо дерев'яною лопаткою і доливаємо воду. Її не має бути забагато, щоб крем-суп не був рідким!

5
Виконано

Натираємо в суп половину мускатного горіха на дрібній тертці та додаємо куркуму.

6
Виконано

Варимо суп 15-20 хвилин. Гарбуз має добре розваритися.

7
Виконано

Занурювальним блендером пюрируємо суп до гладкості й однорідності.
Якщо готуємо пісний варіант супу-пюре, то наступний крок із вершками пропускаємо і приступаємо до оформлення подачі!

8
Виконано

Додаємо вершки (жирність регулюємо на власний розсуд!) і повертаємо каструлю на маленький вогонь, доводимо до кипіння і знімаємо з вогню. Наш гарбузовий крем-суп готовий!

9
Виконано

Приємного апетиту та сонячного настрою!!!

Розливаємо по порційних тарілках, посипаємо гарбузовим насінням і листочками петрушки. Збризкуємо оливковою олією і злегка перчимо сумішшю перців. Для любителів гострих супів можна додати трохи перцю чилі.

Андрей

Торт Наполеон имеет массу вариаций на сегодняшний день.
попередній
Торт «Наполеон»
Салат с белыми грибами и овощами. Рецепт от Ирины Рудневской
наступний
Салат із запечених овочів із білими грибами
Торт Наполеон имеет массу вариаций на сегодняшний день.
попередній
Торт «Наполеон»
Салат с белыми грибами и овощами. Рецепт от Ирины Рудневской
наступний
Салат із запечених овочів із білими грибами

Додайте свій коментар