0 0
Тарт із мигдальним кремом і малиновим кулі

Поділіться ним у своїй соціальній мережі:

Або ви можете просто скопіювати і поділитися цим посиланням

Інгредієнти

Відрегулюйте порції:
Пісочна основа
150 г Борошно пшеничне
90 г Масло вершкове
0,5 шт. Яйце куряче
50 г Цукрова пудра
1 щіпка Сіль
25 г Борошно мигдальне
0,5 пакета Ванільний цукор
Мигдальний крем
60 г Масло вершкове
60 г Цукор
60 г Борошно мигдальне
0,5 шт. Яйце куряче
2 ч. л. Цедра лимона
2 ст. л. Сік лимона
Малиновий кулі
250 г Малинове пюре
30 г Цукор
5 г Желатин
Малиновий мус
150 г Малинове пюре
25 г Цукор
5 г Желатин
3 шт. Яєчні жовтки
220 г 33% Вершки

Додайте в закладки

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Тарт із мигдальним кремом і малиновим кулі

Особливості:
    Кухня:

    Інгредієнти

    • Пісочна основа

    • Мигдальний крем

    • Малиновий кулі

    • Малиновий мус

    Як готувати Тарт із мигдальним кремом і малиновим кулі

    Поділитися

    Цей тарт із мигдальним кремом і малиновим кулі не можна назвати простим у приготуванні.

    Але якщо ви таки ризикнете, то не пошкодуєте ні хвилини! Захват від цього поєднання смаків вашим рідним і близьким забезпечений!

    Тарт із мигдальним кремом і малиновим кулі: Покроковий рецепт

    1
    Виконано

    Насамперед приготуємо тісто для нашої пісочної основи. Зберемо необхідні інгредієнти: борошно, масло вершкове, яйце (збиваємо в окремій мисочці жовток із білком виделкою), цукрову пудру, борошно мигдальне, ванільний цукор і дрібку солі.

    2
    Виконано

    Змішуємо сухі складові тіста: пшеничне та мигдалеве борошно, цукрову пудру, ванільний цукор і сіль.

    3
    Виконано

    Кладемо в отриману суміш кубики холодного вершкового масла і починаємо швиденько перетирати його руками.

    4
    Виконано

    Отримуємо ось таку масляно-борошняну крихту. Намагаємося, щоб не залишалося великих шматочків. Цей процес робимо досить швидко, щоб пасло не "попливло" під теплом рук!

    5
    Виконано

    Починаємо по чайній ложці додавати розбовтане яйце і вимішувати тісто. Усе яйце нам не знадобиться, буде достатньо його половини! Тісто долонями розмазуємо поверхнею столу і знову збираємо в колобок. Цю процедуру потрібно повторити 3-4 рази... Важливий момент у вимішуванні основи для тарта!!!

    6
    Виконано

    Між двома листами пергаменту розгортаємо тісто до 5 мм завтовшки. Прибираємо в холодильник на 30 хвилин!

    7
    Виконано

    Тим часом займемося приготуванням мигдалевого крему - франжипана. Для нього нам знадобиться: масло вершкове, цукор, борошно мигдалеве, яйце і лимон (нам знадобиться цедра і сік).

    8
    Виконано

    Розм'якшене вершкове масло з'єднуємо з цукром і збиваємо вінчиком до білого кольору. Додаємо мигдалеве борошно і доводимо до однорідності.

    9
    Виконано

    Вводимо в суміш цедру лимона і його сік. Акуратно перемішуємо.

    10
    Виконано

    Залишок яйця від пісочної основи і ще одне підмішуємо до нашого крему і добре збиваємо вінчиком. Наш крем готовий!!!

    11
    Виконано

    Тепер дістаємо нашу основу для тарта з холодильника, витягаємо її з пергаментного паперу і викладаємо в роз'ємну форму, акуратно формуючи бортики заввишки 3-4 сантиметри.

    12
    Виконано

    Розподіляємо крем у серединці основи і відправляємо в розігріту до 170 градусів духовку на 30 хвилин!

    13
    Виконано

    Приготуємо малиновий кулі. Для нього нам знадобиться сама малина (я використовувала заморозку). Необхідно її розморозити і пюрирувати блендером. Потім пропустити через сито, щоб позбутися кісточок.

    14
    Виконано

    Желатин заливаємо невеликою кількістю води кімнатної температури і залишаємо для набухання. Відбираємо необхідну нам кількість малинового пюре, додаємо цукор і ставимо на вогонь. Доводимо до кипіння і прибираємо з вогню.

    15
    Виконано

    Вводимо набряклий желатин і акуратно перемішуємо в гарячому пресі, щоб він рівномірно розпустився. Відставляємо малинове кулі для охолодження.

    16
    Виконано

    Приготуємо малиновий мус. Зберемо необхідні інгредієнти. Желатин замочимо в невеликій кількості води кімнатної температури.

    17
    Виконано

    Жовтки розтираємо з цукром до білого кольору.

    18
    Виконано

    З'єднуємо жовткову масу з ягідним пюре і ставимо на невеликий вогонь! При постійному активному помішуванні доводимо масу до загустіння, намагаємося не перегріти, щоб жовтки не згорнулися!!! Прибираємо масу з вогню і вводимо в неї набряклий желатин. Активно перемішуємо, щоб желатин рівномірно розпустився в мусі.

    19
    Виконано

    Окремо збиваємо вершки до стійких пік. Робимо це дуже акуратно, щоб не перевзбити вершки і не отримати масло!!! Підмішуємо вершки в остиглу до 35 градусів жовтково-малинову масу. Запам'ятовуємо, що саме холодну складову вводимо в теплу, а не навпаки! Це важливо!!! Отриманим мусом наповнюємо кондитерський рукав із насадкою №12. Прибираємо в холодильник, поки збираємо наш тарт!

    20
    Виконано

    Усі складові нашого тарта готові і ми можемо його збирати! Нашу остиглу основу з мигдальним кремом акуратно покриваємо тонким шаром малинового кулі і прибираємо в холодильник на 20-30 хвилин, щоб кулі застиг.

    21
    Виконано

    Поверх застиглого кулі відсаджуємо по колу "башточки" з малинового мусу. Таким чином заповнюємо всю поверхню тарта. Прибираємо в холодильник ще на 1-2 години для застигання полуничного мусу. Тарт готовий!!!

    22
    Виконано

    Приємного чаювання!!!

    Ирина Рудневская

    Для меня процесс приготовления пищи всегда был завораживающим и увлекательным. Мне кажется, что с самых юных лет я вникала в тонкости и нюансы кулинарии сначала с любимой бабушкой, а потом закрепляла и погружалась все глубже со своей Крестной и родной тетей Леной.

    Теплый салат из баклажанов. Ливанская кухня.
    наступний
    Теплий салат із баклажанів. Ліванська кухня.
    Теплый салат из баклажанов. Ливанская кухня.
    наступний
    Теплий салат із баклажанів. Ліванська кухня.

    Додайте свій коментар